6 μονοπάτια περιπέτειας στα Smoky Mountains

Υπάρχει κάτι πιο ευχάριστο από το να εξερευνήσετε την έρημο και τα υπέροχα τοπία με μαγευτικές απόψεις; Εάν είστε επίσης σε περιπέτεια και αγαπάτε να εξερευνήσετε το άγνωστο, τότε φίλε μου, έχουμε τον τέλειο προορισμό για να εξερευνήσετε.

Φωτογραφία από τον Robert Thiemann στο Unsplash
Το Τενεσί μπορεί να υπερηφανεύεται για το καπνιστό εθνικό πάρκο, όπου οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να σβήσουν τη δίψα τους για κάποια δράση. Αυτή η περιοχή διασχίζει τα σύνορα της Καρολίνας του Τενεσί-Βορρά, που συνεργάζεται με την άγρια φύση, τις γραφικές απόψεις και τη νότια γοητεία. Παρόλο που λαμβάνει τους περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο, το πάρκο παραμένει εθνικός θησαυρός. Το πάρκο προσελκύει περισσότερα από 11 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως λόγω της εγγύτητάς του σε μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το Grand Canyon έρχεται στη δεύτερη θέση με περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Σχεδόν κανείς δεν θα αμφισβητούσε τη δημοτικότητα των εκτεταμένων μονοπατιών πεζοπορίας του Εθνικού Πάρκου Smoky Mountains. Το πάρκο είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όσους επιθυμούν να κοιτάξουν για να σπεύδουν τους καταρράκτες, να εξερευνήσουν συναρπαστικά ερείπια ιστορικού οικισμού, να βλέπουν εκπληκτικές θέσεις και απλά να χαλαρώσουν στην έρημο.

50 Καλύτερες προσφορές βουνών για λεζάντες Instagram

Πώς να επιλέξετε τα απαραίτητα για πεζοπορία

6 καλύτεροι προορισμοί για αμερικανικές διακοπές

11 καλύτερα ταξίδια πεζοπορίας για να ζήσετε στο Νεπάλ

20 Awesome Wildlife Photos στο Εθνικό Πάρκο Manuel Antonio, Costa Rica

Πίνακας περιεχομένων

Μέρη να μείνεις
Περιπέτεια για εξερεύνηση

Βουνό cammerer
Το Bunion του Charlie στο Appalachian Trail
Προσκολλημένος θόλος
Rocky Top και Thunderhead Mountain
Το μονοπάτι για τον Abrams Falls
Η καμινάδα κορυφώνεται με τις διαδρομές

Μέρη να μείνεις

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Smoky Mountain, υπάρχουν δύο κύριες πόλεις όπου μπορείτε να μείνετε, το Gatlinburg και το Pigeon Forge. Το Gatlinburg απέχει τέσσερα μίλια από το Pigeon Forge, αλλά ενώ το Gatlinburg χρησιμεύει ως πύλη προς το Εθνικό Πάρκο, το Pigeon Forge βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της καπνιστής οροσειράς. Είτε η πόλη μπορεί να κάνει μια μεγάλη βάση για τις περιπέτειές σας, αλλά αν προτιμάτε να ζείτε σε μια ορεινή πόλη, το Google “Places to Stay Pigeon Forge”, βρείτε μια τέλεια καμπίνα και κάντε την κράτηση.

Περιπέτεια για εξερεύνηση

Η πεζοπορία μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο και δύσκολη. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία για μισή μέρα, μια ολόκληρη μέρα, ή ακόμα και σε πολλαπλές ημέρες πεζοπορίας για την πιο περιπετειώδη παρτίδα. Κάποιος θα μπορούσε κυριολεκτικά να περάσει μια ολόκληρη πεζοπορία διακοπών στους καπνιστές.

Αλλά για να σας διευκολύνετε να επιλέξετε τα καλύτερα, θα σας πούμε για μερικά από τα πιο γραφικά και δημοφιλή μονοπάτια του πάρκου. Ας τα δούμε χωρίς να σπαταλάμε περισσότερο χρόνο, εμείς;

Βουνό cammerer

Φωτογραφία από τον Phil Venditti. – CC κατά 2.0
Βρίσκεται κοντά στην πύλη Cosby των μεγάλων καπνιστών βουνών, το Mount Cammerer κάνει μια μεγάλη πεζοπορία. Συχνά γίνεται ως μια πεζοπορία εκτός και πίσω, αξίζει επίσης να κάνετε ως βρόχο επειδή θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε τη νύχτα σε ένα κάμπινγκ backcountry.

Καθώς πλησιάζετε στον δρόμο Entrance Cosby, θα δείτε ένα χώρο στάθμευσης για πεζοπόρους στα αριστερά. Λαμβάνοντας το Low Gap Trail και πέρα από το Cosby Campground, θα φτάσετε στο Cosby Campground. Μετά τη διέλευση ενός ρεύματος, το μονοπάτι χαμηλού κενού διασταυρώνεται με το Lower Mount Cammerer Trail. Ακολουθήστε το μονοπάτι χαμηλού κενού αριστερόστροφα για να ξεκινήσετε τον βρόχο. Λίγα μίλια αργότερα, θα βρεθείτε στο μονοπάτι της Απαλαχίας. Αφού περάσετε το AT, θα φτάσετε σε ένα σύντομο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του Mount Cammerer.

Το Bunion του Charlie στο Appalachian Trail

Το Bunion του Charlie προσφέρει εκπληκτική θέα σε ένα ταξίδι 8 μιλίων στο μονοπάτι της Απαλαχίας. Εδώ είναι μια κρυμμένη ματιά στο Appalachian μονοπάτι που μπορεί να σας κάνει να θέλετε να το πετάξετε μέχρι το Maine. Εκτός από το να είναι το μακρύτερο μονοπάτι μόνο για πεζοπορία στον κόσμο, το Appalachian Trail εκτείνεται σε 2.190 μίλια από το Maine στη Γεωργία. Χιλιάδες πεζοπόροι ακολουθούν τα όνειρά τους να ολοκληρώσουν το σε κάθε χρόνο, σταματώντας στο Bunion του Τσάρλι στο δρόμο για να πάρετε στο τοπίο.

Στη γραμμή του Τενεσί/της Βόρειας Καρολίνας, το Newfound Gap είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για πεζοπορία στο Bunion. Βρίσκεται στην αρχή του μονοπατιού είναι ένας δείκτης που υποδεικνύει 1.940 μίλια που παραμένει στο Maine. Συνεχίστε να περπατάτε κατά μήκος του AT καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Θα πρέπει να ανεβείτε στα δύο πρώτα μίλια σταθερά ή έτσι. Όσο πιο βαθιά πηγαίνετε στο δάσος, τόσο πιο μοναξιά θα ζήσετε. Ο δρόμος είναι γεμάτος αγριολούλουδα στους θερμότερους μήνες και γραφικές απόψεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Προσκολλημένος θόλος

Φωτογραφία από τον Ed Ogle-CC BY-ND 2.0
Δεν υπάρχει τίποτα σαν τα βουνά Blue Ridge το καλοκαίρι, με τις ατελείωτες απόψεις τους, τις όμορφες ανατολές και τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα που θα σας κάνουν να θέλετε να επιστρέψετε ξανά και ξανά. Το υψηλότερο σημείο του πάρκου, Clingmans Dome, είναι επίσης ένας από τους πιο επισκέπτες περιοχές του. Περπατήστε ένα μίλι πίσω στο παρατηρητήριο. Στη συνέχεια, εξερευνήστε το μονοπάτι της φύσης του Clingman και συναντήστε τα γνομόρια στο δρόμο σας πίσω στο δρόμο.

Rocky Top και Thunderhead Mountain

Μεταξύ των τραγουδιών δημοφιλή στο Τενεσί είναι εκείνα που διαβάζουν το “Rocky Top, το σπίτι μου για πάντα”. Θα τραγουδήσετε το ίδιο τραγούδι όταν φτάσετε στα καπνιστά βουνά. Το ταξίδι είναι προκλητικό, αλλά προσφέρει θεαματικές απόψεις.

Το Thunderhead Mountain και το Rocky Top, ένα κουμπί στην κορυφή της κορυφογραμμής, είναι δημοφιλείς προορισμοί διανυκτέρευσης. Βρίσκεται στο δυτικό μισό του πάρκου, το Thunderhead Mountain βρίσκεται 5.527 πόδια ψηλά. Ήταν πιθανό να ονομαστεί Thunderhead λόγω του απρόβλεπτου καιρού στα υψηλά υψόμετρα των καπνιστών βουνών.

Το μονοπάτι για τον Abrams Falls

Φωτογραφία από το MPNH08-CC BY-ND 2.0

Μπορείτε να συνδυάσετε μια εύκολη πεζοπορία καταρράκτη με ποδηλασία κατά μήκος του βρόχου Cades Cove ή κάμπινγκ στο Cades Cove Camping Area. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μονοπάτι προς τον Abrams Falls είναι μακράν ο πιο διάσημος καταρράκτης κατά μήκος του μονοπατιού προς το Cades Cove. Μια γέφυρα διασχίζει τον Abrams Creek στην αρχή της πορείας και τα ροδοδενίδια το περιβάλλουν καθώς αρχίζει. Σχεδόν όλο το κομμάτι τρέχει δίπλα στον κολπίσκο, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για να εντοπίσετε τους ποταμούς, τους πιο αξιολάτρευτους κατοίκους του πάρκου. Εκτός από το ότι είναι ένα δημοφιλές σημείο αλιείας, η περιοχή είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να κρυώσει στο ρεύμα.

Το μονοπάτι της καμινάδας

Παρά το γεγονός ότι είναι σύντομη, αυτή η πεζοπορία θα κάνει την καρδιά σας και θα σας κάνει άφωνους. Αφού ανεβαίνετε 1.375 πόδια για πάνω από δύο μίλια, θα ανταμειφθείτε με θεαματική θέα. Παρά το γεγονός ότι είναι μια σύντομη πεζοπορία, αυτό είναι αρκετά επίπονο. Έτσι, μην ξεγελιέστε από τη μικρή απόσταση αυτής της πεζοπορίας: αυτό το μονοπάτι πεζοπορίας 4 μιλίων είναι οτιδήποτε άλλο παρά μια βόλτα στο δάσος. Κερδίζετε περίπου 1.375 πόδια ύψους στα δύο μίλια για να φτάσετε στη σύνοδο κορυφής, περίπου 960 πόδια στο τελευταίο μίλι. Παρά την ανθεκτικότητα του, το Trail Tops Chamney στο Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountain είναι μεταξύ των αγαπημένων του λόγω του σύντομου μήκους και των υπέροχων θέσεων 360 μοιρών.

Οδηγός πεζοπορίας βουνού: Λίστα των διάσημων βουνών στις Φιλιππίνες

10 καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Χιούστον, ΗΠΑ [με προτεινόμενες εκδρομές]

Backpacking στη Νότια Αμερική – Οδηγός για το διάσημο μονοπάτι Gringo

10 καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ – Συμβουλές για το πού να φάτε και πού να μείνετε

11 καλύτερα ταξίδια πεζοπορίας για να ζήσετε στο Νεπάλ

Τελικές λέξεις

Αφού ξοδεύετε μια αγχωτική εβδομάδα στην εργασία, τα μεγάλα καπνιστά βουνά είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να αναπληρώσετε την ψυχή σας. Διάφορες εμπειρίες θα χαθούν στη μνήμη σας για το υπόλοιπο της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος, του τοπίου, των ανθρώπων και των ανέσεων. Αν ψάχνετε για ένα μέρος για να περάσετε λίγο χρόνο με τους αγαπημένους σας, σκεφτείτε να επισκεφθείτε τα μεγάλα καπνιστά βουνά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Hai Fatto Tredici – Γιατί 13 δεν είναι κακή τύχη στην ΙταλίαHai Fatto Tredici – Γιατί 13 δεν είναι κακή τύχη στην Ιταλία

σκάλες, ρωγμές στο πεζοδρόμιο και ομπρέλες σε εσωτερικούς χώρους – είναι όλοι άτυχοι και με καλό λόγο. Αλλά γιατί είναι 13 ο τυχερός αριθμός στην Ιταλία; Και γιατί οι Ιταλοί

Από το Μπουκά σε μπικίνι: αντανακλώντας τα πρόσφατα ταξίδια μαςΑπό το Μπουκά σε μπικίνι: αντανακλώντας τα πρόσφατα ταξίδια μας

είναι η μέση της νύχτας στο Ιράν, καθώς και πρέπει να πάω στο μπάνιο, το οποίο συμβαίνει να είναι κάτω από το διάδρομο. Μεγάλος. Πού είναι το πουκάμισό μου με