Το μεγαλύτερο brunch στον κόσμο – το παλιό μοναστήρι, το πορτοκαλί, το NSW

brunch είναι ένα από αυτά τα γεύματα μερικοί άνθρωποι scoff στο (λυπάμαι για τη λέξη).

Νομίζουν ότι είναι κάπου ανάμεσα στο Snobby και το Yuppyish. Αλλά πραγματικά είναι κάπου ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό.

Το καλύτερο πράγμα για το brunch είναι ότι μπορείτε να φάτε όσο θα κάνατε για μεσημεριανό γεύμα όταν είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να είναι πρωινό και δεν υπάρχει κρίση.

Είναι επίσης αποδεκτό να έχετε ένα ποτό στο brunch επίσης. Λαμπρός!

Πάντα επειδή έχω θεωρήσει τον εαυτό μου αρκετά ενήλικα για να επιλέξω brunch (all-you-can-eat pizza hut Τρίτη δεν συμπεριλήφθηκε), είχα την ευχαρίστηση να καταναλώσει κάποια νόστιμα φαγητά. Αλλά νομίζω ότι έχω επισήμως το καλύτερο brunch ακόμα.

Είναι μια μεγάλη κλήση, έτσι δεν είναι; Υπονοώ όλα αυτά τα brunches εκεί έξω – τι κάνει αυτό τόσο ξεχωριστό; Επιτρέψτε μου να εξηγήσω.

Αυτός ο τόπος, το παλιό μοναστήρι λίγο έξω από το πορτοκαλί της Νέας Νότιας Ουαλίας, είναι μόνο ανοιχτό τις Κυριακές. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ήταν ένα μοναστήρι γεμάτο καλόγριες. Οι καλόγριες έχουν φύγει, αλλά το παλιό κτίριο παραμένει.

Είναι ένα όμορφο μικρό απομονωμένο σημείο έξω στους λόφους και τα αμπέλια σταφυλιών της υπαίθρου της ΝΝΟ. Καθώς φτάνετε στο μικρό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων γύρω από το πίσω μέρος του κεντρικού κτιρίου, σας υποδέχονται από τις μυρωδιές του μαγειρέματος.

Στο εσωτερικό, το καφενείο είναι ελαφρύ και ευάερο. Οι πόρτες και οι τοίχοι είναι όλα διπλάσια παράθυρα louvres και ανοιχτά για να επιτρέψουν στον φρέσκο ​​αέρα της χώρας μέσα. Η κουζίνα είναι ανοιχτό σχέδιο, ώστε να μπορείτε να δείτε τι είναι ο σεφ και πόσο περισσότερο η κοιλιά σας πρέπει να περιμένει για ικανοποίηση!

Η κουζίνα και το waitstaff, που τρέχουν από ένα μόνιμο πλήρωμα σκελετού περίπου τεσσάρων, αποδείξτε ένα σταθερό μενού τριών πιάτων γευσιγνωσία. Το μενού αλλάζει κάθε εβδομάδα, αλλά παρόλο που ο σερβιτόρος μας εξήγησε τι είχαμε, όλοι περιμέναμε – αναπνοή και η Bellies – για κάθε πιάτο.

Μετά από έναν πολύ ωραίο καφέ, βγήκε η πρώτη μας πορεία. Ένα μπολ με φρυγανισμένα muesli granola φτιαγμένο με τοπικό μέλι, τοπικό γιαούρτι και τοπικά μούρα. Το γιαούρτι ήταν κρεμώδες, αλλά εξακολουθούσε να κόβει τη γλυκύτητα του μελιού. Τα ζουμερά μούρα έπεσαν ανάμεσα στα δόντια μας και την κρίση στο φρυγανισμένο granola ήταν τέλεια.

Στη συνέχεια ήταν ένα πιάτο καλαμποκιού, το οποίο ήταν τραγανό στο εξωτερικό και νόστιμο και σπογγώδες στη μέση. Ήρθε με μια γενναιόδωρη κούτσουρα τοπικά κατασκευασμένου κατσίκι στην κορυφή με μια φρυγανισμένη πλευρά ντομάτας και πυραύλων. Ήταν ένα έξυπνο μεσαίο πιάτο για το σταθερό μενού.

Τελικά για τα αλμυρά πιάτα, μας σερβίρεται ένα αυγό από ένα τοπικό αγρόκτημα με τραγανό, άπαχο μπέικον και μια τραγανή πλάκα σπιτικού hash καφέ. Λατρεύω τον Hash Browns και αυτό ήταν ακριβώς όπως τους αρέσουν. Το αυγό θα μπορούσε να ήταν λίγο runnier, αλλά ήταν μια μικρή λεπτομέρεια σε μια όμορφη μεγαλύτερη εικόνα.

Τέλος, τα γλυκά τοποθετήθηκαν μπροστά μας. Τα πυκνά σπιτικά brownies σοκολάτας και τα γυαλιστερά εσπεριδοειδή τάρτες λεμονιού μας κοίταζαν, που μας διατάζουν να τα φάμε σαν την Αλίκη.

Ήμασταν με τους φίλους μας Peter και Rickie, οπότε τους χωρίσαμε ευγενικά. Αν ήμασταν μόνοι μας, και οι δύο θα είχαμε πάει μακριά με γροθιές γεμάτες λεμόνι και brownie.

Όπως ήταν, κόβουμε το καθένα σε μεγέθη κοινής χρήσης και ευχαριστήσαμε τις εξαιρετικές γεύσεις και τις υφές τους μαζί. Τα brownies ήταν γλυκά, καραμέλα και τέλεια. Και οι λεμόνι τάρτες είχαν μια τέλεια ισορροπημένη ευκρίνεια σε ένα θαυμάσιο τραγανό κοντό κέλυφος ζαχαροπλαστικής. Ήταν ένα εξαιρετικό τέλος στο γεύμα.

Κάθισαμε και συζητήσαμε σε όλο το εύκολο γεύμα – με κάποιο τρόπο δεν χρειάζεται να επιλέξετε από ένα μενού αφαιρεί την πίεση του πιθανού φθόνου τροφίμων και σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και απλά να απολαύσετε την εταιρεία και το φαγητό.

Όπως ίσως έχετε επεξεργαστεί, το φαγητό είναι όλα τοπικά προέρχονται – η δήλωση αποστολής τους αφορά την υποστήριξη τοπικών εταιρειών και καλλιεργητών. Το προσωπικό και οι ιδιοκτήτες του παλαιού μοναστηριού – όλοι οι ντόπιοι – είναι εξαιρετικά εξυπηρετικοί. Επιτρέπουν στο BYO αλκοόλ εάν θέλετε να κάνετε το brunch σας σε μια ειδική περίσταση.

Δύο άλλα τραπέζια είχαν βγάλει ένα μπουκάλι σαμπάνια για να έχουν με το γεύμα τους.

Για να φτάσετε στο παλιό μοναστήρι, κατευθυνθείτε πάνω από τη σιδηροδρομική διαδρομή για να συνοδεύσετε τον δρόμο προς τους Parkes και Forbes (που προέρχεται από το Orange ή το Sydney). Ενεργοποιήστε το καλύτερο στο Amaroo Road και στη συνέχεια και πάλι στο Convent Road.

Συνιστάται έντονα να κάνετε κράτηση – λεπτομέρειες σχετικά με τη σελίδα Facebook του παλιού μοναστηριού εδώ και βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε μετρητά είτε βιβλίο επιταγής, καθώς δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις καρτών εκεί.

Υπάρχει επίσης καταλύματα στο παλιό μοναστήρι, αλλά μείναμε μόνο για brunch. Το εξοχικό σπίτι φαίνεται όμορφο και είναι αρκετά μεγάλο για έως και τέσσερα άτομα.

Ίσως την επόμενη φορά, ay;

Café Open Κυριακές από τις 9 π.μ. – 4.30μμ για πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό τσάι.

Το παλιό μοναστήρι
Λωρίδα λωρίδας
Μπορένορ
ΝΝΟ
P: 02 6365 2420
E: oldconvent@bigpond.com
FB: @oldConvent

Ποιο είναι το καλύτερο brunch που είχατε ποτέ; Πείτε μας για τα σχόλια.

Εικόνες από την κ. Romance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Πώς να φτιάξετε το Supreme Salted Caramel Caramel Peanut SliceΠώς να φτιάξετε το Supreme Salted Caramel Caramel Peanut Slice

Σταματήστε για μια στιγμή, κλείστε τα μάτια σας, καθώς και εικόνα αυτό: τρυφερή, τραγανή βάση, πλούσια, σκασίματα αλατισμένου κέντρου καραμέλας, καθώς και μια τραγανή, φυστικοβιαστική κορυφή. Αυτό είναι ακριβώς το

Από το Μπουκά σε μπικίνι: αντανακλώντας τα πρόσφατα ταξίδια μαςΑπό το Μπουκά σε μπικίνι: αντανακλώντας τα πρόσφατα ταξίδια μας

είναι η μέση της νύχτας στο Ιράν, καθώς και πρέπει να πάω στο μπάνιο, το οποίο συμβαίνει να είναι κάτω από το διάδρομο. Μεγάλος. Πού είναι το πουκάμισό μου με