Τα 12 καλύτερα πράγματα που έφαγα το 2012

περιπετειώδη η Kate αποτελείται από συνδέσμους θυγατρικών. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω αυτών των συνδέσμων, θα κερδίσω μια προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ευχαριστώ!

Μοιραστείτε στο Twitter
Μοιραστείτε στο Facebook
Μοιραστείτε στο Pinterest
Μοιραστείτε το email

Αν έχετε διαβάσει αυτόν τον ιστότοπο για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, ξέρετε ότι τείνω να πάω λίγο τρελός όταν το φαγητό είναι γύρω. Λατρεύω τα τρόφιμα και τρώω το δρόμο μου μέσα από νέα μέρη είναι ένα από τα απόλυτα αγαπημένα μου μέρη ταξιδιού.

Έφαγα τόσο καλά φέτος – αλλά ποια ήταν τα καλύτερα πιάτα όλων; Έκανα μια απόφαση να στρογγυλοποιήσω το Top 12. Όταν άρχισα να περιορίζω τα τρόφιμα του 2012 για αυτή τη θέση, κράτησα έναν ιστό κοντά για να σκουπίσω το προκύπτον σάλιο. Μέχρι τη στιγμή που τελείωσα, είχα μια πετσέτα στην παραλία.

Ιδού: Τα 12 καλύτερα πράγματα που έφαγα το 2012!

12. čevap *

Το πρώτο στοιχείο στη λίστα μου είναι λίγο περίεργο. Μισώ τα ωμά κρεμμύδια και ποτέ δεν κατάφερα να τα ανεχτώ – εξαιρουμένων αυτού του ασυνήθιστου πιάτου. Είναι μόνο ψωμί pita, κρέας (πιθανότατα μοσχάρι) και φορτία πρώτων κρεμμυδιών, αλλά αυτά τα τρία συστατικά μαζί ξεκλειδώνουν κάτι μαγικό. Βρήκα τον εαυτό μου λαχτάρα čevap *

Πού να το πάρετε: μπορείτε να βρείτε αυτά σε όλη τη Βοσνία και τα Βαλκάνια. Είναι προφέρεται Chev-up-chee-kee. Ποτέ δεν θα πληρώσετε πολύ περισσότερα από 5 βαθμούς ($ 3) για ένα.

11. Rocambolesc Gelato στο Girona, Ισπανία

Έχω κερδοσκοπικά ποιητικά για αυτό το gelato πριν. Το Rocambolesc κάνει μερικά από τα καλύτερα και απολύτως το πιο δημιουργικό gelato που έχω δει ποτέ. Το βερίκοκο μου έπεσε με σιρόπι μανταρίνι, κέικ πράσινου τσαγιού και με φούρνο. Απολύτως εντυπωσιακό – και δεν είναι κάθε μέρα που σερβίρετε παγωτό από έναν από τους καλύτερους σεφ του κόσμου!

Πού να το πάρετε: Το Rocambolesc βρίσκεται στην καρδιά της Girona, ιδανική από τη γέφυρα του Άιφελ. Ένας κώνος όπως αυτό θα σας επαναφέρει € 4 ($ 5) περίπου.

10. Pastels de Nata στην Evora της Πορτογαλίας

Έγινα λίγο εξαρτημένος από την καφεΐνη στην Πορτογαλία φέτος, λαμβάνοντας κάθε ευκαιρία που έπρεπε να σταματήσω για έναν εσπρέσο. Γιατί; Για τα συνοδευτικά παστέλ de Nata, τα κρεμώδη τάρτες αυγών που είναι βασικά της πορτογαλικής διατροφής! Είχα μερικές δωδεκάδες από αυτές κατά τη διάρκεια του μήνα μου στην Πορτογαλία, αλλά το καλύτερο ήταν σε ένα καφενείο στο évora.

Πού να το πάρετε: Τα παστέλ De Nata βρίσκονται σε κάθε καφέ και αρτοποιείο στην Πορτογαλία. Δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα αυτού του καφέ, αλλά ήταν ένα φωτεινό, μοντέρνο καφενείο ιδανικό στην κεντρική πλατεία στο évora. Θα πληρώσετε περίπου € 1 ($ 1,20) το καθένα.

9. Arbroath Smokie στο Arbroath της Σκωτίας

Τι είναι το smokie; Ένα haddock που είναι εκσπλαχνισμένο, αποξηραμένο και καπνιστό στη σκωτσέζικη πόλη Arbroath – και ίσως τα καλύτερα ψάρια που έχω δοκιμάσει ποτέ. Σταματήσαμε εδώ στο δρόμο πίσω από το Shetland και ο καθένας πήρε ένα smokie, το οποίο κρατήσαμε και φάγαμε σαν κώνος παγωτού. Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει τα ψάρια τόσο πλούσια και γευστικά.

Πού να το πάρετε: Σταματήσαμε στο M & M Spink στο Arbroath. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το βάρος, αλλά δεν πλήρωσα πολύ περισσότερο από £ 3 (4,50 δολάρια).

8. Αρνί μπριζόλα με αλάτι αρνιού που έχει υποστεί ζύμωση στο Tórshavn, Νήσοι Φερόε

Το αλάτι είναι συνήθως το συστατικό που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά σε ένα πιάτο. Όσο για το αλάτι που κατασκευάστηκε από ζυμωμένο αρνί, ανέβασε αυτό το πιάτο σε 11! Εάν υπάρχει κάποιος τρόπος για να πάρετε ένα πιάτο για να πάτε από νόστιμο σε μεταβαλλόμενη ζωή, απλώς προσθέστε μια παύλα του αλάτι αρνιού που έχει υποστεί ζύμωση. Είχα αυτό ως ένα από τα νόστιμα, δημιουργικά μαθήματα στο Koks, το πιο αναγνωρισμένο εστιατόριο στα νησιά Φερόε.

Πού να το πάρετε: Το Koks βρίσκεται στο ξενοδοχείο Føroyar στην πρωτεύουσα του Tórshavn. Το εστιατόριο χρησιμοποιεί μενού τεσσάρων/έξι/οκτώ πιάτων για 460/680/850 Kroner ($ 82/122/152).

7. Skyrcake στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας

Οι Ισλανδοί αγαπούν τους Skyr – ένα παχύ, γιαούρτι. Εγκαταστάθηκα στο Funky Laundromat Cafe για ένα απόγευμα και αγόρασα έναν καφέ και ένα Skyrcake. Κομμάτια μπισκότων που είναι ντυμένα σε στρώματα πάνω σε στρώματα skyr και γεμάτα πλούσια, ζουμερά μούρα και κομμάτια λευκής σοκολάτας; Το μενού κατείχε την υγιεινή του πιάτου. Μόλις θαυμάσαμε πόσο νόστιμο ήταν!

Πού να το πάρετε: Το Laundromat Cafe βρίσκεται στο κέντρο του Ρέικιαβικ. Το Skyrcake κοστίζει 850 ISK ($ 7).

6. επιδόρπιο μετά το επιδόρπιο στη Κωνσταντία της Νότιας Αφρικής

Αφού επιδοθώ στο ορτύκι Velouté, μοσχάρι μπριζόλα και ένα παράξενο φρούτο πάθους, ροζ αφρό και επιδόρπιο μαρέγκας στο La Colombe στο Constantia, την καρδιά της νοτιοαφρικανικής λευκής κρασιού, σκέφτηκα ότι τελείωσα. Και στη συνέχεια, μετά την εκκαθάριση των πιάτων μας, εμφανίστηκε το επιδόρπιο μετά το επιδόρπιο. Πρέπει να δοκιμάσουμε ένα από τα καθένα: μαρέγκα σφενδάμου, τριαντάφυλλα τουρκικές απολαύσεις, χρηματοδότες λεμονιού, ροδάκινο marshmallows και αλατισμένες τρούφες καραμέλας. Και ω, έκανα ευχαρίστηση σε κάθε ένα από αυτά.

Πού να το πάρετε: La Colombe. Το μενού SET κοστίζει 570 RAND ($ 65) και περιλαμβάνει Amuse Bouche, τρία μαθήματα, καθαριστικό ουρανίσκου και αυτό το πιάτο επιδόρπια μετά το επιδόρπιο.

5. Breizh Cafe Crepes στο Παρίσι της Γαλλίας

Οι φίλοι μου Edna έτρεξαν τόσο πολύ για το Breizh Cafe, πέθαινα να πάω από τη στιγμή που έφτασα. Και ήταν ιδανική – Ashley και Mario και σύντομα ανακάλυψα ότι αυτές ήταν οι απόλυτες καλύτερες κρέπες και galettes στο Παρίσι. Ξεχάστε οπουδήποτε αλλού – αυτή είναι η πραγματική συμφωνία. Τnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Βήμα στο Saguenay, το χειμερινό Wonderland της σεζόν του ΚεμπέκΒήμα στο Saguenay, το χειμερινό Wonderland της σεζόν του Κεμπέκ

“Terrace L’Hiver” Φωτογραφική πίστωση: Cap Au Leste Όταν αφορά το χειμώνα, αυτό το καναδικό gal λέει: “Αν δεν μπορείτε να νικήσετε, να συμμετάσχετε!” Έτσι, αν και η χειμερινή περίοδος δεν

Ένα Σαββατοκύριακο στο Bohol: Δείγμα ταξιδιωτικού σχεδίου καθώς και σχέδιο προϋπολογισμούΈνα Σαββατοκύριακο στο Bohol: Δείγμα ταξιδιωτικού σχεδίου καθώς και σχέδιο προϋπολογισμού

Bohol είναι μια από τις καλύτερες τοποθεσίες που έχω επισκεφθεί. Η επαρχία έχει τόσα πολλά, τόσο πολύ να προσφέρει. Μείναμε εκεί για 4 ημέρες, καθώς και υπήρχαν ακόμα πολλές τοποθεσίες