Καταλαβαίνετε αυτά τα 2 ειδικά κόλπα για να φτιάξετε ψωμί στο σπίτι;

Δεν υπάρχει τίποτα μάλλον σαν την πλήρη ικανοποίηση να τραβήξετε ένα εντελώς ψημένο ψωμί από το φούρνο σας, το σπίτι σας γεμάτο από τις νόστιμες μυρωδιές φρέσκο ​​ψωμί. Ακριβώς εδώ είναι δύο κόλπα για να φτιάξω ψωμί στο σπίτι συν τη συνταγή ψωμιού που χρησιμοποιώ όλη την ώρα.

Ένα από τα πράγματα που μου λείπουν όταν ταξιδεύουμε είναι το μαγείρεμα. Εκτός από την ειρωνεία για μια μέρα στο σπίτι και πάλι, το μόνο που μπορώ να πιστέψω είναι να αποφεύγουμε τον χώρο της κουζίνας καθώς και να περιπλανηθούν στις εστιατόριο της Σιένα ή στις πολυάσχολες αγορές του Kota Kinabalu.

Αλλά ένα πράγμα που δεν παίρνει ποτέ κουραστικό είναι το φρέσκο ​​ψωμί.

Ίσως είναι τα φανταστικά αρώματα του ψησίματος ψωμιού, ενδεχομένως βλέπει τη ζύμη να μεγαλώνει στην απόδειξη. Ή ενδεχομένως είναι η προσπάθεια ζύμωσης όπου μπορείτε να απελευθερώσετε τις απογοητεύσεις σας.

Αλλά ανεξάρτητα από το κίνητρό σας, εδώ είναι ακριβώς πώς να φτιάξετε ψωμί στο σπίτι:

Πώς να φτιάξετε ψωμί στο σπίτι

Εδώ είναι αυτό που «ζυμώνετε» – συγνώμη

– 350ml ζεστό νερό
– 2TSP ξηρή ζύμη
– 2TSP ζάχαρη
– 2TSP αλάτι
– Περίπου 500g ισχυρό/αλεύρι ψωμιού
– Οποιοσδήποτε τύπος σπόρων ή σπόρων που θέλετε να προσθέσετε (χρησιμοποιώ ακόμη και μια κουταλιά της σούπας καφέ!) Όσο περίπου ½ φλιτζάνι

Προσθέτω όλους τους τύπους των σπόρων καθώς και τους κόκκους στη συνταγή ψωμιού μου – ακόμη και το έδαφος του καφέ!

Εδώ είναι αυτό που “ζύμη” – όχι, αυτό δεν λειτουργεί πραγματικά

1. Διαλύστε 1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρης στο ζεστό νερό και στη συνέχεια προσθέστε τη ζύμη καθώς και αφήστε το μέχρι το αφρώδες.

2. Ενσωματώστε το αλάτι, περίπου 400 γραμμάρια του αλεύρου καθώς και το υπόλοιπο της ζάχαρης σε ένα τεράστιο μπολ.

3. Όταν παρασκευαστεί το μίγμα ζύμης – χρειάζονται περίπου πέντε λεπτά – προσθέστε το στο μείγμα αλεύρων καθώς και ενσωματώστε μέχρι να μην υπάρχει ορατό ξηρό αλεύρι στο μπολ. Θα έπρεπε να έχετε ένα αρκετά υγρό μείγμα τώρα.

4. Εδώ είναι η τεχνική νούμερο ένα: Autolyse.
Αυτή είναι η διαδικασία που επιτρέπει στο υγρό να απορροφά στο αλεύρι καθώς και να «ενυδατώνει» το ξηρό μίγμα. Αφού αναμίξετε το αλεύρι καθώς και το υγρό μαζί, αφήστε το καλυμμένο στο μπολ για περίπου 20-30 λεπτά.
Ακολουθεί μια εκτεταμένη ερευνητική μελέτη σχετικά με το πώς λειτουργεί και μερικές δοκιμές.

Η συνταγή του ψωμιού θα έπρεπε να συμπεριλάβει ένα autolyse.

5. Προσθέστε τους σπόρους καθώς και τους κόκκους στην κορυφή της ζύμης σας, καθώς και πιέστε τους σε λίγο, στη συνέχεια μειώστε τη ζύμη σε μια καλά λεηλατημένη επιφάνεια. Προσθέστε σιγά -σιγά τη διαμονή 100g καθώς αρχίζετε να ζυμώνετε. Αν έχετε μια συσκευή με γάντζο ζύμης, τυχερός! Ενσωματώστε όσο το δυνατόν περισσότερο το αλεύρι παραμονής, ωστόσο μην είστε σκλάβος στις μετρήσεις. Εάν η ζύμη αρχίσει να αισθάνεται ξηρή, μην προσθέτετε κανένα είδος αλεύρου. Ζυμώνουμε για περίπου 10-15 λεπτά.

Προσθέστε τους σπόρους σας καθώς και τους κόκκους στη συνταγή ψωμιού σας μετά από αυτόλυση

6. Εδώ είναι η τεχνική του δύο: γήρανση της ζύμης σας.
Βάλτε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, καλύψτε με πλαστικό καθώς και τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου 24 ώρες. Θα εξακολουθεί να αυξάνεται καθώς και να αποδείξει, πολύ πιο αργή. Η γλουτένη θα αποκτήσει πολύ περισσότερη δομή, καθώς και η ζύμη θα ζυμώσει ελαφρά ελαφρώς, παρέχοντας στη ζύμη λίγο ξινή ποιότητα. Του προγράμματος Αυτό δεν είναι ακριβώς το πώς γίνεται το Sourdough, ωστόσο μπορείτε να πάρετε κάποιες εντυπωσιακές ομοιότητες στο αποτέλεσμα χωρίς όλη την προσπάθεια να δημιουργήσετε έναν εκκινητή.

7. Βγάλτε το μπολ από το ψυγείο καθώς και περιμένετε μέχρι να επιστρέψει στη θερμοκρασία του χώρου. Εάν η ζύμη δεν έχει αυξηθεί πολύ, αφήστε το μπολ σε μια ζεστή τοποθεσία μέχρι να δείτε πολύ περισσότερη ανάπτυξη.

Η γήρανση της ζύμης ψωμιού σας παράγει εντελώς διαφορετικά προφίλ γεύσης καθώς και υφές

8. Ζυμώνοντας ελαφρά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια διαμορφώστε τη ζύμη σας ή βάλτε την σε ένα κασσίτερο και αφήστε το κάτω από μια «σκηνή» για να δείξει για άλλη μια φορά για περίπου 45 λεπτά.

9. Ψήστε στους 220 ° C για περίπου 25 λεπτά – γυαλί με γάλα αν θέλετε – καθώς και να ενεργοποιήσετε το μεγάλο πριν το χάσετε, καθώς και να το καλύψετε στο βούτυρο!

Καταλαβαίνω ότι αυτή η συνταγή μοιάζει με μεγάλη δουλειά, ωστόσο, αν ήδη ρίξετε μια ματιά ακριβώς πώς να φτιάξετε ψωμί, υποθέτω ότι έχετε βάλει στην άκρη εδώ και πολύ καιρό. Αυτά τα δύο επιπλέον βήματα – το Autolyse καθώς και η διαδικασία γήρανσης – κάνουν μια σημαντική διαφορά στο ψωμί.

Εάν θέλετε να προετοιμαστείτε το ψωμί σε λίγες ώρες, απλά αποφύγετε αυτά τα βήματα, καθώς θα εξακολουθείτε να ανατίθεστε σε εξαιρετικό ψωμί. Ωστόσο, αξίζει να τους δώσουμε μια πηγή – ιδιαίτερα το Autolyse.

Ψάχνετε για μια ακόμη μέθοδο για να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή ψωμιού σας εκτός από τις ψωμί; Πρέπει να δοκιμάσετε την εξαιρετική τυριά μου Macadamia καθώς και τους Vegemite Scrolls. Είναι εκπληκτικά.

Και αν θέλετε μια ακόμη εξαιρετική τεχνική για να πάρετε στην κουζίνα σας, επιθεωρήστε το όπλο μου για να παρέχετε τις σάλτσες σας με βάση τη ντομάτα σας μια μεγαλοπρεπή γεύση εδώ.

Έχετε οποιοδήποτε είδος τεχνικών τέχνης για συνταγές; Έχετε ακούσει για το Autolyse πριν; Μιλήστε μαζί μας στα σχόλια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Ξέρετε πραγματικά τι σημαίνει χαλάρωση; Day spa γλυκάνισο στο Spicers Tamarind RetreatΞέρετε πραγματικά τι σημαίνει χαλάρωση; Day spa γλυκάνισο στο Spicers Tamarind Retreat

μέσα στο ακρόαση των Cascades των Gardners πέφτει έξω από την πόλη της ενδοχώρας του Maleny, η ημέρα spa day day day spa φέρνει ένα άλλο επίπεδο ηρεμίας σε αυτό