Οι προτιμώμενοι νέοι προορισμοί μου του 2020

περιπετειώδεις Kate περιέχουν συνδέσμους θυγατρικών. Εάν κάνετε μια αγορά με αυτούς τους συνδέσμους, θα κάνω μια αποζημίωση χωρίς πρόσθετη δαπάνη σε εσάς. Ευχαριστώ!

Μοιραστείτε στο Twitter
Μοιραστείτε στο Facebook
Μοιραστείτε στο Pinterest
Μοιραστείτε το email

Το 2020 ήταν η χρονιά που σταμάτησε το ταξίδι για τους περισσότερους ανθρώπους. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ταξίδευαν καθόλου φέτος, αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερός που έχω να βιώσει όσο και εγώ.

Πώς μπορώ να βιώσω τόσο πολύ να ταξιδέψω το 2020; Άρχισα το έτος στην Κούβα και οργανώθηκα να είμαι στο Μεξικό μέχρι το τέλος Μαρτίου. Το Covid δεν άρχισε να πραγματοποιεί καθημερινή ζωή στο Μεξικό μέχρι τα μέσα μέχρι το τέλος του Μαρτίου και έμεινα μέχρι τον Απρίλιο, έπειτα πέταξα σπίτι στα κράτη.

Τον Ιούνιο, ο Τσάρλι και εγώ εξακολουθούσαν να απαγορεύτηκαν από τις χώρες του άλλου και αποφάσισαν να ικανοποιήσουμε στη Σερβία, καθώς φαινόταν ότι οι Τσέχοι επρόκειτο να επιτρέψουν στους εταίρους των Τσεχικών κατοίκων να επιστρέψουν στην Τσεχική Δημοκρατία. Θα περάσαμε χρόνο στη Σερβία μέχρι να πάρω την εκκαθάριση για να επιστρέψω.

Μετά από μερικές εβδομάδες στη Σερβία, όμως, πήραμε κακά νέα και σπουδαία νέα: μόνο οι εταίροι των Τσεχικών πολιτών θα μπορούσαν να επιστρέψουν (ο Τσάρλι είναι μακροπρόθεσμος κάτοικος, όχι πολίτης) … αλλά η Κροατία καλωσόρισε Αμερικανούς με κατάλληλη τεκμηρίωση.

Ήταν ένα μη-brainer. Περάσαμε στην Κροατία και περάσαμε δύο μήνες εκεί περιμένοντας ενημερώσεις. Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στην Ιταλία, ο οποίος υποδέχθηκε Αμερικανούς που είχαν περάσει τις τελευταίες 14 ημέρες στην ΕΕ (η Κροατία είναι η ΕΕ, ωστόσο δεν είναι μέρος της περιοχής του Σένγκεν). Τότε ο Τσάρλι επέστρεψε στην Πράγα και έμεινα στην Ιταλία. Στις 21 Σεπτεμβρίου, οι Τσέχοι αποκάλυψαν τελικά ότι οι εταίροι των κατοίκων της Τσεχίας θα μπορούσαν να επιστρέψουν.

Επέστρεψα στην Πράγα στις 26 Σεπτεμβρίου και έχω εδώ. Έχω εγκαταλείψει μόνο τα όρια της πόλης για να σηκώσω τα γατάκια μου στο σπίτι τους.

Ήταν ένα απρόβλεπτο έτος και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγαπημένη μας αγορά, είμαι ευγνώμων για κάθε λεπτό ταξιδιού φέτος.

Λοιπόν, τι έκανε τη λίστα των προτιμώμενων προορισμών μου;

Το 2012, επέλεξα τοποθεσίες όπως η Ισλανδία, το Μαυροβούνιο και η Νότια Αφρική.

Το 2013, επέλεξα τοποθεσίες όπως η Ιαπωνία, το Βερολίνο και τα Scottish Highlands.

Το 2014, επέλεξα τοποθεσίες όπως η Σρι Λάνκα, η Νέα Ορλεάνη και η Skellig Michael, Ιρλανδία.

Το 2015, επέλεξα τοποθεσίες όπως η Νικαράγουα, η Αλβανία και το Σικάγο.

Το 2016, επέλεξα τοποθεσίες όπως το Πουέρτο Ρίκο, η Αλσατία και η Δυτική Αυστραλία.

Το 2017, επέλεξα τοποθεσίες όπως η Ουκρανία, η Φλόριντα Keys και η Αγία Πετρούπολη, η Ρωσία.

Το 2018, επέλεξα τοποθεσίες όπως η Ανταρκτική, το Χοκάιντο και το Άγιο Κρόξ.

Το 2019, επέλεξα τοποθεσίες όπως η Newfoundland, η Γεωργία και η λίμνη Orta, Ιταλία.

Ως υπενθύμιση, οι τοποθεσίες που επισκέφτηκα πριν από το 2020 δεν θα συμπεριληφθούν – για να εξασφαλιστεί ότι αποκλείει τοποθεσίες όπως η Mérida (που επισκέφθηκε για πρώτη φορά το 2019), η Ferrara (που επισκέφθηκε για πρώτη φορά το 2013) και ο Rovinj (που επισκέφθηκε για πρώτη φορά το 2012) από τον κατάλογο. Με μια εξαίρεση, για έναν αξιοσημείωτο λόγο!

Εδώ είναι οι προτιμώμενοι νέοι προορισμοί μου του 2020.

Πίνακας περιεχομένων

Bacalar, οι κορυφαίες προτάσεις του Μεξικού για το Bacalar

Vis, οι κορυφαίες προτάσεις του Croatiakate για VIS

Oaxaca, οι κορυφαίες προτάσεις του Μεξικού στην Oaxaca

Novi Sad, οι κορυφαίες προτάσεις του Serbiakate για το Novi Sad

Το Korčula (Beyond Town Corčula), οι κορυφαίες προτάσεις του Κροατικατού για το Korčula

Viñales, κορυφαίες προτάσεις του Cubakate στο Viñales

Pelješac, κορυφαίες προτάσεις του Croatiakate για το Pelješac

Οι κορυφαίες προτάσεις του Μεξικού Citykate για την Πόλη του Μεξικού

Την τρίτη φορά γύρω από το βραβείο: Οι κορυφαίες προτάσεις της Βενετικέικ για τη Βενετία

Όπου ελπίζω να προσθέσω το 2021

Bacalar, Μεξικό

Είναι ο Bacalar ο προτιμώμενος προορισμός του 2020; Πιστεύω ότι μπορεί να είναι! Ενώ το Μεξικό είναι μια χώρα με απίστευτη ποικιλομορφία και τόσες πολλές ενδιαφέρουσες τοποθεσίες για να επισκεφθείτε, αισθάνομαι ότι ο Bacalar είναι μία από τις πιο ειδικές τοποθεσίες της χώρας.

Βρίσκεται στο νότο του κράτους Quintana Roo, κοντά στα σύνορα Belizean, ο Bacalar είναι μια μικρή πόλη στην άκρη μιας τεράστιας λίμνης γλυκού νερού – μια λίμνη επτά χρωμάτων, οι αποχρώσεις του νερού που μεταβάλλονται από το Aquamarine σε τυρκουάζ προς το Cerulean στο Royal Blue σε μελάνι. Ο Bacalar είναι ένας από τους Pueblos Magicos του Μεξικού, οι πόλεις που τιμήθηκαν για τον πολιτιστικό τους αντίκτυπο.

Περνάτε τις μέρες σας στο νερό-κάνοντας ένα ταξίδι με βάρκα στη λίμνη, κολυμπώντας σε κοντινά cenotes, επιπλέουν κάτω από τον ποταμό στο Los Rapidos. Είναι απίστευτα ψυχρό και φανταστική τοποθεσία για να το πάρετε αργά.

Πολλοί άνθρωποι δηλώνουν ότι ο Bacalar σήμερα είναι αυτό που χρησιμοποιείται για το Tulum-ένα κάποτε γελοίο και ιδιόμορφο χωριό που έχει πλέον γίνει φουσκωμένο, ακριβό και καθορισμένο από “σκηνή”. Και ειλικρινά, βλέπω τις πρώτες ενδείξεις ότι ο Bacalar θα κινείται και προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα είμαστε έξυπνοι να πάμε στο Bacalar αυτή τη στιγμή, κατανοώντας ότι αυτή η πολύτιμη τοποθεσία μπορεί να τροποποιήσει πάρα πολύ στο μέλλον.

Θα πρέπει να προσθέσω ότι το ταξίδι μου στο Bacalar πήρε την τοποθεσία με περίπου πολλούς φίλους μου στα μέσα Φεβρουαρίου του 2020. Είναι η τελική μου ταξιδιωτική μνήμη των “πριν από τους χρόνους”, πριν συνειδητοποιήσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είχε ο Covid στον κόσμο. Οι αναμνήσεις μου για το Bacalar είναι πιο γλυκές για αυτόnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post