Sanctuary Mountain-Ένα κλουβί για τον έξω κόσμο

που στέκεται σαν ένα νησί στην φιλική προς το περιβάλλον θάλασσα της Waikato Wilderness, το Sanctuary Mountain είναι το ανώτατο φυσικό απόθεμα για τη φυσική χλωρίδα της Νέας Ζηλανδίας καθώς και για την πανίδα. Η πεζοπορία των κομματιών σε όλο αυτό το βουνό είναι σαν να επιστρέφετε εγκαίρως σε μια εποχή πριν ήρθαν ποτέ οι άνθρωποι εδώ.

Από το 1912, το Maungatautari-το όνομα Maori για αυτό το 50km-circumference 800m-high βουνό-ήταν ένα φυσικό απόθεμα. Ωστόσο, δεν ήταν μέχρι το 2001 ότι το όραμα για αυτή την εκπληκτική δουλειά πραγματικά διαμορφώθηκε.

Με έναν συμφωνικό συνδυασμό προσεκτικής διατήρησης, φανταστική μηχανική καθώς και μεγάλο δύσκολο μόσχευμα, το Sanctuary Mountain είναι ένας παράδεισος για τα ιθαγενή είδη. Όχι μόνο είναι ένας οικότοπος χωρίς κίνδυνο για ασυνήθιστα πουλιά καθώς και φυτά, είναι μια θαυμάσια, χαλαρή τοποθεσία για τους επισκέπτες να βρουν καθώς και να βιώσουν την αληθινή φύση της Νέας Ζηλανδίας.

Δείτε το γρήγορο βίντεο του Sanctuary Mountain εδώ:

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το vid μέσω του YouTube.

Το Sanctuary Mountain Maungatautari καθώς και το αρχαίο δάσος του είναι τώρα μια από τις τελευταίες τοποθεσίες που θα ανακαλύψετε το Wild Kiwi καθώς και άλλους τύπους που απειλούνται με εξαφάνιση όπως το Kaka, το Hihi καθώς και το Kokako.

Και είναι όλα χάρη σε ένα εξαιρετικά ειδικό περίβλημα. Ωστόσο, ο φράχτης δεν είναι εδώ για να κλείνει τα πουλιά μέσα, ωστόσο για να κρατήσουν όλα τα άλλα ζώα έξω.

Sanctuary Mountain – Ένα κλουβί για τον έξω κόσμο

Το θέμα Sanctuary Mountain Faces είναι το ίδιο ακριβώς θέμα Το σύνολο της Νέας Ζηλανδίας έχει έναν σκληρό χρόνο με: Εισαγόμενα ζώα παράσιτα.

Οι άνθρωποι εμφανίστηκαν μόνο στη Νέα Ζηλανδία περίπου 2.200 χρόνια πριν. Πριν από αυτό, δεν υπήρχαν θηλαστικά οπουδήποτε στα νησιά – μόνο πουλιά καθώς και ερπετά.

Αλλά με την ανθρωπότητα ήρθαν τρωκτικά, σαρκοφάγα θηλαστικά καθώς και άλλα πλάσματα που βλάπτουν το ευαίσθητο οικοσύστημα καθώς και έχουν αποδεκατιστεί τα είδη πουλιών.

Το φανταστικό τείχος του maunga

Sanctuary Mountain Maungatautari έχει ένα περίμετρο φράχτη που πηγαίνει όλη τη μέθοδο γύρο. Σε μήκος περίπου 47 χιλιομέτρων, είναι ένα από τα εμπόδια της υψηλότερης τεχνολογίας, καθώς και ο μεγαλύτερος φράκτης από παράσιτα στον κόσμο.

Έχει αρκετές άμυνες για να κρατήσει τα παράσιτα μακριά.

Σε πάνω από τρία μέτρα ύψος καθώς και με μια στρογγυλεμένη κορυφή, ο φράχτης σταματά ακόμα και τους καλύτερους ορειβάτες. Το 100.000m² χάλυβα που ταιριάζει μαζί με το φράχτη είναι φτιαγμένο από είναι τόσο ωραία, ακόμη και ένα βρέφη ποντίκι είναι τόσο τεράστιο για να περάσει.

Και η θαμμένη «φούστα» που βρίσκεται ένα μέτρο από το κάτω μέρος του φράχτη απωθεί τα πιο ένθερμα των εκσκαφέων.

Έτσι, με όλα τα παράσιτα σε ένα μέρος, ήταν μια μάχη τριβής καθώς και η εξαγωγή για την εξάλειψη τους. Ωστόσο, το 2014 είδε τα τελευταία κουνέλια καθώς και τους λαγούς να εγκαταλείψουν το ιερό.

Είναι το τέλος μιας μακράς λίστα με ανεπιθύμητα ζώα που εισήχθησαν σε αυτό το αρχαίο περιβάλλον. Ελάφια, χοίροι, κουνάβια, κούτσουρα, νυφίτσες, πηχάκια, σκαντζόχοιροι, αρουραίοι καθώς και κατσίκες έχουν φύγει τώρα. Μόνο τα ποντίκια, τα οποία αναπαράγονται καθώς και τα γρήγορα, καθώς και συνήθως και λίγα για να πιάσουν, παραμένουν.

Πεζοπορία στο αρχαίο ορεινό δάσος

Ακόμα και μερικά βήματα μέσα στους τοίχους του ιερού, αισθάνεστε το περιβάλλον κάπως αλλάζει. Βεβαίως, είναι πιο δροσερό κάτω από το θόλο. Ήμασταν εκεί σε μια ζεστή μέρα, ωστόσο λίγα λεπτά, καθώς και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε μαζί μας.

Αλλά καθώς τα πόδια μας μας πήραν βαθύτερα στο δάσος, μια αίσθηση ειρήνης καθώς και αρχαίο ερώτημα – πρακτικά πνευματικό στην αρμονία του – ήρθε πάνω μας.

Και όπως διερευνήσαμε περαιτέρω, το βουνό μας είπε ήσυχα μερικά από τα κόλπα του – μια ζωντανή γη της καταπράσινης πολυτέλειας.

Μακριά στο δάσος, κρυμμένο ανάμεσα στα φανταστικά καθώς και τα αρχαία δέντρα του βουνού είναι ο πύργος του θόλου, το οποίο μπορείτε να ανεβείτε για να σας προσφέρει μια εντελώς διαφορετική άποψη του τοπίου.

Από τα 16μ επάνω, μπορείτε να δείτε τη ζωή ανάμεσα στο θόλο – η μέθοδος πολυάριθμες από τους τύπους πουλιών βλέπουν το δάσος.

Ήμασταν αρκετά τυχεροί για να προχωρήσουμε μαζί με έναν οδηγό από το Sanctuary Mountain, το οποίο είναι η καλύτερη μέθοδος για να ζήσετε αυτό το εκπληκτικό μέρος. Ο οδηγός μας, Tali, ήταν σε θέση να συζητήσει τόσο πολύ που διαφορετικά θα χάσαμε καθώς περπατούσαμε με το δάσος.

Ο Ταλί μας έδειξε επίσης κρυμμένες πτυχές στην εργασία διατήρησης που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Είδαμε ακριβώς πώς κρατούν μια διαδρομή καθώς και παγιδεύουν τα παράσιτα των ζώων που εξακολουθούν να είναι μεγάλα στο αποθεματικό. Εκτός από φυσικά, μπορεί να μας πει τα ονόματα των τύπων πουλιών που θα μπορούσαμε να ακούσουμε καθώς και να δούμε στον περίπατό μας.

Υπάρχουν πολλά κομμάτια που σας μεταφέρουν με αυτό το απίστευτο, ξεχωριστό οικοσύστημα. Από μια γρήγορη διαδρομή 130 μέτρων που πηγαίνει στο δάσος καθώς και πίσω στο ταξίδι μιας ολόκληρης ημέρας πάνω από το βουνό για 11χλμ, υπάρχει άφθονο εδώ για Keen Hikers.

Το Sanctuary Mountain είναι διαθέσιμο σε άτομα αναπηρικής πολυθρόνας καθώς και καροτσάκια, με 5 χιλιόμετρα ευρείων μεταλλικών κομματιών. Λάβετε υπόψη ότι αυτό είναι ένα βουνό, οπότε θα ανεβείτε σε κάποιο σημείο, οπότε είναι απαραίτητο ένα συγκεκριμένο επίπεδο φυσικής κατάστασης καθώς και αντοχή.

Η ασφάλεια είναι το κλειδί

Το Sanctuary Mountain είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό μέρος. Τόσο πολυάριθμοι κίνδυνοι του Pest IntrΤο Usion έχει μετριαστεί από κάποια πραγματικά σοφή σκέψη. Το εμπόδιο είναι σίγουρα η κύρια υποστήριξη από τα ζώα που εισέρχονται, ωστόσο υπάρχει επίσης μια ευρεία διαδρομή μεταξύ του φράχτη, καθώς και κάθε είδους ψηλά φυτά ή δέντρα της άλλης πλευράς.

Ο Ταλί εξήγησε ότι εάν ένα δέντρο μέσα στην περίμετρο πέφτει εξαιτίας των καταιγίδων, καθώς και να βγάλει ένα τμήμα φράχτη, οι μηχανικοί με κλήσεις απέχουν περίπου 20 λεπτά σε οποιοδήποτε χρόνο για να επιδιορθώσουν την εργασία του φραγμού.

Και για να μπείτε στο αποθεματικό, πρέπει να πάτε με ένα σύστημα κλειδώματος διπλής πόρτας, καθώς και οι τσάντες σας επιθεωρούνται στην κατάσταση των Stowaways.

Να φτάσουμε στο Sanctuary Mountain καθώς και πού να μείνετε

Το Sanctuary Mountain καθώς και το κέντρο επισκεπτών του είναι περίπου δύο ώρες από το Ώκλαντ, καθώς και μια ώρα από το Rotorua με το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, είναι μόνο μισή ώρα από το Cambridge καθώς και το πανέμορφο Henley Hotel, όπου μείναμε.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη αξιολόγησή μας, καθώς και βίντεο με τον Henley εδώ.

Από εδώ, είστε κοντά στις εκπληκτικές σπηλιές Waitomo Glowworm καθώς και την εξαιρετική εμπειρία μαύρου rafting νερού. Ομοίως ακριβώς κάτω από το δρόμο είναι το σετ ταινιών Hobbiton, το οποίο επίσης αξίζει να επισκεφθείτε.

Μπορείτε να ανακαλύψετε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με όλες αυτές τις εμπειρίες, καθώς και πολύ περισσότερο στο ισχυρό τουριστικό χώρο Waikato εδώ.

Το Sanctuary Mountain είναι το όνειρο του Birder, ο παράδεισος ενός πεζοπόρου καθώς και μια θαυμάσια εμπειρία για όσους από εμάς απολαμβάνουν την ειρήνη της ιδανικής φύσης.

Πήγαμε στο Sanctuary Mountain ως επισκέπτες του Hamilton & Waikato NZ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Βήμα στο Saguenay, το χειμερινό Wonderland της σεζόν του ΚεμπέκΒήμα στο Saguenay, το χειμερινό Wonderland της σεζόν του Κεμπέκ

“Terrace L’Hiver” Φωτογραφική πίστωση: Cap Au Leste Όταν αφορά το χειμώνα, αυτό το καναδικό gal λέει: “Αν δεν μπορείτε να νικήσετε, να συμμετάσχετε!” Έτσι, αν και η χειμερινή περίοδος δεν