Ο νέος μου στόχος: 101 UNESCO Παγκόσμια Κληρονομιά μέχρι το 2014

Η περιπετειώδη Kate περιλαμβάνει συνδέσμους θυγατρικών. Εάν κάνετε μια αγορά με αυτούς τους συνδέσμους, θα κάνω μια αποζημίωση χωρίς πρόσθετη δαπάνη σε εσάς. Ευχαριστώ!

Μοιραστείτε στο Twitter
Μοιραστείτε στο Facebook
Μοιραστείτε το email

Πριν από μερικούς μήνες, επέλεξα να συγκεντρώσω τις περιοχές της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που έχω επισκεφτεί. Η συνολική? 51. Μπορείτε να δείτε την πλήρη καταχώριση εδώ.

Ένας εξαιρετικά αξιοσέβαστος αριθμός, καθώς και αυτός που θα έπρεπε να είμαι χαρούμενος. Αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο θα μπορούσε να είναι, σκεφτόμαστε ακριβώς πόσο ταξιδεύω. Ποτέ δεν έχω αναζητήσει ενεργά ιστότοπους της UNESCO. Πάντα έχω πέσει σε αυτά τυχαία.

Απαιτώ να πάω σε πολύ περισσότερα – για δύο λόγους. Το πρώτο είναι ότι οι τοποθεσίες της UNESCO είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους θησαυρούς που έχει να προσφέρει ο κόσμος. Και ο δεύτερος, λιγότερο εμφανής λόγος είναι ότι η μετάβαση σε μεγάλες προσφορές τοποθεσιών μπορεί να κάνει τη διαφορά για μένα καριέρα. Το αόρατο έργο ενός συγγραφέα ιστολογίου πλήρους απασχόλησης είναι ότι είμαι συνεχώς pitching τον εαυτό μου τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στις δημοσιεύσεις. Οι πολύ περισσότερες χώρες καθώς και οι τοποθεσίες της UNESCO που έχω πάει, το πολύ περισσότερο μπορώ να επωφεληθώ ως εμπειρογνώμονας ταξιδιού, καθώς και αυτό που παίζει απευθείας στις μελλοντικές ευκαιρίες επαγγέλματός μου.

Έτσι, έχω πάρει μια φιλόδοξη αποστολή: θα πάω σε 50 πολύ περισσότερους χώρους παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, φέρνοντας το συνολικά μου σε 101.

Τι είναι οι περιοχές της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO;

Οι χώροι παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO είναι ειδικές περιοχές που επιλέγονται από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που θα οριστεί από τη φυσική ή πολιτιστική τους κληρονομιά. Η απόκτηση της παγκόσμιας κληρονομιάς μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά για τις χώρες που τους κρατούν, καθώς παίρνουν μεγάλες προσφορές χρηματοδότησης, καθώς και για τις μεγάλες προσφορές επισκεπτών ως αποτέλεσμα.

Υπάρχουν επί του παρόντος 962 τοποθεσίες συνολικά: 188 φυσικά, 745 πολιτιστικά, καθώς και 29 μικτά. Η Ιταλία έχει τα περισσότερα (47), που συμμορφώνεται με την Ισπανία (44) καθώς και την Κίνα (43). Μπορείτε να δείτε την πλήρη καταχώριση εδώ.

Πολλοί από τους φίλους μου είναι λάτρεις της UNESCO – κανένας πολύ περισσότερο από τον Gary από τα πάντα παντού. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε οδικό ταξίδι στη Γερμανία που πηγαίνει σε όλες τις γερμανικές τοποθεσίες της UNESCO που δεν έχει δει ακόμα.

Οι προτιμώμενες ιστοσελίδες μου μέχρι στιγμής

Από την άποψη των φυσικών τοποθεσιών, είναι δύσκολο να νικήσουμε τη μεγαλοπρεπή, ζωντανή έρημο του Wadi Rum στην Ιορδανία. Η Cappadocia στην Τουρκία ήταν επίσης θεαματική.

Όσον αφορά την πολιτιστική, δύο αμέσως ξεχωρίζουν: η Αλάμπρα στην Ισπανία, για την αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια της. Είναι ένα από τα λίγα μνημεία που με έφεραν σχεδόν σε δάκρυα. Ότι καθώς και η παλιά γέφυρα του Μόσταρ, Βοσνία. Αφού ανακάλυψε την ιστορία του Mostar καθώς και ακριβώς πώς η διαμάχη αντηχεί σήμερα, δεν βλέπω ακριβώς πώς ο καθένας δεν μπορούσε να το βάλει στην κορυφή της λίστας του.

Πολλά “ιστορικά κέντρα” πόλεων που έχω πάει είναι στη λίστα – Φλωρεντία, Ντουμπρόβνικ, Πράγα, Πόλη του Κεμπέκ. Μερικά από τα αγαπημένα μου: Evora, Πορτογαλία, καθώς και τις παλιές και νέες πόλεις του Εδιμβούργου.

Πώς θα το κάνω

Έχω περάσει τους προορισμούς όπου θα ταξιδεύω με το τέλος του έτους – καθώς πιστεύω ότι υπάρχει μια εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να μπορέσω να ενισχύσω τη συνολική μου καταμέτρηση σε 101. Εδώ θα ξεκινήσω:

Ι. Αγγλία

Πάω να επωφεληθώ από τη ζωή στο Λονδίνο, καθώς και να δω τις τοποθεσίες της UNESCO που δεν έχω επισκεφτεί ακόμα. Πιστεύω ότι μερικές ημερήσιες εκδρομές στο Canterbury (για τον καθεδρικό ναό του Canterbury καθώς και τις άλλες εκκλησίες του) καθώς και η Οξφόρδη (για το παλάτι Blenhelm) είναι εντάξει. Επίσης, δεν έχω δει μερικές τοποθεσίες στο Λονδίνο: Maritime Greenwich καθώς και Kew Gardens (που θα αναβληθώ μέχρι αργότερα αυτή την άνοιξη, όταν τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν).

Ii. Ιστοσελίδες Benelux

Τον Μάιο, θα πάω στην περιοχή Benelux – το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, καθώς και το Λουξεμβούργο – καθώς και εγώ σχεδιάζω να δω πολύ περισσότερα sites εκεί. Έχω ήδη δει το LA Grand Place of Brussels καθώς και το ιστορικό κέντρο του Brugge, ωστόσο σίγουρα σχεδιάζω να προσθέσω την παλιά συνοικία της πόλης του Λουξεμβούργου, τον ήχο του καναλιού του 17ου αιώνα του Άμστερνταμ, της αμυντικής γραμμής του Άμστερνταμ, καθώς και Στην ιδανική περίπτωση θα έχω χρόνο να επιστρέψω στις Βρυξέλλες καθώς και να προσθέσω τοποθεσίες όπως το Stoclet Home καθώς και τα αρχοντικά του Victor Horta.

Iii. Emilia-Romagna καθώς και κοντά

Λατρεύω την περιοχή της Emilia-Romagna της Ιταλίας, καθώς και για να περάσω μερικές εβδομάδες εκεί φέτος. Η Emilia-Romagna είναι πλούσια με τοποθεσίες της UNESCO: η πόλη της Ferrara, οι πρώτες χριστιανικές τοποθεσίες της Ραβέννας, καθώς και ο καθεδρικός ναός στη Modena. Σάντουιτς είναι το μικρό έθνος του Σαν Μαρίνο.

Αν παρατείνω τη διαμονή μου, μπορώ να επιθεωρήσω τις τοποθεσίες λίγο έξω από την Εμίλια-Ρομεγνα: οι πόλεις της Μάντοβας (Μάντουα), Βερόνα, επίσηςnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post