Τα κορυφαία-25 κοκτέιλ, το λεπτό τραπεζαρία Sokyo 2.0 και ένα αδιέξοδο φρούτων υψηλό τσάι

ακριβώς όταν όλοι πιστεύαμε ότι τα πράγματα φαίνονταν πιο φωτεινά-τουλάχιστον εδώ στο Σίδνεϊ-φήμες ότι αυτό το καλοκαίρι θα επιβεβαιωθεί από την La Niña επιβεβαιώνονται.

Λοιπόν, μπορεί να είναι ένα υγρό και θυελλώδες καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει να διασκεδάζουμε. Και αυτή η έκδοση είναι θετική απόδειξη αυτού.

Προειδοποίηση ενεργοποίησης: Εάν αισθάνεστε πεινασμένοι, αυτή η ιστορία δεν θα βοηθήσει. Αυτή την εβδομάδα ήταν αρκετά επικεντρωμένη σε υπέροχα τρόφιμα και ποτά, οπότε μετακινηθείτε στον κίνδυνο σας!

Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτήν την έκδοση.

Cheers – Jim & Christina xx

Αυτό το απόγευμα είμαστε στην πόρτα Knock, ένα πολύ δροσερό υπόγειο μπαρ ακριβώς στην καρδιά του Σίδνεϊ. Πρέπει πραγματικά να ξέρετε πού είναι αυτό το μέρος για να το βρείτε – και αυτό δηλώνει το προφανές.

Αλλά είμαστε εδώ επειδή έχουμε ακούσει ότι το χτύπημα της πόρτας – και πιο συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης της Natalie Ng – έχει επιλεγεί από το Drinks World Magazine ως ένα από τα κορυφαία 25 μπάρμαν της χώρας.

Υπάρχει ακόμη και ένα βιβλίο για να γιορτάσουμε με πάνω από 300 κοκτέιλ για τον μπάρμαν στο σπίτι.

Αλλά αυτό είναι το επιχειρηματικό τέλος των πραγμάτων: το κοκτέιλ της Natalie το ψηλό παραμύθι. Είναι ένα ουίσκι-μπροστά, φρούτα με φρούτα highball με προσθήκες βερίκοκο μπράντυ, λευκό κρασί, καπνιστό πικρό και χυμό λεμονιού-το τέλειο φάρμακο για ένα ζεστό βράδυ.

Αλλά αν θέλετε κάτι με πραγματικό καπνό σε αυτό, το επόμενο ποτό σας στο Knock Door θα πρέπει να είναι το ραβέντι με απαλά. Αυτό το mojito-style ποτό mojito συνδυάζει τον καπνό με ραβέντι και ροζ γκρέιπφρουτ, και συνδέει όλα με το νέκταρ και το χυμό λεμονιού. Νόστιμο!

Μιλώντας για χτυπήματα πόρτας, υπάρχει ένα στην πόρτα μας σήμερα το απόγευμα. Είναι ο εκπληκτικός μας γείτονας Denese που προσφέρει ένα πιάτο από φρεσκοψημένα scones! Έχει ακόμη και μια ράμπα από κρέμα γάλακτος για εμάς. Τι άγγελος.

Η Χριστίνα και εγώ δεν χάνουμε χρόνο για να χωρίσουμε αυτές τις ομορφιές και να τις φορτώσουμε – μαρμελάδα πρώτα φυσικά – για ένα τσάι κρέμας Cornish. Αν πάτε πρώτα στην κρέμα, αυτό είναι ένα τσάι κρέμας Devonshire και δεν έχει νόημα για μένα καθόλου.

Αλλά όποιο χρώμα θέλει ένας καουμπόη…

Είναι κάπως το μεσημέρι και σήμερα κάνουμε το δρόμο μας στο Cafe d’Yvoire στο Balmain για να δειπνήσουμε με την οικογένεια, η οποία καταστρέφει. Το φαγητό σε αυτό το καφενείο είναι πάντα τόσο καλό, οπότε είμαστε ευχαριστημένοι με τη δικαιολογία να δούμε όλους!

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που είχα το ψητό σάντουιτς στο Cafe d’Yvoire, και για άλλη μια φορά δεν έχει απογοητευτεί. Ωστόσο, νομίζω ότι θα πάω για το τραβηγμένο χοιρινό μπιφτέκι την επόμενη φορά. Ο ανιψιός μας το διέταξε και φαίνεται απίστευτο.

Το Croque Madame – στο παρασκήνιο εδώ – είναι επίσης εκπληκτικό παρεμπιπτόντως.

Έχετε δει πιθανώς ένα boilermaker (επίσης γνωστό ως φορτιστή βάθους) σε ταινίες όπου οι πρωταγωνιστές που έριχναν τα πλάνα του ουίσκι στις μπύρες τους και χτυπούν όλο το πράγμα πίσω.

Λοιπόν αυτό είναι ένα boilermaker με μια διαφορά. Πρόκειται για μια συναρπαστική συνεργασία μεταξύ του Scotch Distillery Bladnoch (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτά στην ιστορία μας εδώ) και στη Μελβούρνη Craft Brewers Urban Alley.

Το Urban Alley δημιούργησε μια μπύρα που πραγματικά ζευγαρώνει με το Whiskey Vinaya του Bladnoch, οπότε πιστεύαμε ότι θα κάναμε μια ώρα κοκτέιλ στο Instagram που δείχνει πώς πρέπει να γίνει ένα boilermaker.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το επεισόδιο του κοκτέιλ IGTV για τους Boilermakers εδώ.

Αγοράστε το κιτ σας Bladnoch (700ml) και Urban Alley (4x δοχεία) εδώ απευθείας από το αποστακτήριο.

Αυτό το απόγευμα, είμαστε έξω για ένα πολύ ξεχωριστό δείπνο. Είμαστε στο Fred’s στο Paddington. Είναι ένας πολύ υπερβολικός χώρος που νομίζω, επειδή πιστεύουμε ότι είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην πόλη, ενδεχομένως στη χώρα. αν όχι το καλύτερο. Και κανείς δεν με πληρώνει για να το πει αυτό.

Το φαγητό και η εξυπηρέτηση εδώ είναι εκτός αυτού του κόσμου.

Ξεκινάμε τα πράγματα με ένα carpaccio από ριγέ trumpeter με πραγματικό, φρέσκο ​​wasabi και κόλιανδρο. Το ψάρι συνδέεται μαζί με το λαχανικό και είναι υπέροχο.

Στο βάθος είναι ένα πιάτο που δεν έχουμε ακούσει ποτέ πριν: Malloreddus, το οποίο είναι ένα είδος gnocchi από την Polenta και είναι η Σαρδηνία. Αυτό έρχεται με ένα όμορφα πλούσιο λουκάνικο χοιρινού κρέατος και ευρεία φασόλια.

Για το δίκτυο, μοιραζόμαστε έναν γελοία τρυφερό ώμο αρνιού, που έρχεται με ένα πικάντικο, κρεμώδες πιάτο ρεβίθια. Έχουμε επίσης πλευρές σπαράγγων και καφέ χαστούκι που είναι τόσο τραγανό που σχεδόν καταστρέφει όταν το κόβετε. Αυτό σερβίρεται επίσης με ένα slaw.

Αυτό είναι ένα τόσο μεγάλο εστιατόριο. συνιστάται.

Αυτό το απόγευμα, αγωνιζόμαστε με την ανοικτή θάλασσα – καλά, το λιμάνι του Σίδνεϊ – για ένα νωρίς Χριστουγεννιάτικο πάρτι με τους συντρόφους μας από την Travmedia και τη βιομηχανία γραφής.

Είναι τόσο καλό να είσαι ξανά γύρω από τους φίλους και ακόμα καλύτερα να βγαίνεις στο νερό. Ας ελπίσουμε ότι ο καιρός θα κρατήσει.

Ως επί το πλείστον, είμαστε τυχεροί σήμερα το απόγευμα και μόνο βρέχει λίγο. Το μπόνους για όλο αυτό τον απρόβλεπτο καιρό είναι ο πολύ δραματικός!

Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για το μεσημεριανό σήμερα: κατευθυνόμαστε προς το Darling στο Pyrmont για να φάμε στο Sokyo. Έχουν περάσει αιώνες από τότε που είμαστε εδώ και έχουμε ακούσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο.

Επιπλέον, από τις 5 Δεκεμβρίου Sokyo εισάγει ένα μενού Brunch Sunday!

Αναμείνετε πολλά από τα αγαπημένα από το μεσημεριανό (μερικά από αυτά βρίσκονται σε αυτήν την ιστορίαΣτην πραγματικότητα!) καθώς και πολλά άλλα καλούδια. Θα υπάρξει επίσης ένα Yuzu Mimosa, μια νέα Sokyo Bloody Mary (έρχεται πραγματικά με ένα rasher από τραγανό μπέικον!) Και ένα νόστιμο ηχητικό αιματηρό μαργαρίτα με ένα χείλος αλατιού Wasabi!

Θα βρείτε το μενού της Κυριακής και την οθόνη κράτησης εδώ.

Υπάρχει ακόμα η εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια – από τα λουλούδια στη ρεσεψιόν μέχρι την τέλεια επένδυση του φαγητού. Αλλά υπάρχει μια φρεσκάδα για το Sokyo – μια φωτεινότητα που δεν ήταν εδώ πριν.

Είμαστε πραγματικά εντυπωσιασμένοι με το πόσο απασχολημένος είναι εδώ σήμερα για μεσημεριανό γεύμα. Και ακούμε ότι είναι συνήθως έτσι – ή έχει περάσει για τον τελευταίο μήνα από τότε που τελείωσε το Lockdown.

Ανυπομονώ να δω τα πράγματα εξίσου απασχολημένα όταν ξεκινήσει το μενού της Κυριακής.

Κτυπούμε τα πράγματα με μια μπύρα και ένα από τα κοκτέιλ υπογραφής του Sokyo που κυνηγούν το Kojima 2.0, το οποίο χαρακτηρίζει το Yuzu Sake, το Pink Grapefruit, το Lemongrass, το Elderflower & Peychaud, το Lemongrass Foam. πολύ εντυπωσιασμένος.

Τα εισιτήρια βγαίνουν και είναι κάτι. Προσφορά Edamame Beans, μια απίστευτα θεατρική πιατέλα Sashimi, πολυτελή νιγκίρι του βασιλιά ψαριού και ψητό χέλι, και μελιτζάνα και μανιτάρια tempura με μια εκπληκτική σειρά υφασμάτων και γεύσεων.

Και πάλι, μας υπενθυμίζουμε ότι αν και η ποιότητα των τροφίμων και των υπηρεσιών εξακολουθεί να είναι πολύ μπροστά και το κέντρο της τραπεζαρίας του Sokyo, υπάρχει μια νέα νέα περιπέτεια στα πιάτα.

Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα από τα εισιτήρια … και έπειτα τα δίκτυα βγαίνουν.

Στα αριστερά είναι το δοντιών Dengakuman – Miso Glazed, ιαπωνική σάλσα, αγγούρι. Το ψάρι είναι τόσο τρυφερό, το λεπτό λούστρο του miso στην κορυφή είναι σχεδόν το μόνο πράγμα που το κρατά μαζί.

Στα δεξιά είναι η μπριζόλα Wagyu. 200 γραμμάρια Wagyu μαγειρεμένα στην απόλυτη τελειότητα. Το Shio Koji Marinade, το Wasabi και το σκόρδο Ponzu δημιουργούν την τέλεια καταιγίδα των γεύσεων και των υφασμάτων. Δεν δοκιμάζει ή αισθάνεται σαν βόειο κρέας. Είναι αιθέρια, λιωμένα πράγματα. Απίστευτος.

Σήμερα το απόγευμα, είμαστε στην πόλη για ένα ασυνήθιστο υψηλό τσάι.

Στο εστιατόριο Ho Jiak Malaysian, το ακανθώδες Fruit Co και το Rockman Australia δημιούργησαν μια αγορά και μαγειρική βιτρίνα για ένα από τα πιο αμφισβητούμενα φρούτα του κόσμου: Durian.

Είπε να ξεχειλίζει από τα σκουπίδια, αυτή η πολύ κακοποιημένη τροπική περίεργη είναι πραγματικά νόστιμη και μυρίζει περισσότερο σαν γλυκά υπερβολικά ώριμα φρούτα για να είμαι ειλικρινής. Αλλά δεν έχει σταματήσει πολλές χώρας της Νότιας Ασίας που την απαγορεύει από τράπεζες, εμπορικά κέντρα και αεροδρόμια.

Είναι επίσης απίστευτα ευπροσάρμοστο, όπως θα σας δείξουμε σε μια στιγμή.

Κάτω στο υπόγειο επίπεδο του Ho Jiak σήμερα, η ακανθώδης εταιρεία φρούτων, η οποία είναι μια αυστραλιανή εταιρεία που καλλιεργεί Durian και Jackfruit στο Tropical Far North Queensland, έχει μια αγορά που πωλεί Aussie-Grown και Malaysian αέρα-flown Durian και Jackfruit σε οποιονδήποτε το θέλει .

Η πλούσια μυρωδιά αυτών των συναρπαστικών φρούτων βρισκόταν στο δρόμο. Μας κάνει να νιώθουμε σαν να επιστρέφουμε στο Βόρνεο, εξερευνώντας τους δρόμους του Kota Kinabalu στο όμορφο Sabah.

Αλλά κατευθυνόμαστε προς το επάνω μέρος του εστιατορίου και για μια μαγειρική βιτρίνα όπως κανένας άλλος.

Αυτός είναι ο τέλειος χώρος για ένα εστιατόριο της Μαλαισίας. Αισθάνεται σαν ένα πολυτελές εστιατόριο που θα βρείτε στην Κουάλα Λουμπούρ και η αίσθηση του χιούμορ στα σημάδια γύρω από τον τόπο ταιριάζουν με τη διασκέδαση.

Αλλά υπάρχει μια σοβαρή πλευρά σε αυτή την εμπειρία. Πρώτα είναι η τυφλή γευσιγνωσία όπου θα δοκιμάσουμε τέσσερις διαφορετικούς τύπους jackfruit και τους σηματοδοτούμε για τη γεύση, τη φρεσκάδα, το χρώμα, την υφή και το άρωμα. Υπάρχουν μερικά αρκετά μεγάλα βραβεία στο τέλος – ολόκληρα βραβεία μεγέθους Jackfruit.

Ο καθένας είναι σε αυτό – ακόμη και ο εντυπωσιακός κατάλογος των αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Αρμοστή της Μαλαισίας στην ίδια την Αυστραλία!

Αλλά σύντομα, όλος ο ανταγωνισμός ξεχνιέται καθώς βλέπουμε τον δικό μας πύργο των λιχουδιών.

Αυτό το παραδοσιακό υψηλό τσάι τριών επιπέδων απέχει πολύ από τα παραδοσιακά στα συστατικά του. Κάθε πικρό έχει επανασχεδιαστεί με Durian και Jackfruit και σας λέω τι: είναι όλοι νόστιμα.

Περισσότεροι καλλιτέχνες από τους αρτοποιούς, οι βιοτέχνες της ζαχαροπλαστικής του βιβλίου έχουν συγκεντρώσει ένα απόλυτο αριστούργημα σε αυτά τα μικροσκοπικά αλλά γευστικά χέρια.

Στο κάτω επίπεδο, το εγχειρίδιο δημιούργησε πραγματικά νόστιμο κοτόπουλο Gulai Tempoyak, το οποίο είναι κοτόπουλο ένα καρυκεύμα με κουρκούμη και ζυμωμένο Durian Gravy. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα πράγμα για το υπόλοιπο της ζωής μου, αυτό θα ήταν πολύ υψηλό στη λίστα.

Δίπλα στις πίτες υπάρχουν μικρά σάντουιτς του Tempoyak ζυμωμένο Durian αναμεμειγμένο με πικάντικες σαμπάλ και σαρδέλες. Είναι ένα πλούσιο νόστιμο σάντουιτς που είναι τόσο γεμάτο με umami από όλες τις πλευρές, είναι κάτι.

Στη μεσαία πλάκα, το Texbook έχει με κάποιο τρόπο αλληλένδετο Durian Jelly και Durian-εγχυμένο creme patissiere στα πιο ευαίσθητα κρουασάν.

Το Jackfruit Danish είναι επίσης εξαιρετικό, με τα φρούτα να προσθέτουν μια απότομη ανακούφιση εσπεριδοειδών από την πλούσια βουτυρώδη ζύμη.

Αλλά είναι το Durian Meringue Tart που με έχει πραγματικά. Μέσα στη σύντομη θήκη ζύμης είναι περισσότερο από το Durian Creme Patissiere και στην κορυφή μια ευχάριστη μαρέγκα – όπως είπα στον Ύπατο Αρμοστή, αυτό είναι ένα φάρμακο πύλης στο Δεθισμός στον Ουριάν. Αν κάποιος έπρεπε να αμφιβάλλει για το πόσο νόστιμο είναι το Durian, αυτό θα άλλαζε γνώμη για πάντα.

Το κορυφαίο επίπεδο του υψηλού τσαγιού είναι όπου το εγχειρίδιο δείχνει πραγματικά την τέχνη τους. Τα μακαρόνια Jackfruit (με το χρυσό μοτίβο) και τα μακαρόνια Durian (σε πράσινα) είναι απίστευτα – ο Durian είναι λίγο υπερβολικός για μένα, αλλά η Christina το λατρεύει.

Στο πίσω μέρος, το jackfruit choux au craquelin – ένα είδος profiterole με ένα τρυφερό κόκκινο ψίχουλο στην κορυφή – είναι γεμάτο από jackfruit που εγχύεται creme patissiere και είναι τόσο πλούσια, νικήσει Christina.

Εγώ ενεργοποιώ, αλλά στη συνέχεια συνυπάρχω στον πλούτο του τελικού πιάτου: ένα cheesecake με μέλι “pulut hitam” – τυρί κρέμας jackfruit πάνω από το μαύρο γλουτοποιημένο ρύζι και διακοσμημένο με θρυμματισμένο αλατισμένο αυγό πάπιας.

Νόστιμο αλλά ένα βήμα πολύ μακριά για μένα. Παίρνω μόνο στα μισά του δρόμου!

Ήταν μια επιεική εβδομάδα, αλλά μια διασκεδαστική, και πραγματικά ελπίζουμε ότι έχετε απολαύσει την έκδοση μας όσο έχουμε. Έχω την αίσθηση ότι δεν σταματάει εδώ!

Αντίο για τώρα

Jim & Christina xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Hai Fatto Tredici – Γιατί 13 δεν είναι κακή τύχη στην ΙταλίαHai Fatto Tredici – Γιατί 13 δεν είναι κακή τύχη στην Ιταλία

σκάλες, ρωγμές στο πεζοδρόμιο και ομπρέλες σε εσωτερικούς χώρους – είναι όλοι άτυχοι και με καλό λόγο. Αλλά γιατί είναι 13 ο τυχερός αριθμός στην Ιταλία; Και γιατί οι Ιταλοί