5 ελαφριά ξηρά κρασιά ροζέ για το καλοκαίρι

ελαφρύ, φωτεινό και αναζωογονητικό, αλλά ακόμα γεμάτο γεύση καθώς και υφή, το ροζέ είναι το τέλειο ποτό για ζεστό καιρό – αλλά όχι όλα τα ροζέ. Ακριβώς εδώ είναι 5 κρασιά ροζέ τέλεια για το καλοκαίρι.

Είναι ενδιαφέρον ακριβώς πώς το ροζέ κρασί έκανε μια επιστροφή τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλές.

Μεταξύ του 2002 καθώς και του 2019, σημειώθηκε αύξηση σχεδόν 25% στην παγκόσμια χρήση του ροζέ.

Αλλά η Rosé οφείλει μεγάλο μέρος της τροποποίησής του σε τόνο χρημάτων στα νότια της Γαλλίας.

Αυτό το ξηρό, τραγανό, ανοιχτό ροζ προφητικό στυλ δεν έχει αγκαλιάσει μόνο από πότες κρασιού διεθνώς, ωστόσο από τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς.

Οι Vintners σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν το ροζέ τους για να είναι περισσότερο σύμφωνα με τα άπαχα αλλά γευστικά κρασιά που προέρχονται από αυτό το πλέον ευρέως γνωστό στυλ. Εκτός από το γεγονός ότι είναι μακριά από το υπερβολικά υπέροχο λαμπερό ροζ καθώς και κοντά-κόκκινα τέρατα του παρελθόντος.

Και είναι η γεύση του καλοκαιριού, που έχει νόημα.

Το λαμπρό τραγανό zing, καθώς και η λεπτή γεύση ενός παγωμένου ροζέ είναι το καλύτερο πράγμα που θα πίνετε καθώς ο ήλιος ακτινοβολεί από τους κυλινδρικούς λόφους γύρω από το Lorgues ή τα λαμπερά λιμενικά νερά του Saint-Tropez.

Η ανησυχία είναι: Ποιο καλοκαίρι rosé να αγοράσει;

Chateau la Gordonne Vérité du Terroir 2020 Bio Rosé

Το έντονο μούρο, το ροζ γκρέιπφρουτ, καθώς και οι ερυθρές, σημειώσεις μαζί με μια τραγανή, ξηρή επιφάνεια, καθώς και με το πιο παλιό ροζ χρώμα, το Vérité du Terroir Bio Rosé του Chateau La Gordonne είναι η επιτομή της μάρκας του.

Από την πατρίδα του Provençal Rosé, αυτό το υπέροχο παράδειγμα της Côtes de Provence Wine γίνεται με ένα μείγμα βιολογικών καλλιεργούμενων Grenache Noir, Cinsault, Syrah Grapes, από ένα οινοποιείο του οποίου η ιστορία εκτείνεται μέχρι το 1652.

Βρείτε το Chateau la Gordonne Vérité du Terroir 2020 Bio Rosé στα περισσότερα Premium Independent Bottle Shops. 32,00 $ RRP

Domaine du Gros’noré Bandol Dry Rosé

Παραδόξως καλά δομημένη καθώς και γεμάτη δομή για το ανοιχτόχρωμά του, καθώς και την υπέροχη σαφήνεια, αυτό το ροζέ εξακολουθεί να παραδίδει την τραγανή ξηρή φρεσκάδα που γίνεται κατανοητό το Provençal Style. Το Domaine du Gros’noré Rosé είναι το αγαπημένο κρασί των αγαπημένων μας καλών φίλων Deb καθώς και Omri, που μας εισήγαγε σε αυτό.

Ένα μείγμα Mourvèdre, Cinsault, Grenache Grapes από τη διάσημη υποπεριφέρεια Bandol της Προβηγκίας, καθώς και το εξειδικευμένο χέρι του Alain Pascal σας φέρνει σπινθηρισμένες γεύσεις καθώς και αρώματα πορτοκαλί, καλοκαίρι φρούτα καθώς και γεύση μαζί με ένα κομψό φινίρισμα.

Βρείτε το Domaine du Gros’noré Bandol Dry Rosé στο Dan Murphy’s. 56,99 $ RRP

Mitchelton Estate Rosé

Αυτό το rosé που καλλιεργείται με ένα ακίνητο από το Nagambie στη Βικτώρια δείχνει ακριβώς πόσο μακριά έχει έρθει η αυστραλιανή ροζέ.

Στερεά όξινο και αφντικό χαρτί στεγνό, αυτό το ροζέ είναι γεμάτο με πορτοκαλί εσπεριδοειδή, φράουλα, καθώς και ξινά κεράσι, εκτός από έναν λεπτό γήινο φυτικό τόνο που ωθεί την οξύτητα μαζί.

Έχουμε δοκιμάσει μερικά από τα άλλα κρασιά του Mitchelton Estate στο παρελθόν – τη συλλογή Preece – η οποία είναι μια υπέροχη ομάδα κρασιών (το Grenache είναι εντυπωσιακό), ωστόσο αυτό το ροζέ είναι σίγουρα μια περικοπή πάνω. Πιο εκλεπτυσμένη, εξαιρετική δομή, καθώς και εκπληκτικό μήκος, παράγει ένα εξαιρετικό κρασί που θα ταιριάζει, σε πραγματικό προφητικό στυλ, με σχεδόν οποιοδήποτε είδος φαγητού.

Μπορείτε να ανακαλύψετε το rosé του Mitchelton Estate Single Vineyard στο Mitchelton στο Διαδίκτυο, καθώς και την υπέροχη πόρτα του κελάρι. 28,00 $ PPR

Το rosé της Rosie του Cupitt Rosie

Αυτό το οικογενειακό οινοποιείο στο Ulladulla στη νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας χτυπάει πολύ πάνω από το βάρος της δημιουργώντας μερικά εξαιρετικά κρασιά.

Το ροζέ του Rosie του Cupitt κατασκευάζεται στο Ulladulla, ωστόσο τα σταφύλια Pinot Noir που ξεκινούν ως προέρχονται είτε από Tumbarumba, NSW ή Lake Nagambie, Vic. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά παρόμοιο, όμως, με ανυψωμένες σημειώσεις φρούτων καθώς και μια φρεσκάδα που μετακινείται σε ένα ευχάριστα ξηρό φινίρισμα.

Βρείτε το rosé του Cupitt Rosie καθώς και το ροζέ του Ruby από το οινοποιείο 32,00 rrp

Rosé Veronica Gartelmann Wines

Συνήθως δεν θα πίστευες ότι τα σταφύλια Shiraz θα έκαναν ένα αποδεδειγμένο; Ωστόσο, ίσως από τη στιγμή που το Shiraz της κοιλάδας του Hunter Valley τείνει να είναι ελαφρύτερο και λιγότερο γλυκό, αυτό το 100% Shiraz Rosé ισορροπεί καλύτερα.

Υπάρχει ακόμα μια γλυκύτητα εδώ, καθώς και ένα κρεμώδες σώμα, ωστόσο μια σταθερή, όξινη ραχοκοκαλιά στο κρασί κρατά οτιδήποτε σε θέση, καθώς και επιτρέπει την ξηρότητα του στυλ να περάσει.

Διατίθεται από την πόρτα του κελάρι του Gartelmann στο Lovedale, Hunter Valley ή Fine Wine Shops. 23,00 $ RRP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Royal Caribbean Ovation of the Seas: Κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνωRoyal Caribbean Ovation of the Seas: Κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνω

Μόλις μια μέρα μετά την τελική κρουαζιέρα, το έχασα ήδη. Ξύπνησα στο υπνοδωμάτιό μου κινείται σαν να με άρεσε να κοιμηθώ ξανά. Νόμιζα ότι ήμουν ακόμα σε κρουαζιέρα, αλλά όχι.