10 πράγματα που θα χάσουμε για την Κίνα

που ζουν στο Yangzhou της Κίνας για τους τελευταίους 13 μήνες ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Μια εμπειρία γεμάτη με ευχάριστες αναμνήσεις, καταπληκτικούς φίλους, ένα νέο επάγγελμα και μια καταπληκτική κουλτούρα.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της εποχής μας στην Κίνα, αρχίζουμε να παίρνουμε λίγο ομιχλώδη μάτια σκέψης για τις καταπληκτικές στιγμές που είχαμε εδώ.

Εμείς στην είσοδο του εκπληκτικού πάρκου στο Hangzhou της Κίνας
Υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που θα χάσουμε για αυτή τη χώρα, αλλά εδώ είναι η κορυφαία λίστα μας:

1. Οι άνθρωποι. Εντάξει, έτσι λέμε πάντα ότι οι άνθρωποι οποιασδήποτε χώρας είναι τόσο ευγενικοί και γενναιόδωροι, αλλά οι άνθρωποι στην Κίνα είναι σοβαρά μερικά από τα πιο φιλικά που έχουμε συναντήσει ποτέ. Όχι μόνο είναι ευγενικοί, αλλά είναι περίεργοι, πολύτιμοι και γνήσιοι. Κανείς δεν είναι έξω για να μας σχίσει μακριά και ποτέ δεν έχουμε εξαπατηθεί ενώ ζούμε εδώ, ή ταξιδεύουμε εδώ. Εκτός από όλα αυτά, αισθανόμαστε 100% ασφαλή κάθε μέρα. Οι άνθρωποι ροκ.

Ένας τόσο εκπληκτικός χαρακτήρας! Οι άνθρωποι της Κίνας είναι υπέροχες
2. Τα χαριτωμένα παιδιά. Γιατί είναι ότι τα ασιατικά παιδιά είναι τόσο χαριτωμένα;! Πάντα είπαμε ότι όταν ταξιδεύουμε γύρω από τη SE Asia, αλλά νομίζω ότι τα κινεζικά παιδιά μπορεί να είναι τα πιο αξιαγάπητα στον κόσμο.

Ω! Τόσο αξιολάτρευτο … το αριστερό είναι ο μαθητής μου, ο Φρανκ και στο καλύτερο είναι ο αδελφός του, Κόμπε
3. Πυροτεχνήματα. Ο Νικ και μου αρέσουν τα πυροτεχνήματα. Έτσι, το γεγονός ότι μπορούμε να τους δούμε να γυρίζουν κάθε μέρα είναι εκπληκτικό. Οι άνθρωποι φωτίζουν καλύτερα τα πυροτεχνήματα στα συγκροτήματα του σπιτιού τους, οπότε έχουμε ένα κάθισμα πρώτης γραμμής σε πολλές παραστάσεις μόνο κοιτάζοντας έξω από το παράθυρό μας.

4. Τρόφιμα. Εκτός από μερικά σοβαρά ασυνήθιστα τρόφιμα στο δρόμο, όλα όσα δοκιμάσαμε εδώ στην Κίνα, έχουμε αγαπήσει. Θα χάσουμε τα νόστιμα τρόφιμα εστιατορίων, τους πωλητές δρόμου και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά από την προτιμώμενη αγορά μας.

Ένα από τα προτιμώμενα γεύματα μας στην Κίνα – Ma la Tofu (πικάντικη tofu)
5. Ειδική θεραπεία. Επειδή είμαστε αλλοδαποί, αντιμετωπίζουμε πολύ σεβασμό και σε ορισμένες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται σαν γνωστοί άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι πάντα έτοιμοι να μας βοηθήσουν, θέλουν τη φωτογραφία τους να τραβήξουν μαζί μας και πάντα να προσπαθούν να συνομιλήσουν μαζί μας – ίσως όχι σε μεγάλες πόλεις όπως η Σαγκάη, αλλά σίγουρα εδώ στο Yangzhou.

6. Μεταφορά. Η μεταφορά στην Κίνα είναι μεγάλη. Είναι αποτελεσματικό, καθαρό και φθηνό. Λαμβάνοντας ένα τρένο σφαίρας που πηγαίνει 300 χιλιόμετρα/ώρα είναι μια εμπειρία από μόνη της.

Τα πολύ γρήγορα τρένα στην Κίνα είναι τα καλύτερα … μερικοί πηγαίνουν σχεδόν 400kms/ώρα!
7. Κόστος ζωής. Η διαβίωση στην Κίνα είναι αρκετά φθηνή, ειδικά από τα πρότυπα της Βόρειας Αμερικής. Το ενοίκιο είναι $ 300/μήνα για ένα διαμέρισμα, μπορούμε να έχουμε ένα γεύμα για $ 1 αν επιλέξουμε και να πάρουμε το λεωφορείο για $ 0,16. Αρκετά καλή προσφορά αν με ρωτήσετε.

8. Πολιτισμός και αρχιτεκτονική. Ο κινεζικός πολιτισμός είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο. Μας αρέσει να βλέπουμε όλους τους ναούς, να περιπλανιούνται γύρω από τις παλιές πόλεις και να απολαμβάνουν την κινεζική αρχιτεκτονική, είναι εκπληκτική.

Όμορφος ναός στο Πεκίνο, η αρχιτεκτονική στην Κίνα είναι πανέμορφη

9. Η μπύρα. Αχ, δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα κρύο μπουκάλι Píjiu σε μια καυτή μέρα στην Κίνα! Τα μεγάλα μπουκάλια μπύρας (650ml) είναι μεταξύ $ 0,33 και $ 0,50 εδώ στο Yangzhou. Περιττό να πούμε, πίνουμε πολλά από αυτά.

Έχοντας μια καλή κρύα μπύρα σε μια ζεστή μέρα στο Guilin … δεν μπορώ να πιστέψω πόσο χαμηλό είναι το COST!
10. καταπληκτική υπηρεσία, αλλά δεν υπάρχει ανατροπή. Όπως και πολλά μέρη του κόσμου, εκτός από τη Βόρεια Αμερική, δεν υπάρχει καμία έννοια της ανατροπής εδώ. Γεννημένοι και μεγάλοι στον Καναδά, είμαστε τόσο συνηθισμένοι να ανατρέπουμε για οτιδήποτε και όλα. Σε ένα εστιατόριο εδώ, πληρώνετε ακριβώς αυτό που λέει ο λογαριασμός και θα έχετε καταπληκτική υπηρεσία ακόμη και χωρίς ανατροπή. Η εξυπηρέτηση με ένα χαμόγελο είναι πάντα ωραία.

Δείπνο με καταπληκτικούς φίλους, καταπληκτική υπηρεσία … και χωρίς ανατροπή!

Αυτός ο κατάλογος θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερος, αλλά αυτοί είναι μερικοί από τους πολυάριθμους λόγους για τους οποίους η ζωή στην Κίνα είναι φοβερή. Μας άρεσε ο 1 μήνας που ταξιδεύουμε εδώ και τους 13 μήνες που ζούμε εδώ. Ποιος ξέρει, ίσως θα επιστρέψουμε ξανά εδώ μια μέρα…

Εχεις πάει ποτέ στην Κίνα? Τι πιστεύετε για αυτό; Θα θέλαμε να σας ακούσουμε, να αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω!

10 λόγοι για τους οποίους η διαβίωση στο εξωτερικό είναι φοβερός

Την ημέρα που πληρώσαμε να είμαστε λευκοί στην Κίνα

Κίνα Ταξιδιωτικά ιστολόγια

Όπως αυτή η ανάρτηση; Κάντε το!

Αποποίηση ευθυνών: Οι κατσίκες στο δρόμο είναι ένας συνεργάτης του Αμαζονίου και επίσης θυγατρική για μερικούς άλλους λιανοπωλητές. Αυτό υποδηλώνει ότι κερδίζουμε προμήθειες εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο στο ιστολόγιό μας και αγοράζετε από αυτούς τους λιανοπωλητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Το Blue Train: Crossing South Africa σε high-endΤο Blue Train: Crossing South Africa σε high-end

Η περιπετειώδης Kate περιλαμβάνει συνδέσμους θυγατρικών. Εάν κάνετε μια αγορά με αυτούς τους συνδέσμους, θα κάνω μια αποζημίωση χωρίς πρόσθετη δαπάνη σε εσάς. Ευχαριστώ! Μοιραστείτε στο Twitter Μοιραστείτε στο Facebook

Ένα πρωινό για πρωταθλητές, ένα δείπνο για νικητές και κόκκινο κρασί για όλες τις περιπτώσειςΈνα πρωινό για πρωταθλητές, ένα δείπνο για νικητές και κόκκινο κρασί για όλες τις περιπτώσεις

Φυσικά, ο χρόνος πετάει όταν διασκεδάζετε. Αλλά φαίνεται να πηγαίνει ακόμα πιο γρήγορα όταν είστε απασχολημένοι. Αυτή είναι μια πραγματική ανησυχία για μένα. Η αρχή του έτους φαίνεται να έχει