Την ημέρα που … πήρα το SPAT από μια ινδονησιακή γυναίκα

, backpacking μέσω της Ινδονησίας και είχα ένα από τα χειρότερα κρυολογήματα που είχα ποτέ. Είχα μια λοίμωξη στο λαιμό, η οποία κατά την επαγγελματική μου γνώμη είχε να κάνει με το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος στην Ινδονησία καπνίζει – είτε υπάρχουν παράθυρα ανοιχτά, είτε όχι!

Είχα πονόλαιμο για μερικές εβδομάδες και η φωνή μου θα έρθει και θα πάει όπως ευχαρίστησε.

Έπινα το σωματικό μου βάρος σε τσάι τζίντζερ και μελιού, δοκιμάσαμε τοπικές θεραπείες σάλτσας σόγιας αναμεμειγμένο με σκόρδο και τσίλι (έπιναν σαν πλάνο), αναρροφάται σε πολλές παστίλιες στο λαιμό, τσαλακωμένο με αλμυρό νερό, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε.

Κάναμε το δρόμο μας στο Bukit Lawang στο νησί της Σουμάτρας και εξακολουθούσα να ασχολείται με φωνή. Εγκαταστάσαμε και κάθισαμε έξω με τον ιδιοκτήτη του ξενώνα, ο οποίος ήταν μια πολύ μεγάλη ινδονησιακή γυναίκα – που δεν παρατηρήθηκε συνήθως στην Ινδονησία ή στην Ασία για αυτό το θέμα. Μιλούσαμε και ανησυχεί για τα προβλήματα του λαιμού μου.

Προβολή από το δωμάτιό μας στο Bukit Lawang, όχι κακό, hey;!
Την και άλλες λίγες τοπικές γυναίκες μιλούσαν, με κοίταζαν … συζητώντας περαιτέρω, κοιτάζοντάς μου ξανά. Όλα τα οποία δεν κατάλαβα.

Ο ιδιοκτήτης άρχισε να μασάει μερικά βότανα και άψητα σπόρους ρυζιού. Έσφιξε το στόμα της γεμάτο, μασώντας και σάλτσα με κομμάτια ρυζιού και πράσινο που τρέχει κάτω από το πρόσωπό της. Μασμένος για περίπου 20 λεπτά και έκανε μια ακαθάριστη πάστα στο στόμα της. Ήταν αρκετά το θέαμα.

Χωρίς προειδοποίηση, άρπαξε το κεφάλι μου και το γύρισε πίσω. Δεν είχα χρόνο να αντιδράσω – αλλά δεν θα μπορούσε να με προετοιμάσει κανένα χρονικό διάστημα για αυτό που επρόκειτο να συμβεί.

Έσπασε το μαστίγιο σε όλο το λαιμό και το λαιμό μου!

α) Δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χέρια της για να εφαρμόσει την αλοιφή, αντί να μου φτύνει;

β) Δεν θα μπορούσε να ρωτήσει αν το ήθελα;

γ) ακαθάριστο!

Αναισθητοποιήσαμε, γκρεμίζονταν και προσπαθώντας να μην ρίξω, σηκώθηκα και έτρεξα στο μπάνιο για να ξεπλύσω τη σούβλα και το μούχλα.

Όταν επέστρεψα, καθαρίστηκα και τραυματίστηκα, μεταφράστηκε ότι ήθελα να αφήσω το μείγμα να σκληρύνει στο λαιμό μου και να το κρατήσω για μερικές ώρες. Κάτι τέτοιο θα είχε κάνει τη φωνή μου να επιστρέψει. Χα!

Είμαι όλοι για φυσικές, φυτικές θεραπείες για ασθένεια, αλλά αυτό ήταν σίγουρα διασχίζει τη γραμμή για μένα. Πήρα μερικές ακόμα παστίλιες και μόλις αφήσαμε την Ινδονησία, η φωνή μου επέστρεψε … και η μνήμη αυτής της μοιραίας ημέρας θα κολλήσει στο μυαλό μου για πάντα.

Περισσότερα: Την ημέρα που ….

Προβολές από ένα ηφαίστειο στο Sunrise (Μπαλί)

Εξερευνήστε το Μπαλί στα 20 δολάρια την ημέρα!

Όπως αυτή η ανάρτηση; Κάντε το!

Αποποίηση ευθυνών: Οι κατσίκες στο δρόμο είναι ένας συνεργάτης του Αμαζονίου και επίσης θυγατρική για μερικούς άλλους λιανοπωλητές. Αυτό σημαίνει ότι κερδίζουμε προμήθειες εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο στο ιστολόγιό μας και αγοράζετε από αυτούς τους λιανοπωλητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Μια περιπέτεια Sunshine Coast, μια προεπισκόπηση του Μπρίσμπεϊν και ένα συνέδριο της Μελβούρνης με 420 οινοπνευματοποιούςΜια περιπέτεια Sunshine Coast, μια προεπισκόπηση του Μπρίσμπεϊν και ένα συνέδριο της Μελβούρνης με 420 οινοπνευματοποιούς

πιθανώς τόσο υποτιμητικό όσο είναι κοινό, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σκληρά. Για την ταξιδιωτική βιομηχανία, έπρεπε να έρθουμε σε μια πλήρη στάση. Αλλά λίγο σαν λεωφορεία, όλα τα