Ο σημαντικός μας οδηγός για το Tulum, το Μεξικό

ένας μικρός δήμος κάθισε άνετα στην ακτή του Μεξικού, το Tulum είναι ένα καταφύγιο για την ειρήνη καθώς και τη χαλάρωση. Μια μακριά κραυγή από το πολυσύχναστο χάος του γειτονικού του Κανκούν, το Tulum παρέχει στον κουρασμένο ταξιδιώτη μια θέση για να κατεβάσει τις στροφές καθώς και να πάρει τη ζωή του Μεξικού στην Καραϊβική.

Είμαι συνεχώς έκπληκτος με το πόσο τεράστιο είναι το Μεξικό. Είναι τεράστιο – όπως τα 1.958.202 km² τεράστια. Τα σύνορά του μεταξύ των ΗΠΑ είναι το 2ο μεγαλύτερο σύνορο στον κόσμο, καθώς έχει 9.330 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Ανακαλύπτοντας έτσι ένα μικρό κομμάτι χαράς όπως το Tulum, το Μεξικό σε μια τόσο μεγάλη περιοχή μπερδεύει το μυαλό. Αυτό είναι πολύ πιθανό γιατί – μέχρι περίπου 20 χρόνια πίσω – δεν υπήρχε τίποτα όπου το Tulum τώρα στέκεται εκτός από τη ζούγκλα καθώς και τις παραλίες.

Το Κανκούν δεν είναι πολύ μεγαλύτερο, ωστόσο με κάποιο τρόπο έχει πιάσει τις καρδιές του αιώνιου πλήθους του Spring Break, καθώς και τώρα είναι καταφύγιο Hedonist. Τα μπλοκ πύργων καθώς και τα θέρετρα καλύπτουν την ακτογραμμή, καθώς και το αμερικανικό δολάριο είναι το κύριο νόμισμα εδώ.

Το Tulum είναι πολύ η αντίθεση αυτού. Τα ξενοδοχεία καθώς και τα εστιατόρια τρέχουν σε τοπικό επίπεδο, οι τουρίστες είναι χαλαροί, καθώς υπάρχουν πολύ λιγότεροι άνθρωποι γύρω.

Η μονάδα δίσκου (υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις μίσθωσης οχημάτων κοντά στο αεροδρόμιο) από το Terminal Flight Cancun South έως το Tulum διαρκεί περίπου 2 ώρες. Το κάναμε τη νύχτα, καθώς δεν ήταν πολύ διασκεδαστικό. Τα φώτα του δρόμου εδώ δεν είναι τυπικές καθώς και οι οδικές συνθήκες ποικίλλουν – όπως και το επίπεδο δεξιοτήτων καθώς και η υπομονή των περιφερειακών οδηγών.

Εδώ είναι η δημοσίευσή μας για την οδήγηση στο Μεξικό.

Ο σημαντικός μας οδηγός για το Tulum, Μεξικό

Η γεωγραφία του Tulum

Τραβώντας στο Tulum, συνειδητοποιείτε γρήγορα ότι είναι μια πόλη που αναπτύχθηκε σε ένα σταυροδρόμι. Ο βορειοανατολικός δρόμος προέρχεται από το Κανκούν. Βορειοδυτικά, ο δρόμος προέρχεται από την εσωτερική πόλη Valladolid. Νοτιοανατολικά, ο δρόμος χτυπά την παραλία καθώς και ένα τεράστιο εθνικό πάρκο. Νοτιοδυτικά ο δρόμος κατευθύνεται προς τον Berliz.

Η κατάλληλη πόλη είναι όλα στο Southwest Road – αν και χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά για να οδηγήσετε μαζί της πριν είστε πίσω που περιβάλλεται από ζούγκλα.

Ο νοτιοανατολικός δρόμος – που κατευθύνεται προς την παραλία – είναι όπου πολλά από τα ξενοδοχεία είναι τώρα. Είναι ένας στενός δρόμος στην παραλία με καταφύγια καθώς και εστιατόρια και από τις δύο πλευρές.

Πού να μείνεις στο Tulum

Εκεί που κατοικούσαμε – στο Casa de Las Olas (House of the Waves) – ήταν ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία εδώ, καθώς και για το λόγο αυτό το πιο απομακρυσμένο από τον πρωταρχικό δρόμο. Είναι καλύτερο δίπλα στο Εθνικό Πάρκο.

Είναι ένα πανέμορφο bit 4 δωματίων σουίτα μόνο Eco Retreat με θέα στα όμορφα νερά της Καραϊβικής. Εκτός από το γεγονός ότι μας έδωσε την πολυτέλεια, την ιδιωτική ζωή καθώς και το ρομαντισμό που αναζητούσαμε.

Όσο για το φαγητό, ο Lulu – ο λαμπρός στην περιοχή της κουζίνας – κάνει τις καλύτερες μαργαρίτες στο Tulum, το καλύτερο daiquiris στο Μεξικό, καθώς και τα καλύτερα tacos ψαριών στον κόσμο.

Εδώ είναι η πλήρης αξιολόγηση του Casa de Las Olas.

Υπάρχουν μεγάλες προσφορές άλλων τοποθεσιών για να παραμείνουν στο Tulum, ωστόσο πιστεύουμε ότι αυτή η τοποθεσία είναι η πιο φιλική – όχι μόνο στους προστάτες της, ωστόσο και στην ατμόσφαιρα.

Μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε βίλες καθώς και σπίτια για να μισθώσετε εδώ. Επιθεωρήστε τους φίλους μας Home-intulum.com για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πού να φάει στο tulum

Όλη η μέθοδος κατά μήκος του νοτιοανατολικού δρόμου που τρέχει στην ακτογραμμή για περίπου 8 χιλιόμετρα είναι τοποθεσίες για φαγητό.

Τα ταξί που τρέχουν, καθώς και κάτω από το δρόμο ρουτίνα, ώστε να φτάσετε, καθώς και από το κατάλυμα σας είναι απλό – αν και μια βόλτα στο φως του φεγγαριού, ενώ οι πύργοι της ζούγκλας πάνω από το δρόμο δεν είναι ούτε φτωχοί.

Η προτιμώμενη τοποθεσία μας για δείπνο ήταν το Mamamuu – ένα μικρό, γεμάτο μπαρ, το Grill καθώς και το σαλόνι. Τα ψάρια ψαριών, καθώς και τα μεικτά ποτά Mezcal εδώ είναι υπέροχα.

Ο Hartwood συνιστάται εξαιρετικά, αν και οι καιροί που προσπαθήσαμε να πάμε εκεί, είχαν μια λειτουργία που κρατούσε ολόκληρη την τοποθεσία έξω.

Το Casa Banana είναι μια μεγάλη διασκέδαση, πιάνοντας τα πιάτα της Αργεντινής καθώς και τα κοκτέιλ.

Εάν μένετε κάπου με μια κουζίνα ή έξω σε ένα οδικό σύστημα, υπάρχουν μερικά σούπερ μάρκετ στο Tulum για να πάρετε λίγο φαγητό.

Το ίδιο το Σαν Φρανσίσκο de Asis – το καλύτερο στο σταυροδρόμι – έχει όλα τα θεμελιώδη στοιχεία (ανακαλύψαμε ακόμη και τα κεφάλια ολόκληρων χοίρων στο τμήμα κατάψυξης!) εύρος.

Και τα καλύτερα μέχρι το τελευταίο:

Λίγο λίγο έξω από την πόλη που κατευθύνεται βόρεια, πρέπει να επιθεωρήσετε το Chamico’s. Μόλις ένα κομμάτι που περιβάλλεται από την παραλία που περιβάλλεται από φοίνικες, καθώς και διακοσμημένο με μπερδεμένες πλαστικές καρέκλες καθώς και τραπέζια, αυτή η τοποθεσία είναι η επιτομή του μεξικάνικου τραπεζαρίου στην παραλία.

Είναι εξαιρετικό, όπως πρέπει να πάτε εκεί. Εδώ είναι πολύ περισσότερα για το Chamico’s, τον κόλπο Soliman.

Τι να εκτελέσετε στο Tulum

Ο πρωταρχικός στόχος της μετάβασης κάπου όπως το Tulum είναι να χαλαρώσετε. Η παραλία είναι η κύρια κάρτα κλήρωσης εδώ, καθώς και η κολύμβηση σε αυτά τα μπλε νερά δεν είναι τίποτα λιγότερο από τα ουράνια.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κολυμπήσει στην Καραϊβική εδώ τουλάχιστον όταν καθημερινά ή θα το μετανιώσετε όταν φτάσετε στο σπίτι!

Ερείπια

ΑνΠηγαίνετε στο Yucatan, θα δείτε τα ερείπια των Μάγια. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να πηγαίνεις στη Ρώμη καθώς και να βλέπεις αγάλματα – πρόκειται να συμβεί. Ωστόσο, το Tulum είναι ξεχωριστό στο ότι τα ερείπια εδώ βρίσκονται στην παραλία.

Οι περισσότερες ενδείξεις των αρχαίων πολιτισμών των Μάγια ανακαλύπτονται στις ζούγκλες καθώς και για τον λόγο αυτό μακριά από την ακτή. Ωστόσο, εδώ στο Tulum, υπάρχει ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος με θέα μερικές από τις πιο πανέμορφες παραλίες σε αυτό το τμήμα της ακτής.

Είναι εξαιρετικά απλό να φτάσετε τόσο πολύ περισσότερο από την προσπάθεια. Αυτό ήταν ένα από τα προτιμώμενα πράγματα που έπρεπε να εκτελέσουμε στο Tulum.

Κηλίδες

Οι Cenotes είναι φυσικές πισίνες που παράγονται από τη διάβρωση καθώς και από τις καταβόθρες στο βράχο. Φρέσκα και αλμυρού νερού για την παραγωγή εκπληκτικών ημι -υπόγειων λουτρών.

Αυτά τα αξιοσημείωτα φυσικά χαρακτηριστικά είναι διακεκομμένα γύρω από το τοπίο, καθώς και το Tulum έχει μερικά δικά του.

Υπάρχουν επίσης εμπειρίες με αναπνευστήρα, καθώς και εμπειρίες κατάδυσης, καθώς και θεραπεία με σπα, μασάζ καθώς και εμπειρίες ευεξίας που μπορείτε να κάνετε και εδώ. Επικοινωνήστε με τον φίλο μας Marion στο Home-intulum.com για πολύ περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να κάνετε κράτηση.

Γύρω από το Tulum

Κόμπας

Τα ερείπια εδώ στο Tulum είναι εκπληκτικά αφού βρίσκονται στους βράχους. Αν θέλετε να δείτε την μεγάλη κλίμακα του αρχαίου πολιτισμού των Μάγια, πηγαίνετε στο Coba. Είναι μια διαδρομή 45 χιλιομέτρων με το Εθνικό Πάρκο Quintana Roo βορειοδυτικά του Tulum καθώς και αξίζει κάθε λεπτό.

Εμφανίσαμε με εξαιρετικά λίγο χρόνο, έτσι ώστε να προσλάβουμε έναν άντρα για να μας ταξιδέψουμε γύρω από το site σε λίγο βαγόνι. Ομοίως αξίζει κάθε πέσο.

Το Coba είναι μια μεγάλη τοποθεσία με μια πυραμίδα στο τέλος του μπορείτε ακόμα να ανεβείτε. Πηγαίνει πολύ πάνω από το θόλο της ζούγκλας, οπότε αν δεν είστε σπουδαίοι με τα ύψη, αυτό μπορεί να είναι πολύ καλύτερο από κάτω.

Αν έχετε χρόνο, πηγαίνετε στο Chichén Itzá πολύ πιο δυτικά. Η πυραμίδα είναι μεγαλύτερη εδώ, ωστόσο είναι πολύ πιο απασχολημένη, καθώς δεν μπορείτε να πλησιάσετε.

Μάγια

Εάν έχετε μια μέρα για να αφιερώσετε, κάντε ένα ταξίδι στα χωριά των Μάγια για να ικανοποιήσετε τους γνήσιους Μάγους. Υπάρχουν ακόμα μερικά εκατομμύρια από αυτούς που ζουν στο Μεξικό, καθώς και η ικανοποίηση τους είναι εξαιρετική.

Πήγαμε με το Home-intulum.com για να πάμε σε αυτή τη σύγχρονη επανάληψη ενός πολιτισμού που έχει περάσει εδώ και πάνω από 4.000 χρόνια.

Εάν θέλετε να καταλάβετε πολύ περισσότερα σχετικά με αυτό, επιθεωρήστε την ανασκόπηση της ημέρας μας με τη Μάγια.

Η επίσκεψη Tulum ήταν ένα από τα πιο αξέχαστα πράγματα που κάναμε. Είναι ένα τόσο πανέμορφο μέρος του κόσμου – το προτείνουμε εξαιρετικά. Εάν είναι στη λίστα των εμπορευματοκιβωτίων σας, είναι εκεί για έναν εξαιρετικά μεγάλο λόγο.

Εδώ είναι τα άλλα χαρακτηριστικά μας στο Tulum καθώς και στο Μεξικό που μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Μάγια του Μεξικού
Πώς να οδηγήσετε στο Μεξικό
Πού να μείνεις στο Μεξικό
Μεξικάνικη τραπεζαρία
Καρτογραφίες από το Tulum – 5 λόγοι για να πάτε καλύτερα τώρα

Έχετε πάει στο Μεξικό ή το Tulum ειδικότερα; Έχετε κάποιες άλλες προτάσεις που έχουμε χάσει εδώ; Πείτε μας στα σχόλια!

Εικόνες από την κ. Romance χρησιμοποιώντας μια κάμερα Olympus OM-D E-M1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

TNN: Τανζανική πολιτισμική εντυπωσιακή εμπειρίαTNN: Τανζανική πολιτισμική εντυπωσιακή εμπειρία

Γεια σε όλους, Ήθελα να μοιραστώ ένα ακόμη βίντεο από μια πρόσφατη εκδήλωση Nomadic Network. Πρόκειται για μια “πολιτισμική βυθιστική εμπειρία της Τανζανίας”. Ελάτε μαζί μας καθώς βυθίζουμε σε μια