Μια αντίθετη άποψη: Γιατί το ταξίδι είναι κακό για τον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: 11/28/2016 | 28 Νοεμβρίου 2016

Το ταξίδι είναι καλό. Για να παραθέσω τη Maya Angelou:

Ίσως το ταξίδι δεν μπορεί να αποτρέψει τη φανατισμό, αλλά αποδεικνύοντας ότι όλοι οι λαοί κλαίνε, γελούν, τρώνε, ανησυχούν και πεθαίνουν, μπορεί να εισαγάγει την ιδέα ότι αν προσπαθήσουμε και κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον, μπορούμε ακόμη και να γίνουμε φίλοι

Πιστεύω στο ταξίδι. Heck, έχω μια ολόκληρη τοποθεσία και καριέρα αφιερωμένη για να κάνει τους ανθρώπους να το κάνουν περισσότερο!

Όμως, στη βιασύνη για να ταξιδέψουμε στους ανθρώπους, συχνά παραβλέπουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του ταξιδιού στις γειτονιές και στο περιβάλλον. Μιλάμε για το πώς το ταξίδι μπορεί να είναι μια δύναμη για το καλό: να σπάσει τα κοινωνικά εμπόδια, να συνδέει τους ανθρώπους, να καθοδηγεί τους ανθρώπους για τη ζωή και τους εαυτούς τους, αλλά ….

Είναι πολύ το ταξίδι ένα κακό πράγμα;

Υπάρχει ένα επιχείρημα που πρέπει να παραχθεί να ταξιδεύει λιγότερο;

Είμαστε όλοι, ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις, κάνοντας ζημιά στο εξαιρετικά πράγμα που θέλουμε περισσότερο;

Τίποτα δεν είναι ποτέ τέλειο, αλλά αν έπρεπε να κάνω ένα επιχείρημα ενάντια στο ταξίδι, αυτά είναι τα σημεία που θα έκανα:

Τα ταξίδια καταστρέφουν τους τοπικούς πολιτισμούς – η παγκοσμιοποίηση των τροφίμων, των ταξιδιών, των ξενοδοχείων και της γλώσσας μειώνει τον εξαιρετικό πολιτισμό που ταξιδεύαμε μέχρι στιγμής για να δούμε. Αντί να βγαίνουμε για να αναζητήσουμε το άγνωστο, πολλοί άνθρωποι μένουν σε θέρετρα και ξενοδοχεία, που δεν βιώνουν ποτέ τη χώρα στην οποία βρίσκονται. Πηγαίνουμε στο McDonald’s ή τρώμε φαγητό που μπορούμε να φτάσουμε στο σπίτι. Είναι σαν να ταξιδεύουμε για να μην φύγουμε ποτέ από το σπίτι. Οπουδήποτε πηγαίνουμε, φαίνεται να φέρνουμε μαζί μας τη δυτική μας κουλτούρα.

Το ταξίδι κάνει τον κόσμο Disneyland – από τις φυλές των λόφων της Ταϊλάνδης στις Άνδεις προς τους Cowboys της Αμερικής, οι ταξιδιώτες έχουν μια ορισμένη προσδοκία για το τι είναι ένας τόπος και πώς πρέπει να ενεργούν οι άνθρωποι. Ταξιδεύουμε για να δούμε αυτή την προσδοκία. Ταξιδεύουμε για να δούμε τον κροκόδειλο Dundee, τους Μάγους, τους Ιθαγενείς Αμερικανούς και τους πολιτισμούς των φυλών Hill στην Ασία. Οι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έβαλαν στη συνέχεια μια επίδειξη για να μας δώσουν αυτό που θέλουμε και στη διαδικασία “disneyize” τον πολιτισμό τους. Δεν μου αρέσει να βλέπω τις φυλές Bit Hill στην Ταϊλάνδη ή τις ιθαγενείς αμερικανικές εκπομπές στην Αμερική ή στον “παραδοσιακό” χορό στο Βιετνάμ. Δεν είναι πώς ενεργούν πραγματικά. Είναι πώς ενεργούν για τους τουρίστες. Δεν μειώνει απλώς την εμπειρία και, τελικά, προκαλεί περισσότερη ζημιά παρά καλή;

Τα ταξίδια καταστρέφουν τις τοπικές οικονομίες – όλα αυτά που ταξιδεύουν σε μεγάλα ξενοδοχεία και παγκόσμια εστιατόρια δεν βοηθούν την τοπική οικονομία. Πολλά από αυτά τα χρήματα εξαλείφονται από τις εταιρείες στην έδρα. Οι ταξιδιώτες επιλέγουν αυτό που γνωρίζουν και πολλοί θα παραμείνουν στο Marriott πριν παραμείνουν σε κάποιο άγνωστο μέρος, ποτέ δεν πιστεύουν για το πού πηγαίνουν τα χρήματα. Το ταξίδι μπορεί να είναι ένα τεράστιο οικονομικό όφελος, αλλά μόνο αν τα χρήματα παραμένουν τοπικά.

Το ταξίδι πονάει το περιβάλλον – το ταξίδι δεν είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον δραστηριότητες. Η πτήση, η κρουαζιέρα, η κατανάλωση και η οδήγηση γύρω από όλα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Πολλοί άνθρωποι όταν ταξιδεύουν συνεχώς χρησιμοποιούν πετσέτες στα δωμάτια του ξενοδοχείου, αφήνουν το κλιματιστικό να πηγαίνει ή να ξεχάσει να σβήσει τα φώτα. Η jetsetting σε όλο τον κόσμο σε αεροπλάνα ή η οδήγηση σε ένα RV συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Μεταξύ των αποβλήτων, της ανάπτυξης και της ρύπανσης, κάνουμε ακριβώς αυτό που δήλωσε η παραλία – καταστρέφουμε τον εξαιρετικά παράδεισο που αναζητούμε.

Τα ταξίδια δημιουργούν βραχυπρόθεσμα έσοδα-όλοι προσπαθούν να πάρουν αυτό το τελευταίο δολάριο. Τα ταξίδια δεν είναι η μόνη βιομηχανία που συμβαίνει αυτό, αλλά είναι το πιο κατάλληλο για εμάς. Αντί να χτίζουν μακροπρόθεσμα, οι άνθρωποι υπερέβησαν το όνομα του βραχυπρόθεσμου κέρδους. Το βλέπετε στην Ταϊλάνδη με τις αναπτυγμένες παραλίες της, στην Καμπότζη, στη νότια Ισπανία και στο Λας Βέγκας με όλα τα καζίνο (πού θα προέρχεται όλο αυτό το νερό;). Είναι παντού. χρήματα τώρα, ξεχάστε αργότερα. Τελικά, οι τουρίστες θα σταματήσουν να έρχονται επειδή θα είναι τόσο αναβλημένοι και τόσο ατυχής η ομορφιά που ήρθαν για να φύγει.

***
Ενώ υπάρχει μια αυξανόμενη προσπάθεια μεταξύ των ανθρώπων για τη μείωση αυτών των μειονεκτημάτων, η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον υπερβολικό και την αρνητική πλευρά του ταξιδιού. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι αυτοί οι λόγοι πρέπει να μας κάνουν να σταματήσουμε να ταξιδεύουμε. Στην πραγματικότητα, απλώς πιστεύω δυνατά εδώ. Απλώς αφήνοντας τους τροχούς να γυρίσουν.

Στο τέλος της ημέρας, αυτά τα αρνητικά έρχονται στην προσωπική επιλογή. Μπορείτε εύκολα να ταξιδέψετε στον κόσμο και να αποφύγετε να κάνετε κάποιο από αυτά τα πράγματα. I don’t fly much, I don’t stay in giant hotels, I avoid chain restaurants, I stay in local guesthouses, and I won’t do trips that exploit animals or the environment.

Things are only good or bad if they make them to be. If you stay with travelers, never get out of the traveler area, never look up from your phone, squander water, and trip elephants, yes you’re travel is bad for the world.

But if you do the opposite, then there’s no reason why your travel can’t be a force for good.

While many travelers are good at believing about the environment and cultures, the majority aren’t. and so I do believe there is a strong argument to be made that travel does cause a lot of issues that ought to make us rethink how and why we travel. There’s a drawback to what we do and we ought to take it upon ourselvνα μην κάνουμε αυτά τα πράγματα, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το όφελος που είναι.

Ας είμαστε μια δύναμη για το καλό και να αλλάξουμε τη μέθοδο που ταξιδεύουμε χρησιμοποιώντας τα χρήματά μας για να υποστηρίξουμε καλύτερες τοπικές περιβαλλοντικές προσπάθειες και εταιρείες.

Όπως λένε, αφήστε κανένα ίχνος πίσω.

Πώς να ταξιδέψετε στον κόσμο σε 50 $ την ημέρα

Οι New York Times πολύ δημοφιλείς οδηγοί χαρτιού για το World Travel θα σας δώσουν οδηγίες πώς να κυριαρχήσετε την τέχνη του ταξιδιού για να βεβαιωθείτε ότι θα βγείτε από το πεπατημένο μονοπάτι, θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα έχετε μια βαθύτερη ταξιδιωτική εμπειρία. Είναι ο Οδηγός Σχεδιασμού Α για τον Ζ, που το BBC κάλεσε την “Βίβλο για ταξιδιώτες του προϋπολογισμού”.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα και να αρχίσετε να το διαβάζετε σήμερα!

Κλείστε το ταξίδι σας: Προτάσεις και κόλπα υλικοτεχνικής υποστήριξης
Κλείστε την πτήση σας
Βρείτε μια φτηνή πτήση χρησιμοποιώντας το Skyscanner. Είναι ο αγαπημένος μου κινητήρας περιήγησης επειδή ψάχνει ιστότοπους και αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, ώστε να γνωρίζετε πάντα ότι δεν έχει παραμείνει η πέτρα.

Κλείστε το κατάλυμα σας
Μπορείτε να κλείσετε το ξενώνα σας με το Hostelworld. Εάν θέλετε να μείνετε κάπου εκτός από έναν ξενώνα, χρησιμοποιήστε το Booking.com καθώς επιστρέφουν σταθερά τις πιο προσιτές τιμές για τους ξενώνες και τα ξενοδοχεία.

Μην ξεχνάτε την ασφάλιση ταξιδιού
Η ταξιδιωτική ασφάλιση θα σας προστατεύσει από ασθένεια, τραυματισμό, κλοπή και ακυρώσεις. Είναι ολοκληρωμένη προστασία σε περίπτωση που οτιδήποτε πάει στραβά. Ποτέ δεν πηγαίνω σε ένα ταξίδι χωρίς αυτό, όπως έπρεπε να το χρησιμοποιήσω πολλές φορές στο παρελθόν. Η αγαπημένη μου επιχείρηση που προσφέρει την καλύτερη εξυπηρέτηση και αξία είναι:

SafetyWing (καλύτερο για όλους)

Ασφαλίστε το ταξίδι μου (για όσους άνω των 70)

Medjet (για πρόσθετη κάλυψη εκκένωσης)

Είστε έτοιμοι να κλείσετε το ταξίδι σας;
Ελέγξτε τη σελίδα πόρων μου για την καλύτερη επιχείρηση για να χρησιμοποιήσετε όταν ταξιδεύετε. Παραθέτω όλα αυτά που χρησιμοποιώ όταν ταξιδεύω. Είναι το καλύτερο στην τάξη και δεν μπορείτε να πάτε στραβά χρησιμοποιώντας τα στο ταξίδι σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Σύντομες προτάσεις συσκευασίας με την ExpediaΣύντομες προτάσεις συσκευασίας με την Expedia

Σαββατοκύριακα μακριά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να φύγεις από την πόλη ή να κατευθυνθείτε κάπου καινούργια για αυτές τις δύο μικρές μέρες που κάνουν το υπόλοιπο της εβδομάδας