11 Έκτακτα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο San Cristobal de Las Casas, στο Μεξικό

Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί οι ταξιδιώτες και οι δημιουργικοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο συνήθως βρίσκονται σηματοδοτώντας τον San Cristobal de Las Casas (San Cristobal) ως ένα από τα προτιμώμενα τους Μέρη για να ελέγξετε στο Μεξικό.

Εάν προσπαθείτε να βρείτε μια πολιτιστική εμπειρία γεμάτη με τέχνη, παράδοση και χρώμα, τότε υπάρχουν τόσο πολλά αξιοσημείωτα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο San Cristobal de Las Casas που θα δυσκολευτείτε να φύγετε.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν φτάσετε στο San Cristobal de Las Casas είναι το πώς η Ευρώπη φαίνεται η πόλη, με δρομάκια με λιθόστρωτα, σφυρήλατα μπαλκόνια και γλάστρες που εκρήγνυνται από κάθε κομμάτι δωρεάν χώρου. Αλλά έχει και αυτό το μεξικάνικο ατύχημα, με τα σπίτια όλα ζωγραφισμένα σε φωτεινά χαρούμενα χρώματα.

Το San Cristobal de Las Casas βρίσκεται μέσα σε μια κοιλάδα, 2200 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Αυτό δείχνει ότι οι ημέρες είναι συνήθως εκπληκτικές και υπάρχει στην πραγματικότητα ένα “πραγματικό” κρύο χειμώνα εδώ. Στην πραγματικότητα, οι νύχτες μπορούν συνήθως να πάρουν πολύ κρύα, ακόμα και το καλοκαίρι, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει τόσο ζεστά όσο και εκπληκτικά ρούχα για το κλίμα μαζί σας.

Αυτές είναι οι καλύτερες συστάσεις μου για τα πράγματα που πρέπει να κάνω στο San Cristobal de Las Casas που κέρδισε μετά την εξέταση αυτής της έκτακτης πόλης δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν μετά από τους δύο! Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στο Μεξικό, βεβαιωθείτε ότι αυτή η πόλη βρίσκεται στη λίστα σας.

1. Πάρτε την δωρεάν εκδρομή με τα πόδια για να γνωρίσετε την πόλη (ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο San Cristobal de Las Casas!)

Η δωρεάν εκδρομή με τα πόδια είναι η κορυφαία μου δραστηριότητα στο San Cristobal de Las Casas. Το ποσό των πληροφοριών που προσφέρονται, κρυμμένες γωνίες και κνησμώδεις για να εξερευνήσουν και οι φιλικοί ντόπιοι για να συναντηθούν αξίζουν τις 3+ ώρες που παίρνει η εκδρομή με τα πόδια για να ολοκληρωθεί.

Η εκδρομή μας μας οδήγησε μέσα από τις δυναμικές και βομβαρδιστικές τεχνίτες και τις δημοτικές αγορές. Και τα δύο από τα οποία θα μιλήσω με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα. Στη συνέχεια, ένα αρτοποιείο μας χρησιμοποίησε δωρεάν φρεσκοκομμένους χυμούς και τοπικά καλλιεργημένο βιολογικό καφέ.

Το San Cristobal είναι δημοφιλές για την τοπική σκηνή της τέχνης του και πέφτουμε σε μερικά από τα καλύτερα καταστήματα τεχνών που διαθέτουν έργα από τοπικούς καλλιτέχνες, μεξικανούς καλλιτέχνες νεολαίας και τα προσωπικά μου αγαπημένα: τέχνη που σχεδιάστηκε από μια τοπική ομάδα ανταρτών που ονομάζεται “The Zapatistas”.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής ήταν σε θέση να εισέλθει σε δύο εξαιρετικά διακοσμημένες εκκλησίες, παρά τις σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2017. Η Iglesia de Guadalupe έχει μια εξαιρετική θέα του San Cristobal de Las Casas, οπότε φροντίστε να ανεβείτε στην οροφή!

Τελειώσαμε την εκδρομή σε ένα μπαρ Pox (προφέρεται posh). Αυτό το αλκοολούχο ποτό είναι ένα είδος τοπικού φεγγαριού που γίνεται μόνο σε αυτή την περιοχή από καλαμπόκι, ζαχαροκάλαμο και σιτάρι. Η ευλογιά που είχαμε σε αυτό το μπαρ ήταν εύκολα το καλύτερο που είχαμε σε ολόκληρο το San Cristobal de Las Casas.

Η δωρεάν περιοδεία με τα πόδια είναι στην κορυφή για πράγματα που κάνουν αυτό στο San Cristobal de Las Casas. Πληρωμή μόνο με δωρεά, ο πλούτος των πληροφοριών που έμαθα για την πόλη ήταν πραγματικά αξίζει τον κόπο. Στην πραγματικότητα, τα ταξίδια με τα πόδια είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Μεξικό στο σύνολό του. Όποια πόλη βρίσκεστε, αναζητήστε τα δωρεάν ταξίδια με τα πόδια και μην χάσετε.

2. Ελέγξτε τα αυτόχθονα χωριά Zinacantan και San Juan Chamula

Η επίσκεψη σε αυτά τα δύο χωριά στο San Cristobal de Las Casas ήταν μια από τις πιο αντιμέτωποι και μυαλά εμπειρίες που είχα ταξιδέψει σε πολύ καιρό.

Θα φτάσετε στα περίχωρα του San Cristobal de Las Casas το πρωί, περνώντας από πεδία γεμάτα με θερμοκήπια. Αυτά είναι αγροκτήματα λουλουδιών και υπάρχουν εκατοντάδες από αυτά, παρέχοντας φρέσκα, εκπληκτικά λουλούδια σε μέρη σε όλη την Chiapas.

Η αυτόχθονη πόλη Zinacantan

Στο Zinacantan, ελέγξτε το σπίτι ενός τοπικού ιθαγενούς κλωστοϋφαντουργίας που κάνει το στυλ του φόρεμα που φοριέται μόνο από τους ντόπιους άνδρες και γυναίκες σε αυτή την περιοχή του Μεξικού. Τα περίπλοκα ραμμένα, έντονα χρωματισμένα λουλούδια που κοσμούν τα φορέματα είναι ένα θέαμα από μόνα τους.

Δοκίμασα σε ένα τυποποιημένο φόρεμα και χρησιμοποιήθηκα (και έπιναν) τρεις διαφορετικές γεύσεις ευλογιάς. Μπορείτε επίσης να πάρετε τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα από αυτούς τους ανθρώπους κατευθείαν από τα χέρια τους στα δικά σας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα συνιστούσα να φτάσετε αν σχεδιάζετε, θεωρώντας ότι υποστηρίζει άμεσα τους αυτόχθονες που τους κάνουν.

Η αυτόχθονη πόλη του San Juan Chamula

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε την Iglesia de San Juan για να έχετε την πιο πολιτιστική εμπειρία! Από το εξωτερικό, η εκκλησία μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη καλά διατηρημένη εκκλησία στο Μεξικό, αλλά μόλις μπείτε μέσα, όλα αλλάζουν.

Στο εσωτερικό, οι εκκλησιαστικοί κάθονται σε βελόνες που διαδίδονται πάνω από τα γυμνά δάπεδα. Δεν είναι ένα pew στο βλέμμα εδώ! Εκατοντάδες λεπτές λωρίδες κεριά είναι NormaΟ Lly διοργάνωσε μπροστά τους όλα καίγονται ταυτόχρονα. Τα γυάλινα κιβώτια με καλά φροντισμένα αγάλματα των αγίων κάθονται σε τραπέζια, πολλά με καθρέφτες γύρω από τους λαιμούς τους για να εκτρέψουν τα κακά πνεύματα.

Οι άνθρωποι θα ψάλλουν, ή θα προσευχηθούν, και άλλοι που κουβεντιάζουν ενώ παίζει μουσική. Οι άνθρωποι πίνουν αλκοολική ευλογιά και Coca-Cola ενώ άλλοι καπνίζουν τσιγάρα.

Όταν ήμουν εκεί, μερικές ομάδες ανθρώπων φαινόταν να έχουν έναν σαμάνο μαζί τους ψάλλοντας, μαζί με ένα ζωντανό κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα. Κατά τη διάρκεια της τελετής μέσα στην εκκλησία, το κοτόπουλο θα θυσιάστηκε και αργότερα θα μαγειρευτεί και θα γίνει σε μια σούπα για να μοιραστεί η οικογένεια.

Αργότερα μάθαμε ότι τα ανθρακούχα ποτά προκάλεσαν burping, γεγονός που επέτρεψε στα κακά πνεύματα να βγουν από το σώμα και ότι οι άνθρωποι θα μείνουν και θα τελειώσουν τα σνακ και τα ποτά τους πριν προορίζονταν να φύγουν. Μείνετε από μερικές ώρες μέχρι ολόκληρη την ημέρα, απλά burping και προσευχή.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να λάβετε μια εκδρομή για να ελέγξετε αυτές τις δύο αυτόχθονες κοινότητες. Είναι ένα από τα πιο πολιτιστικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στο San Cristobal de Las Casas. Τα ταξίδια είναι περίπου $ 300 πέσος και μπορούν να κρατηθούν σε μία από τις πολλές εταιρείες εκδρομών στο San Cristobal.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με άλογο στο San Juan Chamula (χωρίς να ελέγξετε το Zinacantan), το οποίο επίσης διαρκεί περίπου 3-4 ώρες και κοστίζει επίσης 300 δολάρια πέσος. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πολλά περισσότερα και να κλείσετε αυτήν την εκδρομή με τον οδηγό σας.

[widget id = “shortcodes-fultimate-5”]
3. Δείτε την πόλη από την εκκλησία της Γουαδελούπης

Από σχεδόν οπουδήποτε στην περιοχή της παλιάς πόλης του San Cristobal de Las Casas, θα μπορείτε να κοιτάξετε ψηλά και να δείτε την Iglesia de Guadalupe στην κορυφή του λόφου. Κάντε το δρόμο σας μέχρι τα 80 βήματα προς την εκκλησία για να δείτε μέσα. Πάνω από το βωμό, ένα ουσιαστικό άγαλμα της Γουαδελούπης (Παναγία) κάθεται πλαισιωμένο σε φώτα νέον. Οι άγριες διακοσμήσεις είναι εκκεντρικές με μεγάλα πολύχρωμα τόξα στον Ιησού και τους αγίους.

Η επίσκεψη στην εκκλησία είναι δωρεάν, αλλά έχετε επίσης την επιλογή να ανεβείτε στην στέγη για επιπλέον $ 5 πέσος ($ 0.25) για να κοιτάξετε πίσω σε εξαιρετικές θέα 360 μοιρών της πόλης παρακάτω. Αν και παίρνει λίγο gusto για να συμπιέσει μέσα από το μικρό πέρασμα και πέρα ​​από άλλους ορειβάτες στο δρόμο σας επάνω.

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο San Cristobal de Las Casas αν αγαπάτε μια καλή άποψη.

☞ Δείτε επίσης: πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Isla Mujeres – Island of Women του Μεξικού

4. Να εκπλαγείτε από τον Cascadas El Chiflon

Παρόλο που αυτοί οι καταρράκτες δεν ήταν αρχικά στη λίστα μου για πράγματα που έπρεπε να κάνω στο San Cristobal de Las Casas, άκουσα αναφορές ότι αυτό ήταν ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη για να ελέγξετε στο Μεξικό. Η σειρά των πέντε καταρράκτων βρίσκονται μέσα στο El Centro Ecoturístico Cadena de Cascadas, το οποίο ισοδυναμεί με κρατικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πολλές απόψεις των καταρράκτων είναι εξαιρετικές με το κύριο αξιοθέατο να είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης που σχηματίζεται από τον ποταμό San Vicente, “Velo de Novia” (νυφικό πέπλο).

Το ταξίδι στο Cascadas El Chiflon και η επιστροφή στο San Cristobal είναι μια κουραστική μέρα, αλλά αξίζει τον κόπο. Η εκδρομή κοστίζει περίπου $ 35. Φέρτε τα σνακ και το κολύμπι σας. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πολλά περισσότερα και να κλείσετε αυτήν την περιοδεία.

** Όταν backpacking Μεξικό, πιθανότατα θα θελήσετε να δείτε πολύ περισσότερα από τη χώρα από το San Cristobal de Las Casas. Για περισσότερες πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε, δείτε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Cabo San Lucas, τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Puerto Vallarta (μια πολύ διασκεδαστική πόλη!) Και τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στο La Paz.

Εάν κατευθυνθείτε στις παραλίες, ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Κανκούν, τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Cozumel, πρέπει να δείτε τα αξιοθέατα και τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Tulum και αυτά τα εκπληκτικά πράγματα να κάνετε στο Playa del Carmen* *

5. Ελέγξτε το σπίτι του μουσείου Jaguar

Το Casa na Bolom (ή το σπίτι του Jaguar στην τοπική γλώσσα Tzotzil) είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά μέρη για να ελέγξετε στο San Cristobal de Las Casas-αλλά πραγματικά δεν πρέπει να είναι. Το μουσείο είναι ουσιαστικά η ιστορία πίσω από τους Frans και Trudy Blom. Δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντες εξερευνητές που πέρασαν τη ζωή τους προστατεύοντας τον πολιτισμό και την κληρονομιά των γύρω περιοχών των Μάγια.

Το ζευγάρι πέρασε πάνω από πενήντα χρόνια σε εργαλεία συλλογής, χειροτεχνίας, αρχαιολογικά κομμάτια και ρούχα, που σχετίζονται με τη ζούγκλα Lacandon και τους αυτόχθονες λαούς.

Αν και δεν υπάρχει ένα από τα ζωτικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στο San Cristobal de Las Casas, αν μπορείτε να πάτε μόνο σε ένα μουσείο εδώ, αυτό είναι αυτό που πρέπει να επισκεφθείτε. Η είσοδος είναι $ 40 πέσος ($ 2,10) και το μουσείο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο.

⇒ Δείτε επίσης: Ελέγξτε το Puerto Escondido – Οδηγός Fή ταξιδιώτες

6. Πάρτε μια βάρκα μέσω του Cañon del Sumidero και εντοπίστε την τοπική άγρια ​​φύση

Αυτό το εκπληκτικό ημερήσιο ταξίδι είναι ένα άλλο από τα κορυφαία μου πράγματα που πρέπει να κάνω στο San Cristobal de Las Casas. Το Canyon de Sumidero είναι γνωστό για την αφθονία της άγριας ζωής, όπως κροκόδειλοι, πιθήκους και πουλιά. Καθώς σκάφη κάτω από το στενό πέρασμα με ψηλούς τοίχους φαραγγιών, δεν μπορείτε να βοηθήσετε να φουσκώνετε-καθώς το πίνετε όλα.

Μία από τις στάσεις κατά μήκος του δρόμου είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο πέφτει, όπου το πρόσωπο που καλύπτεται από τα φύκια είναι σαν ένα γιγαντιαίο αφρώδες χριστουγεννιάτικο δέντρο από μακριά. Είναι καλύτερο να βλέπετε αυτούς τους καταρράκτες σε υγρή σεζόν (το καλοκαίρι) γιατί αυτή τη στιγμή πολύ περισσότερο νερό πιτσιλίζει πάνω από τα δέντρα “κλαδιά”.

Οι εκδρομές στο Canyon de Sumidero μπορούν να ληφθούν από το San Cristobal Daily. Εναλλακτικά, και αν έχετε τη δική σας μεταφορά, υπάρχουν αρκετές απόψεις κατά μήκος των τοίχων των φαραγγιών, όπου ο ποταμός Rio Grijalva παρακάτω μπορεί να ελεγχθεί από. Αν σας αρέσει να βυθιστείτε στη φύση, προτείνω αυτή την εκδρομή ως ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο San Cristobal de Las Casas. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πολλά περισσότερα και να κλείσετε την εκδρομή με τον οδηγό σας.

7. Περπατήστε στις βιοτεχνικές αγορές

Αυτή η αγορά είναι η καρδιά του San Cristobal και οι ιθαγενείς κλωστοϋφαντουργικοί και καλλιτέχνες είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που αυτή η πόλη είναι τόσο δημοφιλής στους τουρίστες σήμερα. Γεμάτο στο χείλος με δυναμικές πολύχρωμες χειροτεχνίες, τσάντες, ρούχα, κουβέρτες, κοσμήματα και μπιχλιμπίδια, αυτή η αγορά είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσετε μερικές ώρες στο San Cristobal.

Υπάρχουν πολλά πράγματα προς πώληση, συμπεριλαμβανομένου του Amber – ενός κόσμου που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους αρχαίους ανθρώπους του Tzotzil και είναι επίσης πολύ φθηνό.

Εάν δεν έχετε ήδη ελέγξει την τεχνίτη αγορά στην δωρεάν περιοδεία με τα πόδια, τότε αυτό πρέπει να συνεχίσετε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη λίστα San Cristobal de Las Casas!

☞ Δείτε επίσης: πράγματα που πρέπει να κάνετε στο San Miguel de Allende – 21 πράγματα που δεν θέλετε να χάσετε

8. Εκραγούν τις αισθήσεις σας στην δημοτική αγορά

Η φασαρία αυτής της αγοράς τροφίμων και ηλεκτρονικών θα πάρει σίγουρα τον καρδιακό σας ρυθμό! Η σταθερά γεμάτη περιοχή με ανθρώπους που σπεύδουν μπορεί να φαίνονται ακατάστατα και αποδιοργανωμένα, όταν στην πραγματικότητα η δημοτική αγορά είναι στην πραγματικότητα ένας καλά λειτουργικός οργανισμός. Ο check out στην τοπική αγορά είναι απολύτως ένα από τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε και στην πόλη του Μεξικού.

Η δημοτική αγορά βρίσκεται πολύ κοντά στις αγορές τεχνίτη, οπότε φροντίστε να ελέγξετε και τα δύο ταυτόχρονα. Εάν είστε στο φράχτη για να πάτε, η δημοτική αγορά είναι ένα από τα ζωτικά πολιτιστικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στο San Cristobal de Las Casas και είναι ενδιαφέρον να βυθιστείτε στον τρόπο ζωής του χωριού.

Λέξεις προειδοποίησης: Κρατήστε την κάμερά σας στη μία πλευρά και πάντα ζητήστε από τους ντόπιους πριν τραβήξετε μια φωτογραφία τους ή τα προϊόντα τους. Είναι εκεί για να κάνουν εξυπηρέτηση και δεν μου αρέσει πάντα η εικόνα τους.

9. Δείτε το μουσείο Jade

Το Jade είναι μια άλλη πολύτιμη πέτρα που ήταν πολύ σημαντική για τους αρχαίους αυτόχθονες λαούς της Τσιάπας. Στο μουσείο Jade, μπορείτε να βρείτε αντίγραφα των μάσκες Jade που ανακαλύφθηκαν στον τάφο Pacal των ερείπια Palenque. Εάν έχετε ήδη επισκεφθεί ή σχεδιάσετε να επισκεφθείτε, ο Palenque βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αυτές τις μάσκες!

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς δούλεψαν οι Μάγια το νεφρίτη (που είναι πιο δύσκολο από τον χάλυβα) στην αρχαιότητα.

Το μουσείο Jade είναι μια δραστηριότητα στο San Cristobal de Las Casas που θα μπορούσατε να χάσετε αν δεν έχετε το χρόνο. Αλλά είναι τόσο κοντά στο κεντρικό Zocalo και ένα τόσο μικρό μέρος που χρειάζεται μόνο περίπου 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί και αξίζει να το κάνετε αν είστε ήδη στην περιοχή. Το τέλος συμμετοχής είναι περίπου 35 πέσος ($ 1,85).

☞ Δείτε επίσης: πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Oaxaca – 21 από τα καλύτερα

10. Περπατήστε κατά μήκος του ποταμού σε μερικές θεαματικές σπηλιές

Ένα κρυμμένο κόσμημα στα περίχωρα του San Cristobal, το El Arcotete Park είναι ένα καλά διατηρημένο περίπατο Consi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Στόχοι κοκτέιλ – Πώς να πάρετε το όνομά σας στη λίσταΣτόχοι κοκτέιλ – Πώς να πάρετε το όνομά σας στη λίστα

Bartenders και mixologists έχουν ονομάσει ποτά μετά από ανθρώπους γιατί για πάντα, με κοκτέιλ όπως το Tom Collins* να γίνουν οικιακά ονόματα. Θα μπορούσε το Grain Bar στο Σίδνεϊ να

Θα μπορούσατε πραγματικά να μετακομίσετε στο εξωτερικό;Θα μπορούσατε πραγματικά να μετακομίσετε στο εξωτερικό;

Πολλοί από εμάς έχουν όνειρα να μετακομίσουν στο εξωτερικό. Αλλά τι πραγματικά χρειάζεται για να μετεγκατασταθεί σε άλλη χώρα; Παρακάτω είναι μερικά πράγματα που θα πρέπει να εξετάσετε πριν μετακομίσετε

Τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Αβάνα, Κούβα – Φτηνές, μεσαίες και πολυτέλειαΤα καλύτερα ξενοδοχεία στην Αβάνα, Κούβα – Φτηνές, μεσαίες και πολυτέλεια

Η Αβάνα είναι η πρωτεύουσα της όμορφης χώρας της Κούβας. Η χώρα είναι δημοφιλής για το πούρο παγκόσμιας κλάσης, τα εντυπωσιακά vintage αυτοκίνητα, τον συναρπαστικό πολιτισμό και το άψογο τοπίο.