Kaohsiung to Taichung: Με λεωφορείο & με τρένο (THSR & Tra)

μαζί με άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Kaohsiung και το Taipei, το Taichung βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ταϊβάν. Παρόλο που δεν υπάρχει άμεση πτήση από τις Φιλιππίνες προς το Taichung, η θέση του – μεταξύ του Kaohsiung στο νότιο τμήμα και της Ταϊπέι στο βόρειο τμήμα – το καθιστά διαθέσιμο από κάθε πύλη.

Εάν εισέρχεστε στην Ταϊβάν μέσω του Kaohsiung, θα φτάσετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Kaohsiung, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο μετά το αεροδρόμιο Taoyuan Taiwan. Εάν προέρχεστε από τις Φιλιππίνες, η Air Asia Philippines θα σας συνδέσει με το Kaohsiung από τη Μανίλα, το Cebu και τον Clark.

Αναζητήστε φτηνές πτήσεις εδώ!

Το επόμενο βήμα είναι να φτάσετε από το Kaohsiung στο Taichung. Εδώ είναι πώς να το κάνετε αυτό με τρένο ή με λεωφορείο.

Τι καλύπτεται σε αυτόν τον οδηγό;

Αεροδρόμιο Kaohsiung προς Taichungby Trainvia thsr
Μέσω του Tra

Kaohsiung City Center στο Taichungby Trainvia thsr
Μέσω του Tra

Με διαδρομές Busbus
Άλλες πληροφορίες

Τα κορυφαία ξενοδοχεία στο TaichungSearch για πολύ περισσότερα ξενοδοχεία Taichung!

Περισσότερες ιδέες για το YouTube ⬇️⬇ΡΙENTHINE DESSICES:

Αεροδρόμιο Kaohsiung στο Taichung

Με το τρένο

Το σιδηροδρομικό σύστημα στο Kaohsiung είναι πολύ αποτελεσματικό, συνδέοντας τις κρίσιμες περιοχές μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών ανταλλαγής σιδηροδρόμων και του αεροδρομίου Kaohsiung. Η κόκκινη γραμμή Kaohsiung MRT συνδέει το αεροδρόμιο με το σιδηροδρομικό σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας της Ταϊβάν (THSR) στο σταθμό Zuoying και στους σιδηρόδρομους της Ταϊβάν (TRA) στο κεντρικό σταθμό Kaohsiung.

Μέσω του THSR

Από το Διεθνές Αεροδρομικό Σταθμό Kaohsiung (R4), πάρτε το MRT στο σταθμό Zuoying (R16). Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 30 λεπτά. Ο ναύλος είναι $ 50.

Από το σταθμό Zuoying (R16), μεταφέρετε σε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας στο σταθμό Zuoying HSR στο σταθμό Taichung HSR. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου μία ώρα. Ο ναύλος είναι NT $ 765 – NT $ 1390, ανάλογα με την τάξη καθίσματος.

Συνολικός χρόνος ταξιδιού: Περίπου 80 λεπτά
Αεροδρόμιο Kaohsiung προς Zuoying HSR Fare: NT $ 50.
Zuoying HSR στο Taichung HSR Fare: NT $ 765 (μη κατατεθείσα), NT $ 790 (πρότυπο) ή NT $ 1390 (Business)
Λειτουργία ώρας: Η κανονική ώρα λειτουργίας για τις υπηρεσίες μεταφοράς, ειδικά τα τρένα THSR και TRA είναι από τις 6:00 π.μ. έως τις 11:30 μ.μ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο σταθμός Taichung HSR βρίσκεται στο outskirt της πόλης στην περιοχή Wuri. Μπορείτε να φτάσετε στο κέντρο Taichung από δωρεάν λεωφορείο ή με τακτική αμαξοστοιχία μέσω του σταθμού Xinwuri Tra. Υπάρχει ένα πέρασμα στο δεύτερο επίπεδο του σταθμού Taichung HSR στο σταθμό Xinwuri Tra. Ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ του σταθμού Xinwuri Tra στον σταθμό Taichung Tra είναι 11-15 λεπτά. Ο ναύλος είναι $ 15.

✅ Πάρτε το εισιτήριο Kaohsiung-Taichung thsr εδώ

Μέσω του Tra

Από το Διεθνές Αεροδρομικό Σταθμό Kaohsiung (R4), πάρτε το MRT στον κεντρικό σταθμό Kaohsiung (R11). Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 20 λεπτά. Ο ναύλος είναι $ 35.

Από τον κεντρικό σταθμό Kaohsiung (R11), μεταφέρετε σε ένα τρένο TRA στο σταθμό Kaohsiung tra στο σταθμό Taichung Tra. Ο χρόνος ταξιδιού είναι 2,5 έως 4 ώρες. Ο ναύλος είναι $ 300 – NT $ 470, ανάλογα με τον τύπο της αμαξοστοιχίας.

Συνολικός χρόνος ταξιδιού: 3-4 ώρες
Αεροδρόμιο Kaohsiung προς Kaohsiung Κύριος ναύλος: NT $ 35.
Kaohsiung tra στο taichung tra fare: nt $ 301 (συνηθισμένο τρένο) ή nt $ 469 (express train)
Λειτουργία ώρας: Η κανονική ώρα λειτουργίας για τις υπηρεσίες μεταφοράς, ειδικά τα τρένα THSR και TRA είναι από τις 6:00 π.μ. έως τις 11:30 μ.μ.

Σημείωση: Ο σταθμός Taichung Tra βρίσκεται στην καρδιά του Taichung CBD στην κεντρική περιοχή.

Μπορείτε να κλείσετε ένα εισιτήριο TRA online. Διαβάστε: Πώς να κάνετε κράτηση Taiwan Train Online!

Κέντρο πόλης Kaohsiung στο Taichung

Εάν περάσατε μια μέρα ή δύο στο Kaohsiung πριν κατευθυνθείτε στο Taichung, μπορείτε να πάρετε το THSR μέσω του σταθμού Zuoying ή του TRA μέσω του κεντρικού σταθμού Kaohsiung.

Με το τρένο

Μέσω του THSR

Από το σταθμό Zuoying HSR, πάρτε το τρένο στο σταθμό Taichung HSR. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου μία ώρα. Ο ναύλος είναι NT $ 765 για ένα καθίσματα που δεν διατηρούνται, NT $ 790 για ένα τυποποιημένο κάθισμα και NT $ 1390 για ένα κάθισμα υπηρεσίας. Ο σταθμός Taichung HSR βρίσκεται έξω από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Wuri. Μπορείτε να πάρετε το δωρεάν λεωφορείο με λεωφορείο προς την πόλη ή να διασχίσετε το πέρασμα που συνδέει το σταθμό Taichung HSR και το σταθμό Xinwuri Tra. Ο ναύλος από το Xinwuri Tra στο Taichung Tra είναι $ 15. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 15 λεπτά.

Μέσω του Tra

Από το σταθμό Kaohsiung Tra, πάρτε το τρένο στο σταθμό Taichung Tra. Υπάρχουν δύο τύποι – τα συνηθισμένα τρένα και τα εκφράζουν τρένα. Ο χρόνος ταξιδιού είναι 2,5 έως 4 ώρες, ανάλογα με τον τύπο της αμαξοστοιχίας. Ο ναύλος είναι $ 301 για το συνηθισμένο ναύλο αμαξοστοιχίας και το NT $ 469 για το Express Train Fare. Ο σταθμός Taichung Tra βρίσκεται στην κεντρική περιοχή, ιδανική στην καρδιά της Taichung City.

Με λεωφορείο

Είτε θα κατευθυνθείτε κατευθείαν στο Taichung είτε θα περάσετε μια μέρα ή δύο στο Kaohsiung πρώτα, η λήψη του λεωφορείου είναι η καλύτερη επιλογή αν φτάσετε στο Kaohsiung γύρω στα μεσάνυχτα. Ορισμένες από τις αξιόπιστες εταιρείες ιδιωτικών λεωφορείων που εκμεταλλεύονται τη διαδρομή Kaohsiung-Taichung είναι το Ubus, το δωρεάν Bus Bus Corp., η Guo-Guang (Kuo-Kuang) Bus, η Citi Air Bus και το λεωφορείο Aloha μεταξύ άλλων.

Διαδρομές λεωφορείων

Ubus #1621 για το σταθμό Zhonghua – Taichung Tra Station

Kuo-Kuang #1872 για το σταθμό Kaohsiung-Taichung (σταθμός Chaoma)

Σημείωση:e είναι μόνο μερικές από τις επιλογές. Υπάρχουν άλλες διαδρομές λεωφορείων από άλλα σημεία στο Kaohsiung στο Taichung.

Άλλες πληροφορίες

Χρόνος ταξιδιού: Περίπου 3 ώρες

Ναύλος: NT $ 240-350

Λειτουργία ώρας: 6:00 π.μ. – 11:30 μ.μ. (κανονική) / μετά τις 11:30 μ.μ. – 6:00 π.μ. (μεσάνυχτα)

Για πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λεωφορείο αυτοκινητοδρόμων της Ταϊβάν, ελέγξτε το λεωφορείο της Ταϊβάν.

Εάν το ταξιδιωτικό σας σχέδιο απαιτεί να χρησιμοποιήσετε συχνά το τρένο, ίσως θελήσετε να πάρετε μια εύκολη κάρτα ή IPAS. Αυτές είναι επαναφορτιζόμενες κάρτες χωρίς επαφή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη μεταφορά, ορισμένες αγορές λιανικής και άλλες υπηρεσίες στην Ταϊβάν. Αυτό είναι βολικό επειδή δεν χρειάζεται να αγοράσετε εισιτήριο κάθε βόλτα. Απλά πρέπει να φορτώσετε ξανά μία ή δύο φορές. Μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο και τα βολικά καταστήματα για NT $ 100 συν το φορτίο σας. Το καλύτερο πράγμα για το Taichung είναι ότι ο ναύλος λεωφορείου είναι δωρεάν μέσα σε 10 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας την εύκολη κάρτα ή το IPAS.

Κορυφαία ξενοδοχεία στο Taichung

Moving Star Hotel. Ελέγξτε τις τιμές και τη διαθεσιμότητα! ✅

Petrichor Hotel. Ελέγξτε τις τιμές και τη διαθεσιμότητα! ✅

53 ξενοδοχείο. Ελέγξτε τις τιμές και τη διαθεσιμότητα! ✅

Shin Sei Bashi Hotel. Ελέγξτε τις τιμές και τη διαθεσιμότητα! ✅

Αναζητήστε πολύ περισσότερα ξενοδοχεία Taichung!

2020 • 8 • 23

Περισσότερες ιδέες για το YouTube ⬇ΡΙΤΑ

Σχετικές αναρτήσεις:

6 προορισμοί για επίσκεψη στην Ταϊβάν εκτός από την Ταϊπέι

Superstar Παρθένος: Οδηγός κρουαζιέρας για τους πρώτους χρονομετρητές (τι να περιμένετε)

Δείγμα ταξιδιωτικού σχεδίου της Ταϊβάν (4-5 ημέρες)

Zhongshe / Chungshe Flower Market: Travel Guide + Πώς να φτάσετε εκεί (Taichung, Ταϊβάν)

Rainbow Village στο Taichung, Ταϊβάν: Οδηγός ταξιδιού + Πώς να φτάσετε εκεί

Chun Shui Tang Bubble Milk Tea Original Shop: Μενού, ώρες, Πώς να φτάσετε εκεί

Taipei to Taichung by Bus & By Train: Από το κέντρο της Taipei & Taoyuan Airport

Οδηγός ταξιδιού Hualien Taiwan με δρομολόγιο προϋπολογισμού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Ένα Σαββατοκύριακο στο Bohol: Δείγμα ταξιδιωτικού σχεδίου καθώς και σχέδιο προϋπολογισμούΈνα Σαββατοκύριακο στο Bohol: Δείγμα ταξιδιωτικού σχεδίου καθώς και σχέδιο προϋπολογισμού

Bohol είναι μια από τις καλύτερες τοποθεσίες που έχω επισκεφθεί. Η επαρχία έχει τόσα πολλά, τόσο πολύ να προσφέρει. Μείναμε εκεί για 4 ημέρες, καθώς και υπήρχαν ακόμα πολλές τοποθεσίες

15 κρίσιμα πράγματα που πρέπει να κατανοήσουμε πριν ταξιδέψω στο Μίτσιγκαν15 κρίσιμα πράγματα που πρέπει να κατανοήσουμε πριν ταξιδέψω στο Μίτσιγκαν

τώρα που είμαι σχεδόν πάνω από το Hill (ακαθάριστο), έχω κατοικήσει σε όποτε ζώνη στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από το γεγονός ότι έχω αρχίσει να απαντώ “Γη”, όταν κάποιος

Βήμα στο Saguenay, το χειμερινό Wonderland της σεζόν του ΚεμπέκΒήμα στο Saguenay, το χειμερινό Wonderland της σεζόν του Κεμπέκ

“Terrace L’Hiver” Φωτογραφική πίστωση: Cap Au Leste Όταν αφορά το χειμώνα, αυτό το καναδικό gal λέει: “Αν δεν μπορείτε να νικήσετε, να συμμετάσχετε!” Έτσι, αν και η χειμερινή περίοδος δεν