Ashura: Ένας μήνας θλίψης και αυτοπεποίθησης στο Ιράν

Έχετε σκεφτεί ποτέ να χτυπήσετε τον εαυτό σας με αλυσίδες για να θυμάστε έναν άνθρωπο που πέθανε πριν από 1333 χρόνια; Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο σε μη θρησκευτικούς Δυτικούς, αλλά στην πλειοψηφία του Ιράν, είναι μια ετήσια εμφάνιση. Οι θλιβερές, μελαγχολικές παρελάσεις και η εθνική θλίψη ονομάζεται Ashura (ή Muharram) και είναι όλα στη μνήμη του θανάτου του Ιμάμ Χουσεΐν, του εγγονού του κέρδους του Μωάμεθ.

«Κάθε μέρα είναι η Ashura, κάθε γη είναι Karbala»

-Α-husayn

Εκατομμύρια μουσουλμάνοι Σιίτες σε όλη την περιοχή παίρνουν στους δρόμους και δείχνουν δημοσίως το πένθος τους για τον Ιμάμ Χουζάι Ιμπν Αλί Ιμπν Αμπι Ταλίμπ, ο οποίος είχε λιμοκτονηθεί και στη συνέχεια αποκεφαλιστεί στην Καρμπάλα του Ιράκ το 680 ​​Α.Δ. Οι θλιβερές παρελάσεις και η μαζική αυτο-πλαστογραφία είναι μια συγκλονιστική γνώση στην ένταση του ιρανικού πολιτισμού του μαρτυρίου. Τα πλήθη των ανθρώπων σιγά-σιγά σκαρφαλώνουν τους δρόμους σε μια κατάσταση που μοιάζει με έκσταση, ενώ χτυπάει τους εαυτούς τους με αλυσίδες και ανοιχτά φωνάζοντας για την απώλεια του ήρωα τους, πριν από περίπου 1333 χρόνια.

Οι τελετές τελευταίες 10 ημέρες, αλλά η χώρα παραμένει σε κατάσταση πένθους για όσο διάστημα δύο μηνών! Καμία μουσική δεν παίζεται στους δρόμους και οι δημόσιες επιδείξεις ευτυχίας θα θεωρούνται ακατάλληλες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η κύρια, 10 ημερών εορτασμός κορυφώνεται με την τελευταία ημέρα της Ashura όταν τα πλήθη στο δρόμο φτάνουν σχεδόν αδιανόητες αναλογίες. Η υπνωτική ενόχληση των αλυσίδων, μαζί με το ρυθμικό ρυθμό των τύμπανων και την ηττημένη κραυγή των καταθλιπτικών ύμνων, δακτύλιος στους δρόμους και δημιουργούν μια πολύ δύσκολη ατμόσφαιρα.

Ήμασταν στην πόλη Kerman για την τελευταία ημέρα της Ashura και ήταν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα της καθαρής θλίψης που έσπασε η καρδιά, όλα βασισμένα σε έναν ιερό άνθρωπο που πέθανε πριν από αιώνες. Χιλιάδες άνδρες ανέφεραν ανοιχτά, ενώ χτυπούν με αλυσίδες. Με επένδυση σε καλύτερες σειρές, επαναλάμβαναν αρχαίους ύμνους καθώς πλοηγούσαν μέσα από τους κλειστούς δρόμους.

Οι γυναίκες, εξίσου πενιχρά, σιωπηλά προσευχόταν στα γόνατά τους με δάκρυα αληθινής θλίψης που μούσκεμα τα μάγουλά τους. Η όλη τελετή ήταν τόσο έντονη που είναι αδύνατο να περιγραφεί με λέξεις.

Κάποιος πρέπει να έχει κατά νου ότι υπάρχει επίσης ένας μεγάλος πληθυσμός μη μουσουλμανικών Ιρανών, και γι ‘αυτούς, η ετήσια κατάθλιψη είναι τόσο φοβισμένη και περιφρονημένη. Για εβδομάδες στο τέλος, ο πληθυσμός του Ιράν γλιστρά σε κατάσταση σκοτεινού που είναι τόσο μεταδοτική όσο είναι ελκυστική και για μη μουσουλμάνους, είναι μια φρικτή ταλαιπωρία.

Μία μη μουσουλμανική ιρανική κοπέλα μας είπε:

“Το Shiraz είναι συνήθως μια εκπληκτική πόλη, δημοφιλής για την ποίηση και τον πολιτισμό όπου οι άνθρωποι παίζουν μουσική στους δρόμους. Αλλά κατά τη διάρκεια της Ashura, όλοι αναμένεται να θρηνήσουν και η διασκέδαση παύει να υπάρχει για εβδομάδες στο τέλος. ”

Ως επισκέπτες, βρήκαμε ότι οι τελετές είναι πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά μπορούμε να κατανοήσουμε τις δυσκολίες που πρέπει να επιβάλλουν οι ετήσιες διαταραχές στους μη μουσουλμάνους πολίτες της χώρας. Η Ashura όχι μόνο μας έχει διαφωτίσει στο επίπεδο της πίστης που εξακολουθεί να υπάρχει στο Ιράν, αλλά μας έδωσε επίσης μια καλύτερη εικόνα για το διαφορετικό θρησκευτικό δημογραφικό της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η Ashura δεν ήταν όλες οι μοίρες και η θλίψη. Τα βράδια, οι πλούσιοι δίνουν στους φτωχούς σε μια φανταστική απεικόνιση της γενναιοδωρίας. Τα δωρεάν γεύματα βρίσκονται σε κάθε γωνιά, όπου οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχείων μαγειρεύουν τεράστιες δεξαμενές φαγητού και το παραδίδουν στους δρόμους. Στο Kerman, ήμασταν αρκετά τυχεροί για να συμμετάσχουμε σε αυτό το μέρος της Ashura και είμαστε ευτυχείς που το κάναμε.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μας ήταν ένας από τους τυχερούς ανθρώπους που είναι αρκετά εύποροι για να δώσουν φαγητό. Θυσιάστηκαν 6 αρνιά που μαγειρεύονταν σε ένα στιφάδο σε 3 μαζικά καζάνια. Βοηθήσαμε να μαγειρέψουμε το φαγητό και στη συνέχεια να το παραδώσουμε το επόμενο πρωί.

Συνολικά σε όλη μας την εμπειρία με την Ashura ήρθε με μικτά συναισθήματα. Μάθαμε ότι η κουλτούρα του μαρτυρίου στο Ιράν εξακολουθεί να είναι τόσο ζωντανός όσο ποτέ. Παρατηρήσαμε ένα εξαιρετικό επίπεδο πίστης που είναι ενδεχομένως απαράμιλλη οπουδήποτε αλλού στη Γη και μάθαμε επίσης για τον μη μουσουλμανικό ιρανικό πολιτισμό κατά τη διάρκεια των τελετών. Παρόλο που ήταν συχνά μια βαθιά ζοφερή, κηδεία όπως η άσκηση, η Ashura ήταν ένα μάτι-ανοιχτό για εμάς και είμαστε ευτυχείς που ήμασταν εδώ για να το βιώσουμε.

Μπορείτε να σκεφτείτε να χτυπήσετε τον εαυτό σας με αλυσίδες για να τιμήσετε έναν πεσμένο ήρωα;

Έχετε δει ποτέ κάτι τέτοιο;

Πώς θα το αντιμετωπίζετε ως μη μουσουλμανικό τοπικό;

Πείτε μας παρακάτω.

Οπως αυτό? Κάντε το! ;

Αποποίηση ευθυνών: Οι κατσίκες στο δρόμο είναι ένας συνεργάτης του Αμαζονίου και επίσης θυγατρική για μερικούς άλλους λιανοπωλητές. Αυτό υποδεικνύει ότι κερδίζουμε προμήθειες εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο στο ιστολόγιό μας και αγοράζετε από αυτούς τους λιανοπωλητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

TNN: Αναπτύξτε με SEO – ακριβώς πώς να δείτε στο YouTubeTNN: Αναπτύξτε με SEO – ακριβώς πώς να δείτε στο YouTube

Θέλατε να παράγετε ένα κανάλι YouTube, ωστόσο ήταν πολύ τρομοκρατημένο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία; Έχετε ένα κανάλι, ωστόσο δεν έχετε δει κανένα είδος ανάπτυξης; Λοιπόν παραδοχή τι … δεν

Η επιζήμια χιονοθύελλα Nemo στη Νέα Υόρκη και η ΒοστώνηΗ επιζήμια χιονοθύελλα Nemo στη Νέα Υόρκη και η Βοστώνη

περιπετειώδη η Kate αποτελείται από συνδέσμους θυγατρικών. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω αυτών των συνδέσμων, θα κερδίσω μια προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ευχαριστώ! Μοιραστείτε στο Twitter Μοιραστείτε στο