Μια υπέροχη μέρα στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου

η περιπετειώδης Kate αποτελείται από συνδέσμους θυγατρικών. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω αυτών των συνδέσμων, θα κερδίσω μια προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ευχαριστώ!

Μοιραστείτε στο Twitter
Μοιραστείτε στο Facebook
Μοιραστείτε στο Pinterest
Μοιραστείτε το email

Το Κέιπ Τάουν, όπως έχω πει ξανά και ξανά, είναι μια από τις πολλές εκπληκτικές πόλεις του κόσμου. Αλλά για να εκτιμήσετε πραγματικά αυτή την ομορφιά, πρέπει να ξεπεράσετε τα όρια της πόλης – έξω από τη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, η οποία φιλοξενεί πολλά εκπληκτικά αξιοθέατα.

Περάσαμε τη δεύτερη ολόκληρη μέρα μας στο Cape Town Tooling γύρω από τις κορυφαίες τοποθεσίες αυτής της θαυμάσιας περιοχής – και μου έσκασε πόσο εξαιρετικό ήταν.

Κόλπος

Η πρώτη μας στάση ήταν σε ένα σημείο επιφυλακής με θέα στο Hout Bay, ακριβώς νότια του Κέιπ Τάουν. Το Hout Bay είναι μια πόλη στο δικό του ιδανικό και θεωρείται στην πραγματικότητα ένα μικρόκοσμο της Νότιας Αφρικής λόγω της εθνοτικής και κοινωνικοοικονομικής ποικιλομορφίας του.

Εάν προσπαθείτε να βρείτε κάπου διαφορετικά για να μείνετε στο Κέιπ Τάουν, κάπου λιγότερο φρενήρη, ο κόλπος Hout μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Και υπάρχει αυτή η γοητευτική έκταση της λευκής παραλίας!

Η θέα του κόλπου Hout ήταν αξέχαστη, αλλά αυτή η άποψη από την άλλη πλευρά ίσως ήταν ακόμα καλύτερη!

Boulders Beach

Πιγκουίνοι σε μια παραλία. Πραγματικοί πιγκουίνοι σε μια παραλία !!!

Αχ. Αυτό το είδος έκρηξε από μένα. Πραγματικά, αν τα σενάρια σας καταλάβουν ότι μπορείτε να δείτε μόνο έναν μόνο προορισμό στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, να το κάνετε Boulders Beach. Πού αλλού στον κόσμο μπορείτε να δείτε τους πιγκουίνους να παίζουν σε μια παραλία;

Είδαμε δεκάδες πιγκουίνες που κρέμονται στην παραλία, συχνά κουράζουν μαζί σε ομάδες των τριών, συχνά ακόμη και χαμογελώντας ο ένας τον άλλον! Πολύ πολύ πιο κρυμμένα κάτω από τα διοικητικά συμβούλια και μας κοίταζαν με τις πιο γοητευτικές εκφράσεις.

Υπάρχει ένα μονοπάτι για τους τουρίστες να ακολουθήσουν, αλλά οι παραλίες είναι αυστηρά εκτός ορίων, έτσι ώστε οι πιγκουίνες να μπορούν να ζουν ειρηνικά.

Από καιρό γνωρίζω ότι οι πιγκουίνοι έζησαν στη Νότια Αφρική, αλλά αυτό ήταν ακόμα μια τέτοια απόλαυση. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν μόνο να δουν πιγκουίνους στην άγρια ​​φύση αν πήγαν στην Ανταρκτική. Δεν είναι αλήθεια! Είναι πολύ πιο κοντά από ό, τι νομίζετε.

Δεν μπορούσα να ξεπεράσω την έκκληση αυτού του τμήματος της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, ακόμη και τις όχι τόσο διάσημες απόψεις από την παραλία Boulders στην απόσταση.

Και μόνο σε περίπτωση που ξεχνάτε ότι είστε στην Αφρική – ίσως να κρατήσετε μερικούς μπαμπουίνους που τρέχουν μπροστά και πίσω απέναντι από το δρόμο!

Ακρωτήριο

Η επόμενη στάση μας ήταν το νοτιοδυτικό σημείο στην Αφρική – το Cape Point, το οποίο φιλοξενεί το φημισμένο ακρωτήριο της καλής ελπίδας.

Δεν είχα σκεφτεί πολύ το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, θεωρώντας ότι η τέταρτη τάξη (το έτος που μελετήσαμε τους εξερευνητές). Αυτό το αισιόδοξο όνομα ήταν ένας σκληρός δείκτης για τους ναυτικούς, όπου οι τραχίες θάλασσες έκαναν ιστιοπλοΐα γύρω από την κάτω ιδέα της Αφρικής αρκετά δύσκολη.

Με τον καιρό σαν αυτό, ποτέ δεν θα το γνωρίζατε.

Αναρριχηθήκαμε στον φάρο στην κορυφή, σημειώνοντας πόσο μακριά ήμασταν από τον υπόλοιπο κόσμο.

Εάν θέλετε να κατεβείτε σε αυτή την όμορφη, απομονωμένη παραλία στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, θα πρέπει να πετάξετε κάτω. Ακούω την κατάψυξη του νερού, αλλά αυτό είναι μια τιμή που πληρώνετε για μια άποψη που είναι υπέροχη!

Θα ήθελα πολύ να περάσω πολύ περισσότερο χρόνο γύρω από την πεζοπορία.

Στην άλλη πλευρά ήταν το Cape Point. Αυτή η περιοχή αποτελεί μέρος της προστατευόμενης περιοχής Floral της περιοχής του Ακρωτηρίου, ενός ειδικού οικοσυστήματος που έγινε η 49η θέση της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Κέιπ Τάουν με ελικόπτερο

«Πόσο καιρό είναι η βόλτα πίσω στο Κέιπ Τάουν;»

“Χρειάζεται περίπου μία ώρα”, μας είπε ο Ντέιβιντ.

Ήταν στην πραγματικότητα μια ώρα; Ποτέ δεν θα μάθω. Επειδή ακριβώς έξω από το Cape Point ήταν ένα ελικόπτερο που περίμενε να μας οδηγήσει στους αμπελώνες της Κωνσταντίας!

Ήμασταν giddy με ενθουσιασμό – δεν είχαμε ιδέα ότι αυτό ήταν μέρος του ταξιδιού μας! Τι καταπληκτική έκπληξη.

Ετοιμος για απογείωση!

Το να δεις τη χερσόνησο του Ακρωτηρίου από τον αέρα ήταν απολύτως απίστευτη. Το τοπίο γύρω εδώ είναι εξαιρετικά διαφορετικό – ήταν σαν να πετάς περίπου τρεις ή τέσσερις απολύτως διαφορετικές περιοχές του κόσμου.

Ξεκινήσαμε με την ολίσθηση κατά μήκος της εκπληκτικής ακτογραμμής.

Σύντομα στρογγυλοποιήσαμε μια γωνία και αρχίσαμε να πετάμε πάνω από τις παραλίες λευκής άμμου με έντονα κύματα.

Επικεφαλής στην ενδοχώρα, ανακαλύψαμε γειτονιές που χτίστηκαν σε οικόπεδα που περιβάλλεται από νερό, που μοιάζουν με κάτι που θα περίμενε κανείς να δει στη Φλόριντα.

Και σε φαινομενικά καθόλου χρόνο, μπήκαμε σε έναν διαφορετικό κόσμο – τα προάστια είχαν φύγει, οι παραλίες δεν ήταν πουθενά και αντ ‘αυτού περιβάλλεται από βουνά και αμπελώνες.

Προσγειώσαμε στην Κωνσταντία – ένα προάστιο ρυμούλκησης του ακρωτηρίουnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Εξοικονόμηση πράσινου σε οικολογικό κόλπο, WisconsinΕξοικονόμηση πράσινου σε οικολογικό κόλπο, Wisconsin

Ταξιδεύοντας σε ένα σχέδιο προϋπολογισμού δεν είναι εύκολο, ειδικά με μια οικογένεια. Περίπου μισή ημέρα με το αυτοκίνητο από τη Μινεάπολη, καθώς και από την Ινδιανάπολη, ο φιλικός προς το