Pinot Noir – γιατί είναι τόσο παρεξηγημένο + 9 από τα αγαπημένα μας

από το Bright Ruby με λαμπερά κόκκινα μούρα γεύσεις μέχρι βαθιά πορφυρά με αλμυρό και μπαχαρικό, το Pinot Noir είναι ένα εκπληκτικά διαφορετικό κρασί. Εδώ είναι εννέα σε όλο το φάσμα που αξίζει να εξερευνήσετε.

Πιθανώς μία από τις πιο παρεξηγημένες ποικιλίες κρασιού, ο Pinot Noir αγαπά να τρέξει τη δική του φυλή. Ακόμη και στο σημείο που το πίνετε από δύο διαφορετικά διαμορφωμένα γυαλιά με την αλλαγή της γεύσης του ίδιου pinot noir εντελώς.

Μάθαμε αυτό το τέχνασμα πριν από λίγα χρόνια.

Μας έκανε να αναρωτηθούμε πόσα μπουκάλια καλών pinot δεν είχαμε κάνει δικαιοσύνη για να χρησιμοποιήσουμε το λάθος stemware.

Και δεν είναι μόνο εμείς άτυχοι καταναλωτές που έχουν πρόβλημα με το Pinot Noir. Καθώς ο φίλος μας και ο λαμπρός κρασί Lisa McGuigan το βάζουν:

“Το Pinot Noir είναι ένας εξαιρετικός ερμηνευτής αν μπορείτε να το συμπεριφέρετε, τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο”.

Αλλά όταν μπορείτε να λυγίσετε αυτό το headstrong σταφύλι στη θέλησή σας (και έχετε το σωστό ποτήρι φυσικά), είστε ανταμείβονται με ένα από – αν όχι το πιο νόστιμο πολύπλευρο κρασί του οποίου το σύνθετο προφίλ γεύσης παραβιάζει το μεσαίο σώμα του.

Και αν έχετε την υπομονή και τη θέληση, θα σας επιστρέψει πολλές φορές, αν μπορείτε να αφήσετε να είναι για μια δεκαετία περίπου.

Πέρα από τη δική του ζωή, ο Pinot Noir συνεχίζει να κάνει καταπληκτικά πράγματα.

Ελέγξτε την αναθεώρησή μας για αυτό το αμερικανικό ενιαίο ουίσκι βύνης από το Westward Distillery έχει ηλικία για πάνω από δύο χρόνια σε πρώην βαρέλια Noir, φέρνοντας ένα εντελώς νέο βάθος γεύσεων στο ουίσκι.

Και αυτά τα τρία αυστραλιανά βιοτεχνικά πνεύματα που έχουμε γράψει είναι όλα αισθάνονται την επιρροή του Pinot Noir σε μια ποικιλία τρόπων.

Αλλά πίσω στην καρδιά του θέματος, εδώ είναι εννέα από τα αγαπημένα μας pinot noirs που πρέπει να ελέγξετε:

1. Λίζα McGuigan Platinum Collection Pinot Noir (2015) – Wrattonbully, SA

Στην πλουσιότερη, πιο τολμηρή πλευρά της γραμμής Pinot Noir, αυτό το κρασί δείχνει την επιδεξιότητα και την ικανότητα της Lisa με μια τόσο δύσκολη ποικιλία. Πλούσιο, μεταξένιο και έντονο, αυτό είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα της αλμυρής πλευράς του Pinot.

Τα σταφύλια έμειναν ολόκληρα, αλλά αποδυναμωμένα για ζύμωση για 20 ημέρες πριν πιέζουν και ωριμάζουν στην παλιά γαλλική βελανιδιά για εννέα μήνες. Αλλά έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν περισσότερα από αυτό!

Αγοράστε τη συλλογή Lisa McGuigan Platinum Pinot Noir εδώ.

2. De Beaurepaire Perceval Pinot Noir (2019) – Rylstone, NSW

Μεσαίο σώμα με πλούσιο κεράσι, ραβέντι, βατόμουρο, φράουλα και γη – καθώς και συμβουλές βανίλιας από τη δρυς, αυτό το κρασί είναι πολύ στο ύφος της Βουργουνδίας που θα βρείτε στη Γαλλία.

Η Burgundian Heritage της οικογένειας De Beaurepaire και το terroir του αμπελώνα είναι όσο το δυνατόν πιο στενή κεντρική-ανατολική Γαλλία, αυτός είναι ακριβώς ο στόχος τους. Αυτό το κρασί ξοδεύει 12 μήνες στη γαλλική δρυς, το 30% των οποίων βρίσκεται σε νέα βαρέλια.

Αγοράστε το de Beaurepaire Perceval Pinot Noir εδώ.

3. Holm Oak Pinot Noir Estate Grown (2021) – Tamar Valley, TAS

Αυτό το κρασί δροσερής κλίμακας έχει πινελιές φράουλας και άφθονο σκοτεινό κεράσι στη μύτη που οδηγεί σε ακόμα πιο κεράσι και πολύπλοκο μπαχαρικό στον ουρανίσκο. Οι ζουμερές, μεταξένιες υφές με ένα υπέροχο μακρύ φινίρισμα και καλή δομή υποδηλώνουν άφθονο δυναμικό κελάρι-bec Duffy, ο ιδιοκτήτης του Holm Oak-Winemaker-Suggests τουλάχιστον 10 χρόνια.

Αυτό το Pinot είναι κατασκευασμένο από σταφύλια που καλλιεργούνται με κτήμα στην κοιλάδα Tamar που ωριμάζουν στη γαλλική βελανιδιά-1/4 σε νέα, 3/4 σε βαρέλια ενός έως τέσσερις χρόνια για 10 μήνες.

Αγοράστε Holm Oak Pinot Noir εδώ.

4. Holm Oak Pinot Noir Protege (2022) – Tamar Valley, TAS

Πολύ διαφορετικό από το πικάντικο πικάντικο αμπελώνα του Holm Oak που έχουμε ήδη αναφέρει, το προστατευτικό είναι φτιαγμένο με τα μαλακά φρούτα του Pinot Noir στο μυαλό. Είναι επίσης το ελαφρύτερο στο σώμα αυτών των κρασιών.

Τα σταφύλια ζυμώνονται με τα δέρματα τους για 10 ημέρες χρησιμοποιώντας ζύμη που σκόπιμα αναδεικνύει τα αρωματικά φρούτα προς τα εμπρός. Το κρασί στη συνέχεια ωριμάζει σε δεξαμενές, έτσι δεν υπάρχει δρυς στο κόκκινο.

Το επίκεντρο αυτού του pinot είναι πολύ στο να είναι ελαφρύ και φωτεινό, και το τέλειο καθημερινό κρασί. Τούτου λεχθέντος, είναι ακόμα αρκετά τολμηρό για να αντέχει σε έντονο φαγητό, όπως το κρέας παιχνιδιών και το μπλε τυρί, οπότε δεν είναι ούτε συρρικνούμενο βιολετί.

Αγοράστε Holm Oak Prinot Pinot Noir εδώ.

5. Κλίμακα Ghost Rock Wines Pinot Noir (2020) – Cradle Coast, TAS

Αυτή η βιολογική επανάληψη μονής άποψης από ένα εκπληκτικό μικρό οινοποιείο της Τασμανίας δείχνει πόση σειρά Pinots έχουν. Τα ελαφριά λουλουδάτα αρώματα και ένα σαφές φωτεινό χρώμα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο σε αυτό που βρίσκεται μέσα σε αυτό το κρασί.

Εντυπωσιακά έντονο μπαχαρικό, πιπέρι, καπνός και δερμάτινο άλμα σε σας από την πρώτη SIP ακολουθούμενη από ζουμερή οξύτητα και κρεμώδη αίσθηση στο στόμα. Το φινίρισμα δεν κρέμεται πολύ καιρό, αλλά αυτό σας κάνει να θέλετε να πάρετε μια άλλη γεύση.

Τα σταφύλια για αυτό το κρασί καλλιεργούνται οργανικά σε ένα μικρό τετράγωνο δύο εκταρίων που διαχειρίζεται αμπελώνα για τις καλύτερες οργανικές πρακτικές και για να εξασφαλίσει ότι τα σταφύλια είναι σε άριστη κατάσταση στη συγκομιδή.

Αγοράστε το κλιματισμό του Ghost Rock Pinot Noir εδώ.

6. Tamar Ridge Reserve Pinot Noir (2019) – Tamar Valley, TAS

Τα πιο δροσερά κλίματα και το stonier terroir στην Τασμανία κάνουν πραγματικά το Pinot Noir, και το Tamar Ridge’s RΤο Eserve Pinot είναι ένα καταπληκτικό παράδειγμα αυτού. Τα σκοτεινά μούρα και τα δαμάσκηνα, τα μπαχαρικά και μια αλμυρή δομή στο κρασί δημιουργούν μια θαυμάσια ισορροπία με ένα υπέροχο μακρύ φινίρισμα.

Αυτό το περίπλοκο κρασί δεν είναι ένα ετήσιο πράγμα, όμως, με το Tamar Ridge να απελευθερώνει μόνο το αποθεματικό τους κυμαίνεται σε εξαιρετικά vintages, οπότε αξίζει να παρακολουθείτε για αυτά ειδικότερα.

Αγοράστε το Tamar Ridge Pinot Noir Reserve εδώ.

7. Howard Park Flint Rock Pinot Noir (2020) – Terrific Southern, WA

Από τη μεγαλύτερη περιοχή κρασιού της Αυστραλίας, αυτό το Pinot είναι ένα καταπληκτικό παράδειγμα της ποικιλίας: με κάποιο τρόπο ταυτόχρονα λεπτό και ισχυρό, με μια μαλακή μεταξιού και άφθονο από αυτό το σκοτεινό κεράσι.

Σταφύλια από δύο ξεχωριστές υποπεριφέρειες – Porongurup και Mount Barker, τα παλαιότερα επίπεδα υπογεγραμμάτων της χώρας του Spice και Flint αντίστοιχα σε ένα κρασί που είναι πραγματικά ικανοποιητικό.

Αγοράστε Howard Park Flint Rock Pinot Noir εδώ.

8. Petaluma Pinot Noir (2021) – Central Otago, NZ

Η Νέα Ζηλανδία γενικά και η κεντρική Otago ειδικότερα είναι γνωστή για την παραγωγή εξαιρετικής Pinot Noir. Αυτό το κρασί δείχνει ζωντάνια, σκούρα αρώματα μούρων και ελαφρύ ανελκυστήρα κερασιού πριν από ένα μεταξένιο λείο μεσαίο παλμό και ένα λεπτό αναζωογονητικό φινίρισμα ταννίνης.

Το Petaluma επιλέγει σταφύλια από αρκετές εξαιρετικές θέσεις αμπελώνων που ζυμώνονται σε ανοξείδωτο χάλυβα, με 25% να μπαίνει σε νέα γαλλική βελανιδιά.

Αγοράστε εδώ.

9. Tempus Two Pewter Range Pinot Chardonnay (2013) – Adelaide Hills, SA

Μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό είναι εξαπάτηση, αλλά η αγνοώντας το αφρώδες κρασί θα ήταν λάθος. Μεγάλο μέρος της φυσαλίδας που πίνουμε έχει τουλάχιστον ένα άγγιγμα του Pinot Noir, και αυτό το στοιχείο έχει βαθιά επίδραση στο κρασί.

Κατασκευασμένο από Premium Pinot Noir και Chardonnay σταφύλια από τους Hills Adelaide που είναι ηλικίας για 48 μήνες σε οινοπνεύματα, αυτό το αφρώδες εκθέτει φρέσκο ​​λευκό ροδάκινο και ευαίσθητα αρώματα φράουλας μαζί με κομψή τραγανή οξύτητα και μαλακό κρεμώδες σύνθετο φινίρισμα.

Αυτή είναι μια απελευθέρωση του μουσείου (αγωνίζομαι με τον εαυτό μου με το κρασί), αλλά δείχνει πόσο καλά Pinot – και Chardonnay για αυτό το θέμα – μπορεί να μπορεί να μπορεί να γίνει.

Εάν σας άρεσε αυτή η ιστορία, θα πρέπει να δείτε μερικές από τις άλλες κριτικές κρασιού μας εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Η επιζήμια χιονοθύελλα Nemo στη Νέα Υόρκη και η ΒοστώνηΗ επιζήμια χιονοθύελλα Nemo στη Νέα Υόρκη και η Βοστώνη

περιπετειώδη η Kate αποτελείται από συνδέσμους θυγατρικών. Εάν κάνετε μια αγορά μέσω αυτών των συνδέσμων, θα κερδίσω μια προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ευχαριστώ! Μοιραστείτε στο Twitter Μοιραστείτε στο

Βήμα στο Saguenay, το χειμερινό Wonderland της σεζόν του ΚεμπέκΒήμα στο Saguenay, το χειμερινό Wonderland της σεζόν του Κεμπέκ

“Terrace L’Hiver” Φωτογραφική πίστωση: Cap Au Leste Όταν αφορά το χειμώνα, αυτό το καναδικό gal λέει: “Αν δεν μπορείτε να νικήσετε, να συμμετάσχετε!” Έτσι, αν και η χειμερινή περίοδος δεν