Πόσο έχει τροποποιηθεί η Κούβα – και έχει τελειώσει το ρομαντισμό;

διάσημο για την ομορφιά, τον πολιτισμό, τη μουσική και την ιστορία της, η Κούβα είναι μια ενδιαφέρουσα χώρα. Αλλά πόσο έχει αλλάξει η Κούβα από το 2014; Ο εμπειρογνώμονας της Κούβας και ο μακροχρόνιος χειριστής τουρισμού John Ahrens μας παρέχει το χαμηλό.

Ήμασταν απίστευτα τυχεροί. Νοέμβριος 2014 Βρήκαμε να πετάμε πάνω από την Καραϊβική για την πρώτη μας check out στην Κούβα. Ήταν ένας προορισμός ζεστός στον κατάλογο ταξιδιών μας για πολλά χρόνια και τελικά πήγαμε.

Λίγα γνωρίζαμε ότι λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από μία από τις πιο αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες που είχαμε ποτέ, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα διευκόλυνε τις κυρώσεις με την Κούβα. Αυτό θα ξεκινούσε μια σειρά γρήγορων αλλαγών σε μια χώρα που δεν ήταν μέρος του ευρύτερου κόσμου από τη δεκαετία του 1950.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πόσο έτοιμοι είστε για ένα ταξίδι στην Κούβα
Ποιο είναι το φαγητό πραγματικά στην Κούβα; Μάθετε εδώ
Πόσο ασφαλής είναι η Κούβα; 7 κλασικές απάτες της Κούβας

Ήμασταν τυχεροί γιατί βρήκαμε την Κούβα πριν από αυτές τις αλλαγές, αλλά από τότε, είμαστε ενθουσιασμένοι για να δούμε πόσο έχει αλλάξει η Κούβα και αν οι αλλαγές ήταν όλες κακές.

Για μια συμπυκνωμένη έκδοση της συνέντευξης του Ιωάννη, ελέγξτε το φιλοξενούμενο άρθρο μας σχετικά με το εξαιρετικό ταξίδι Y εδώ.

Μιλήσαμε με τον John Ahrens-ιδιοκτήτη της μικρής εταιρείας Cuban Adventures-για να μας δώσει τη λαβή του πώς η Κούβα έχει αλλάξει τα τελευταία ταραχώδη χρόνια.

Πόσο έχει τροποποιηθεί η Κούβα – John Ahrens από κουβανικές περιπέτειες

1. Ποια είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχετε δει από τις αλλαγές της κουβανικής πολιτικής των ΗΠΑ το 2014;

Ανεξάρτητο ταξίδι των ΗΠΑ

Οι αλλαγές του Ομπάμα καθιστούσαν νόμιμη στους Αμερικανούς να ταξιδεύουν στην Κούβα χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσουν σε μια συνοδεία ομαδική περιοδεία. Αυτό οδήγησε σε αύξηση των Αμερικανών επισκεπτών.

Οι νομοθεσίες των ΗΠΑ απαιτούν από αυτούς τους ανεξάρτητους ταξιδιώτες να πρέπει να παραμείνουν με πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να παραμείνουν μακριά από καθαρά τουριστικές δραστηριότητες. Πρέπει επίσης να κρατήσουν ένα ημερολόγιο του check out εξηγώντας ποιες δραστηριότητες ανέλαβαν κάθε μέρα.

Αυτή η ανεξάρτητη μορφή ταξιδιού μπορεί να είναι φθηνότερη από την πληρωμή για ένα πακέτο περιοδείας All Inclusive.

Άλλα οφέλη ταξιδιού των ΗΠΑ

Με προεδρικό διάταγμα, ο Ομπάμα έκανε όσο μπορούσε για να αφήσει τους Αμερικανούς να ταξιδέψουν στην Κούβα και για τις 2 χώρες να εμπορεύονται και να συντονίζουν, αν και δεν ήταν σε θέση να τερματίσει το ίδιο το εμπάργκο του εμπορικού, το οποίο είναι γραμμένο στο Σύνταγμα.

Έτσι, εκτός από τις αλλαγές στους κανονισμούς, υπήρχε επίσης μια γενική αίσθηση ότι η αμερικανική κυβέρνηση (υπό τον Ομπάμα) δεν ενδιαφέρεται να είναι αυστηρός για τους Αμερικανούς και να κάνει ελέγχους που επιστρέφουν από την Κούβα.

Αμερικανοί τελωνειακοί υπάλληλοι

Στις κουβανικές περιπέτειες, παίρνουμε τους Αμερικανούς ταξιδιώτες μας για να αναφέρουμε την εμπειρία τους σε εμάς όταν επιστρέφουμε στις ΗΠΑ και περνώντας από τη μετανάστευση. Μέχρι στιγμής, κανένας από αυτούς δεν έχει αναφέρει να έχει ελέγξει τα χαρτιά τους.

Η πιο σκληρή ανάκριση ήταν: “Τι εμφανίζατε στην Κούβα;” Και η παροχή της απάντησης “τουρισμού των ανθρώπων-ανθρώπων” ήταν αρκετή για να περάσει. Ένας πελάτης ανέφερε σε εμάς ότι όταν απάντησε σε “ανθρώπους με ανθρώπους-εκπαιδευτικό”, ο υπάλληλος απάντησε με μια πολύ φιλική “που είναι η σωστή απάντηση”.

Αντίκτυπο των αριθμών τουρισμού

Η επίδραση αυτού ήταν μια μεγάλη αύξηση των τουριστικών αριθμών το 2016. Τα στοιχεία που έχω δει είναι μια αύξηση μεταξύ 25 και 30%, η οποία ήταν πάνω από παρόμοια αύξηση το 2015.

Αυτό μπορεί να μην ακούγεται σαν πολλά, αλλά, κατά τη διάρκεια των περιόδων διακοπών αιχμής, οι κουβανικές εγκαταστάσεις δεν θα μπορούσαν να συμβαδίσουν. Δεν υπήρχαν αρκετά κρεβάτια για όλους τους επισκέπτες.

Οι τουρίστες έπρεπε να κοιμούνται στις δημόσιες πλατείες των δημοφιλών πόλεων όπως το Τρινιντάντ και οι Βιναλίες και οι Κουβανοί, πάντα οι αυτοσχεδιαστές, ενοικιάζονταν τα πίσω καθίσματα του σταθμευμένου vintage Chevys για $ 10 τη νύχτα.

Οι επισκέπτες από άλλες χώρες αυξήθηκαν επίσης. Το κίνητρο για αυτούς να δουν την Κούβα πριν από τις νομοθεσίες να χαλαρώσουν περαιτέρω νόημα, ακόμη περισσότεροι Αμερικανοί θα πλημμύρισαν το νησί, αλλάζοντας το για πάντα.

Η δυνατότητα του τουρισμού στην Κούβα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από αυτό, είναι αδιαμφισβήτητο. Απλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η Κούβα απέχει μόλις 90 μίλια από την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ. Στη δεκαετία του 1950 – πριν από την επανάσταση – υπήρχαν πτήσεις από το Μαϊάμι στην Αβάνα κάθε μισή ώρα. Θα μπορούσατε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας σε ένα πλοίο στο Key West και 3 ώρες αργότερα, οδηγήστε το στο Wharf στο λιμάνι της Αβάνας.

Για όσους έχουν την επιθυμία, αυτή η επείγουσα ανάγκη να “δει την Κούβα πριν αλλάξει” είναι καλά δικαιολογημένη.

2. Πιστεύετε ότι είναι ευκολότερο να ταξιδέψετε στην Κούβα τώρα από ό, τι λέει πριν από 5 ή 10 χρόνια;

Σίγουρα. Ο Raul Castro ήρθε στην εξουσία το 2008 και από τότε έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις που επέτρεψαν σε περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχουν υπηρεσίες σε τουρίστες όπως εστιατόρια, μπαρ και ιδιωτικά ταξί.

Κούβα στο παρελθόν

Όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Κούβα το 2002, σχεδόν όλα καθορίζονταν, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες διεξήχθησαν αναποτελεσματικές και με κακώς κίνητρα με χαμηλό αμειβόμενο προσωπικό. Ήταν δύσκολο να φτάσουμε και συνήθως προκλητικό για να βρούμε ένα καλό γεύμα.

Οι ιδιωτικές υπηρεσίες ήταν διαθέσιμες, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις ήταν παράνομες και η κρέμονται στην Κούβα ως τουρίστας σήμαινε ότιΉσουν πάντα λίγο στην άκρη.

Κούβα τώρα

Τώρα υπάρχουν ιδιωτικά ταξί παντού, τα οποία έχουν νόμιμα τη δυνατότητα να πάρουν τους τουρίστες και υπάρχουν νέα ιδιωτικά εστιατόρια και μπαρ που εμφανίζονται όλη την ώρα.

Αυτό που είναι καταπληκτικό για αυτό είναι ότι όλες είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μικρής κλίμακας που διευθύνονται από τους ίδιους τους τοπικούς Κουβανούς και είχαν άτομα και οικογένειες. Έτσι, στην επίσκεψη στην Κούβα τώρα, με εξαίρεση το χρόνο που ξοδεύετε σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, είστε πολύ σε επαφή με την αυθεντική κουβανική κουλτούρα και την κοινωνία για ολόκληρη την επίσκεψή σας.

Αυτές οι ελευθερίες και οι αυξημένες ευκαιρίες εισοδήματος σημαίνουν ότι οι Κουβανοί είναι επίσης πιο ευτυχισμένοι και πιο χαλαροί. Μπορείτε ακόμα να δείτε τον περίεργο hustler στους δρόμους στην Παλαιά Αβάνα, αλλά αυτές οι συναντήσεις είναι τώρα πολύ λιγότερο συχνές.

Έτσι ίσως είναι πραγματικά η καλύτερη στιγμή για να δείτε την Κούβα αυτή τη στιγμή, καθώς υπάρχουν πολλές διαθέσιμες υπηρεσίες και η χώρα δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί από τον αμερικανικό τουρισμό και την επιρροή.

3. Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες στην Κούβα;

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι δύσκολη, ωστόσο θα έλεγα ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους ταξιδιώτες είναι η πρόσβαση στα χρήματά τους. Δεν μπορείτε να πληρώσετε για πράγματα με πιστωτικές κάρτες στην Κούβα. Πρέπει να πληρώσετε σε μετρητά σε κουβανικά μετατρέψιμα πέσος (CUC), ο ρυθμός του οποίου έχει οριστεί να αντικατοπτρίζει το USD.

Μπορείτε να πάρετε CUC μετρητά από τα ΑΤΜ, ωστόσο πολλές ξένες τραπεζικές κάρτες δεν λειτουργούν στην Κούβα. Οι κάρτες από τις αμερικανικές τράπεζες και τις τράπεζες που είχαν οι αμερικανικές τράπεζες (π.χ. Citibank, Westpac, St George) δεν εργάζονται ούτε στην Κούβα. Άλλες τράπεζες απλώς λαμβάνουν την πρόσθετη προφύλαξη ότι δεν έχουν τις κάρτες τους να λειτουργούν στην Κούβα, παρόλο που δεν είναι αμερικανικές τράπεζες.

Ωστόσο, αυτή η κατάσταση είναι καλύτερη από ό, τι πριν. Το 2015 η MasterCard επέτρεψε στις κάρτες της να εργάζονται στην Κούβα, αλλά ορισμένες τράπεζες εξακολουθούν να εμποδίζουν τις συναλλαγές από τους πελάτες τους που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το MasterCards εκεί.

Έπρεπε να διασώσουμε πολλούς ταξιδιώτες καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών που έχουν κολλήσει στην Κούβα χωρίς κεφάλαια.

4. Ποια είναι η τοπική στάση απέναντι στους τουρίστες;

Οι Κουβανοί είναι φυσικά πολύ φιλικοί και κοινωνικοί και δεν κρύβουν καμία από αυτή την πτυχή της προσωπικότητάς τους όταν πρόκειται για αλλοδαπούς.

Ο τουρισμός είναι επίσης μια από τις κύριες αγορές στην Κούβα, έτσι οι τουρίστες είναι πολύ πολύτιμοι από τους Κουβανούς και έγιναν πολύ ευπρόσδεκτοι.

5. Πώς προσαρμόστηκαν οι τοπικές επιχειρήσεις στην αύξηση του τουρισμού;

Υπήρξε σημαντική αύξηση της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τουριστικό τομέα.

Πολλά περισσότερα νοικοκυριά έχουν αναπτύξει ένα επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι τους και έχουν λάβει άδεια στο σπίτι τους ως ξενώνας για τους τουρίστες να παραμείνουν μέσα. Σε μερικούς δημοφιλείς προορισμούς όπως το Vinales, όπου η αρχική πόλη είναι αρκετά μικρή, σχεδόν κάθε σπίτι είναι ένας αδειοδοτημένος ξενώνας για τουρίστες. Στο κέντρο των Vinales, είναι πραγματικά δύσκολο να βρείτε ένα σπίτι αυτές τις μέρες που δεν είναι ξενώνας.

Πολλοί ξενώνες που υπήρχαν ήδη έχουν προσθέσει επιπλέον δωμάτια. Ορισμένοι ξενώνες έχουν τώρα 12 χώρους για τους τουρίστες (σαν ένα μίνι ξενοδοχείο), κάτι που ήταν δύσκολο να σκεφτεί κανείς πριν από λίγα χρόνια.

Η κουβανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει περισσότερα ξενοδοχεία και έχει δοθεί συμβάσεις σε μεγάλες ξένες ξενοδοχειακές ομάδες για την κατασκευή και διαχείριση νέων ξενοδοχείων, όπως η εντυπωσιακή Manzana Kempinski στην κεντρική πλατεία της Αβάνας.

6. Πώς επηρέασε ο Πρόεδρος Trump την κατάσταση στην Κούβα;

Στις 16 Ιουνίου 2017 ο Trump αποκάλυψε ότι επρόκειτο να επιστρέψει όλες τις αλλαγές του κανονισμού που είχε κάνει ο Ομπάμα. Παρείχε τη διοίκησή του μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου για να επιβεβαιώσει όλες τις λεπτομέρειες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή και δεν έχουν επιβεβαιωθεί λεπτομέρειες.

Έτσι, οι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες των ΗΠΑ, προς το παρόν, μπορούν ακόμα να ελέγξουν νόμιμα την Κούβα και κανένας κανόνας δεν έχει αλλάξει. Ωστόσο, η επίδραση αυτής της δήλωσης έχει προκαλέσει πολύ φόβο και αβεβαιότητα και πολλοί ταξιδιώτες αναβάλλουν το ταξίδι τους μέχρι να ξέρουν ποιοι θα είναι οι κανόνες.

Η δήλωση του Trump κατέστησε την απομάκρυνση ότι θα ήταν ακόμα νόμιμη για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε μια συνοδεία σε ομαδική περιοδεία. Εκτελούμε τέτοιες εκδρομές, ωστόσο, ακόμη και οι πωλήσεις αυτών των περιηγήσεων έχουν μειωθεί.

Ωστόσο, ο λόγος γι ‘αυτό πιστεύουμε είναι κυρίως λόγω της πρόσφατης πέρασμα του τυφώνα Irma, και τώρα η προειδοποίηση ταξιδιού που εκδόθηκε η αμερικανική κυβέρνηση στις 29 Σεπτεμβρίου [σχετικά με την εμφάνιση των ηχητικών επιθέσεων σε αξιωματούχους], οι οποίες πολλοί δηλώνουν είναι άσκοπα ανησυχητικό και ως εκ τούτου ανταγωνιστική προς την Κούβα. Εδώ είναι ένα καλό άρθρο για αυτό.

7. Ο τυφώνας Irma τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν καταστροφικός – και συνέβη κοντά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Κούβα.

Έχει ανακάμψει η χώρα;

Τα πάντα στην Κούβα επιστρέφουν στο φυσιολογικό εκτός από μερικά από τα άσχημα κατεστραμμένα ξενοδοχεία παραθαλάσσιων θέρετρων στα βόρεια μυστικά στο κεντρικό τμήμα της Κούβας, όπως ο Cayo Coco, ο Cayo Santa Maria και ο Cayo Guillermo.

Η κουβανική κυβέρνηση αποκάλυψε ότι θα έχει αυτά τα μέρη έτοιμη εγκαίρως για την εποχή αιχμής, αλλά υποψιάζομαι ότι μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από αυτό για να γίνει πλήρως λειτουργική. Αλλά η κουβανική κυβέρνηση μπορεί να ενεργήσει εκπληκτικά γρήγορα όταν χρειάζεται, οπότε ίσως να είμαι εκπληκτικόςEd.

Αυτό που ήταν πραγματικά λυπηρό ήταν ότι αμέτρητα φλαμίνγκο, που έχουν φυσικές αποικίες σε αυτήν την περιοχή, έχασαν τη ζωή τους λόγω της καταιγίδας. Δεν συνιστώ να ψάξετε για εικόνες αυτού. Βλέποντας αυτά τα εκπληκτικά φλαμίνγκο σπασμένα από τη δύναμη του τυφώνα, βρήκα ότι ήταν αρκετά ενοχλητικό.

Λόγω αυτών των προειδοποιήσεων ταξιδιού από το τμήμα καθορίζουν το τμήμα, περιμένουμε μια μικρή ύφεση στον τουρισμό βραχυπρόθεσμα. Αυτό θα είναι καλό για εκείνους που επισκέπτονται την περίοδο αυτή, καθώς είναι πιθανό να είναι λιγότερο συμφόρηση στους κύριους τουριστικούς χώρους.

8. Η Αβάνα επηρεάστηκε άσχημα από τον τυφώνα Irma;

Τα μεγάλα κύματα και η αύξηση των καταιγίδων προκάλεσαν πλημμύρες σε χαμηλές περιοχές κοντά στην ακτή της Αβάνας, όπως η κεντρική Αβάνα και ορισμένες περιοχές του Vedado, ειδικά κατά μήκος του ποταμού Almendares. Οι κουβανικές αρχές ανέφεραν ότι 10 άνθρωποι πέθαναν, 7 από τις οποίες ήταν στην Αβάνα.

Οι ντόπιοι που ζουν σε εκείνες τις περιοχές που πλημμύρισαν, υπέστησαν απώλειες υλικών και ζημιές από το νερό στις ιδιότητές τους. Ευτυχώς κανένα από τα μέρη που ελέγξουμε τις περιηγήσεις μας δεν υπέστη σημαντικές ζημιές.

Ακυρώσαμε περιηγήσεις που οφείλονταν σε ημερομηνίες έναρξης λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και λίγο μετά τον τυφώνα ήταν λόγω της επηρεασμού της Κούβας. Αυτοί οι πελάτες επιστράφηκαν στο κόστος των περιηγήσεων τους.

Αλλά από τότε όλες οι περιηγήσεις μας λειτουργούν κανονικά.

9. Πώς άλλαξε η κουβανική περιπέτειες με τα χρόνια;

Η επιχείρηση έχει δει την ανάπτυξη από τότε που ανοίξαμε το 2005. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, αυτή η ανάπτυξη βρίσκεται σε νέα κλίμακα.

Ξεκινήσαμε με 2 οδηγούς το 2005. Αυτό αυξήθηκε σε 11 οδηγούς μέχρι το 2011 και τώρα έχουμε μια ομάδα οδηγών πάνω από 40 (συν πολυάριθμα προσωπικό διαχειριστή στο έδαφος στην Κούβα) και προσωπικό πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο μέρος της αύξησης προέρχεται από άλλες ταξιδιωτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας στην Κούβα και μας στέλνει τις ομάδες τους.

Το ίδιο αλλά καλύτερο

Ουσιαστικά, όμως, δεν έχουμε αλλάξει καθόλου. Το ύφος των περιηγήσεων μας εξακολουθεί να είναι πολύ ρίζες γρασιδιού και μικρός τύπος τοπικής αλληλεπίδρασης τουρισμού. Χρησιμοποιούμε τοπικούς οδηγούς κουβανέζικης περιήγησης και σχεδόν όλα τα καταλύματα που χρησιμοποιούμε για τις εκδρομές είναι σε οικογενειακούς ξενώνες και homestays στην Κούβα.

Είναι σίγουρα μια πρόκληση να διατηρηθεί αυτό το στυλ, ενώ χειρίζεται έναν τέτοιο αυξημένο όγκο. Ωστόσο, σε πολλές πτυχές, οι υπηρεσίες μας έχουν βελτιωθεί με πιο εξειδικευμένο και αφοσιωμένο προσωπικό και περισσότερα συστήματα και επίσημη παρακολούθηση για να εξασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας.

Έχουμε τώρα μια επίσημη εβδομάδα κατάρτισης στην Αβάνα κάθε χρόνο στο εργαστήριο με τους οδηγούς για το πώς να παρέχουμε ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση και να βεβαιωθούμε ότι κατανοούν όλες τις πολιτικές, τις κατευθυντήριες γραμμές και τις διαδικασίες ασφαλείας.

10. Σας βλέπω να προσφέρετε συγκεκριμένες αμερικανικές περιηγήσεις τώρα. Θα μπορούσατε να μου πείτε περισσότερα για αυτά;

Ανοίξαμε ένα υποκατάστημα της επιχείρησής μας στις ΗΠΑ για να ασχοληθούμε ειδικά με την αμερικανική αγορά. Χρειαζόμασταν να το κάνουμε αυτό για να μπορέσουμε να παρέχουμε νόμιμα υπηρεσίες στους Αμερικανούς στην Κούβα μέσω αδειοδοτημένων συνοδευόμενων περιηγήσεων ανθρώπων-ανθρώπων.

Οι περιηγήσεις μας ήταν πάντα άνθρωποι με ανθρώπους με στυλ ούτως ή άλλως, οπότε μόλις πήραμε το γραφείο που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ, οι περιηγήσεις ήταν εύκολο να συγκεντρωθούν. Απλά χρειαζόμασταν να πάρουμε τις προαιρετικές εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες αλληλεπίδρασης που πάντα προσφέραμε στους συμμετέχοντες στην περιοδεία μας και να τις συμπεριλάβουμε στις βασικές δέσμες περιοδείας για τους Αμερικανούς.

Αυτό κάνει την τιμή αυτών των περιηγήσεων σημαντικά υψηλότερη από τις κανονικές περιηγήσεις μας-για παράδειγμα US $ 1850 ανά άτομο για μια περιοδεία P2P 9 ημερών σε σύγκριση με US $ 650 για μια τακτική περιοδεία 8 ημερών.

Οι συνοδούς του Trump

Για κάποιο χρονικό διάστημα, έπρεπε επίσης να συμπεριλάβουμε έναν συνοδό στις περιηγήσεις. Αυτό ήταν ένα ξένο πρόσωπο που έστειλε στην περιοδεία για να είναι υπεύθυνο για να διασφαλίσει ότι οι Αμερικανοί έλαβαν μέρος στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται.

Επίσης, κατηγορήθηκαν για τη σύνταξη του ημερολογίου περιοδείας που παρείχε μια περιγραφή των καθημερινών δραστηριοτήτων. Αυτή τη στιγμή ο συνοδός δεν είναι απαίτηση, αλλά είναι πιθανό να είναι και πάλι όταν το Trump έχει αποκαλύψει τις λεπτομέρειες των αλλαγών.

Σας ευχαριστώ πολύ τον John για τόσα πολλά στοιχεία για την Κούβα. Ας ελπίσουμε ότι οποιεσδήποτε αλλαγές είναι μπροστά για την Κούβα – και εκείνες που βρίσκονται επί του παρόντος στο παιχνίδι – έχουν το πιο θετικό resu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post